Favoriet: Dr. van der Hoog Day&Night Control (review)

Iedereen droomt van een gladde huid zonder onzuiverheden. Laat ik nou eens goed nieuws voor je hebben, een gladde huid is binnen handbereik. Het kost je 9 euro en 65 cent en je moet er wel een klein beetje moeite voor doen. Ik heb het over de day&night control van Dr. van der Hoog.

 
 
Ik gebruik de day&night control nu ongeveer een jaar en geloof me, ik wil nooit meer een andere crème. Voordat ik je ga verklappen waarom 'ie zo goed is, gaan we even kijken naar wat 'ie belooft en wat van der Hoog er zelf van zegt.


De crème zit in een witte tube, maar van der Hoog verandert nogal vaak van verpakking. Deze crème zat eerst in een grijze tube en wordt binnenkort weer vernieuwd, als ik ons 'uit assortiment' moet geloven. De verkrijgbaarheid van deze crème is jammer genoeg slecht te noemen. Eerst werd 'ie verkocht bij Kruidvat en Etos, maar nu alleen nog in mega grote filialen en via internet. Bummer! Wel verkoopt de DA hem, maar die zit bij mij niet heel dicht in de buurt.Wat van der Hoog zelf zegt over de crème: 'ClearSkin day&night control is een matterende en vochtregulerende dagcrème en nachtcrème. De crème is vetvrij. De Micropearl zorgt voor een zijdezachte huid en heeft een anti-shine effect. Met Manuka extract heeft een zuiverende werking.'

Je moet (of kunt) de crème dus in de ochtend en avond gebruiken. Ik gebruik hem alleen in de avond omdat ik onder mijn make-up liever geen crème draag of soms een beetje zonnebrand gebruik. Hij smeert prima en trekt heel snel in. Super fijn! Je kunt gewoon lekker je make-up aanbrengen in de ochtend of gaan slapen in de avond- zonder plakgezicht. Het spul is wit, maar het is niet dat je witte randen of iets krijgt.

 

De geur vond ik eerst een beetje apart, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Ik kan het heel moeilijk beschrijven...ik moet het op 'apart' houden. Houd je niet van geur aan crème, ruik hem dan even van tevoren. De geur is in elk geval niet zwaar en je ruikt 'm niet op je huid. Oh en, eerst zat er een soort zwavelgeur aan, maar dat is met de nieuwe verpakking ook verbeterd. Goed bezig, van der Hoog!


Met mijn huid heb ik eigenlijk best wel geluk. Ik krijg niet snel pukkeltjes, maar sporadisch komt er wel eens eentje opzetten. Altijd vervelend! Soms heb ik ook ineens een extreem droge huid (bijvoorbeeld op winterse dagen) maar dat is maar héél af en toe. Ook glimt mijn huid redelijk snel. Dit vertel ik je omdat je misschien een heel ander huidtype hebt, waarbij de werking anders kan zijn.

Ik kan niet anders zeggen dan dat deze crème perfect is. Dat merk ik namelijk aan de dagen dat ik hem NIET gebruik. Als ik wel eens een dag oversla omdat ik te lui ben, te laat thuis ben gekomen van uitgaan etcetera en nog meer smoesjes, merk ik dat meteen aan mijn huid. Wanneer ik de crème gebruik heb ik eigenlijk een super rustige en puistjesvrije huid. Als ik het vergeet komt er af en toe gewoon een puistje opzetten uit het niets. Nogmaals: Ik moet er wel bij zeggen, ik weet niet hoe de crème valt als je echt heftige acne hebt. Misschien werkt het dan anders, dus ik ga uit van mijn gemengde huidtype.

De crème is goed hydraterend, trekt snel in, is ook echt vetvrij en matterend en is verder eigenlijk gewoon een wondermiddel. Nee van der Hoog, er is niets wat ik aan je wil veranderen. Dit product is en blijft mijn grote liefde. Ik zou hem het liefst iedereen aansmeren. Véél beter dan allerlei dure smeerseltjes. Dus, heb jij een gemengde of vette huid en wil je een gave huid zonder spontane pukkeltjes? Go get it!

Voordelen:
- Vetvrij
- Dit is persoonlijk, maar 9,65 voor zo'n super verandering voor je huid vind ik weinig!
- Werkt op lange én korte termijn
- Zorgt voor een rustige huid
- Trekt heel snel in zonder plakken
- Voor dag én nacht te gebruiken, dus je hebt maar één crème nodig
- De matterende werking is heel goed
Nadelen:
- Het kan zijn dat je de geur niet lekker vindt
- De verkrijgbaarheid (niet meer bij de meeste Kruidvat en Etos filialen te vinden)

1 opmerking

Thanks voor je reactie!