Review: Maybelline Anti-Age The Smoother Primer

Allereerst wil ik iedereen die mijn blog bezoekt even bedanken! In korte tijd is mijn pagina een paarduizend keer bekeken, waarvoor dank! Ik vind het ontzettend leuk om dingen met iedereen te delen.
Het product zelf bestaat al een tijdje, maar mijn twijfel was vaak te groot om te beginnen aan een primer, een basislaagje dat je aanbrengt onder je foundation. Het zorgt ervoor dat rimpels en poriën worden bedekt, de foundation over de huid glijdt en make-up langer blijft zitten. Mooie beloftes, maar het kost wel steeds meer tijd om je gezicht klaar te maken in de ochtend. Ik probeerde de Maybelline 'The Smoother' Primer. Is het het waard om vijf minuten eerder op te staan?
De lichtroze gelformule van The Smoother


Zoals je hierboven kunt zien zit er maar 7ml in het potje. Dat is erg weinig. De primers van Gosh komen vaak in een 30ml(!) verpakking, voor maar een paar euro extra. Dit kan een nadeel zijn. Ik denk ook dat het 'Anti-Age' gedeelte veel jongere dames ervan weerhoudt om het product te kopen. Gelukkig heb ik (nog) geen rimpels, dus deze hoef ik niet te bedekken. Ik kocht het product omdat ik vrij grove poriën heb, of althans, zichtbare poriën, voornamelijk na een paar uur make-up dragen. Dit kun je hieronder wel zien. Ik hoopte dan ook dat mijn poriën werden 'gevuld' en de foundation beter bleef zitten, zonder te glimmen.


Volgens Maybelline zelf kan het spul ook zonder foundation gebruikt worden. Hier zou ik het echter niet voor kopen. Hoewel het spul je huid heel mooi glad maakt, het is echt nutteloos om zonder make-up te gebruiken. Je poriën worden namelijk wel opgevuld, maar niet bedekt. Het is een onzichtbaar laagje. Hierdoor is het ook beter te gebruiken voor dames met een donkere huid. De primers van Mac en Catrice zijn meer wit van kleur en daardoor minder goed te gebruiken bij een donkere huid.Het product beweert bovendien dat er minder make-up nodig is om de huid een gelijkmatige teint te geven. Ik heb daarom als basis alleen de MaxFactor aangebracht. De foundation bracht inderdaad mooier aan. Toch vond ik de dekking van de primer en een vloeibare foundation niet genoeg. Ik heb daarom toch maar mijn vaste foundationroutine gevolgd. Producten: Maybelline FitMe Compact Powder in 120, MaxFactor Second Skin Foundation in 055 Blushing Beige en Catrice Matte Mousse Foundation in Light Beige 011.Hoewel het een prima product is, is het niet geschikt voor mijn huidtype. Ik heb geen slechte huid, maar wel eentje die vrij snel gaat glimmen. Dat gebeurde met deze primer dan ook te snel. Na een krappe twee uur dragen kreeg ik toch die glans op mijn gezicht waar ik een hekel aan heb. Het is dus -helaas- niet het onmisbare product waarnaar ik op zoek ben. Ik ga de primer wel opmaken, maar zou 'm niet opnieuw kopen.

Nadelen:
- Niet geschikt voor een gemengde tot vette huid!
- Bevat siliconen.
- Het potje is klein en daardoor in verhouding niet goedkoop.
- Dekt niet zoals beloofd

Voordelen:
- Smeert goed en netjes uit.
- Is doorzichtig en daardoor voor elk huidtype.
- Goede basis voor een droge huid.

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!