Review Hema blushes Wet&Dry, highlighter en MH bronzer

HONEY, I'M HOMEEEEEEEEEEEEEE!

Ha, dat is eruit! De drukke periode is weer voorbij en ik heb weer lekker tijd om te doen waar ik zin in heb: schrijven over make-up en beautyproducten. Vandaag trap ik af met een voor mij erg belangrijk onderdeel van mijn make-uproutine: mijn blush. Zonder blush ben ik gewoon... niet compleet. Vandaag ga ik er een aantal laten zien van de Hema. Niks MAC Mineralize, Hema Wet&Dry moet je hebben!


Bovenaan links: Highlighting Bronzer (3 euro), Hema
Bovenaan rechts: Wet & Dry Blush (4,50), Hema
Onderaan links: Wet & Dry Bronzing Powder (5,50) Hema
Rechtsonder: Blush (Christmas edition maar nu ook in vast assortiment, 5,50) Hema

 
 
 
 
Ik weet nog dat ik op de middelbare school wel eens raar aan werd gekeken omdat ik soms iets te enthousiast was met mijn blush. Tegenwoordig kijk ik daarom ook heel anders naar mijn eigen gezicht: is het too much wat ik draag? Subtiel is het sleutelwoord als het gaat om blush: houd daar rekening mee, ook bij highlighter!

 
Toen ik de Hema in liep en deze prachtige poeders zag liggen, ging mijn hart sneller kloppen. Wauw! Ik ben sowieso heel vatbaar voor mooie patroontjes en kleuren, dus deze twee gingen het eerst mijn mandje in. De highlighting bronzer kostte nog maar 3 euro (ik denk dat deze uit een tijdelijke collectie kwam of uit de collectie gaat) en de rechter kostte 5,50. Normaal gesproken heb ik een blush van Sephora van rond de 14 euro, en deze leek daar erg op. Het proberen waard!
WAUW WAUW! Echt, kijk nou wat een mooie zachte kleur roze. Ik ben helemaal verliefd. Ik heb hem stiekem al een paar keer gebruikt (terwijl ik toch echt een mooie ONGEBRUIKTE foto wilde maken) en hij blijft heel goed en mooi zitten. Er zit een shimmer in, maar zo licht dat je het bijna niet ziet. En dat patroon... Dit is een topper! Er zit trouwens 9 gram in het doosje en het is de kleur 05. Hij is er ook in een hele lichte, oudroze kleur.

Voordeel: - Mooie roze kleur
- Valt niet zo erg op als in het doosje
- Het patroon is te gek, leuk cadeautje!
- De prijs
- Blijft goed zittten
Nadeel:
- Eigenlijk niks, maar volgens mij zit er een overspray op (dat het lijkt alsof er shimmer in zit, maar dat het alleen het bovenste laagje is). Mij stoort dat absoluut niet, maar als je hem koopt voor de glitters, let er op.

Verder heb ik nog een doosje wet&dry blush meegenomen. Wet&dry betekent: je kunt hem nat en droog gebruiken. Wanneer je hem nat gebruikt (met een heel klein beetje water op een spons of kwast) is de kleur veel feller en glanst het meer. Ik gebruik hem liever zonder water. Verder deed 'ie me erg denken aan de Mac Mineralize Skinfinish poeders. Zelfs de verpakking is (bijna) hetzelfde. Is het een topper?

Hema Wet&Dry blush 9g (5,50)
 
 
 
Sorry voor de slechte foto (voor wie me nog niet kent, ik ben dokter bibber) maar zo kun je in elk geval de kleur goed zien. Hieronder komt zometeen een betere foto waarop je ook de shimmer kunt zien. Maarrrr.. wat gaaf! Hij leek mij erg roze uit het doosje maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. De kleur is een beetje peachy met een lichte shimmer. Wat zo mooi is aan deze blush is dat 'ie goed laag voor laag op te bouwen is. Wil je een lichte blush of een zware? Alletwee zo gepiept met deze wet&dry blush.

Voordeel: - Een goedkope versie van de Mac Skinfish, en net zo goed
- Zowel nat als droog te gebruiken
- Aparte kleur
- Goed op te bouwen qua kleur
- De prijs
Nadeel:
- De kleur valt anders uit (roze->perzik)

 

Dan de bronzing highlighter. Huh? bronzing? Ik vind de naam een beetje vreemd aangezien ik bij bronzing toch echt aan bruintinten denk, maargoed. Ook dit poeder ziet er gewoon zo lief, leuk en schattig uit dat het bijna niet mis kan gaan. Of toch wel?


Rechts zie je bronzing highlighter. (ik blijf lachen om de naam 'bronzing') Het is een hele lichtroze kleur. Voor deze swatch heb ik trouwens over alledrie de kleuren heen gestreken, dus dit is de uiteindelijke kleur die je krijgt wanneer je die drie kleuren mengt. Het is dus echt geen bronzing powder en ik vind het ook niet donker genoeg voor een blush. Hmm.. Ik gebruik normaal gesproken mijn Essence Fantasia highlighter (zo mooi!) maar deze geef ik ook een kans. Mooi onder je wenkbrauwen of net boven je blush. Het is helaas geen Nars, maar dan is de prijs dan ook naar.
Let hier even op de linkerkleur, dat is de beste foto die ik kon maken van de Wet&Dry)

Voordeel: - De uitstraling van de drie kleurtjes. Mooi! Cadeautjesmateriaal.
- De prijs
- Mooie, lichte highlighter (speciaal voor lichte blondines)
Nadeel:
- Het is dus echt géééééén bronzer
- Niet zo heel veel pigment


Als laatste dit geweldige duo. Dit wordt een hysterische review, maar ik vind het allemaal zo geweldig dat ik er niets minder van ga maken. Dit is een bronzing powder die je, net als de tweede blush, zowel nat als droog kunt gebruiken. Ik heb deze een keer met water getest en wow. Het is zo mooi. Maar ook met je vingers of kwast is het mooi (kan ik nog iets negatiefs bedenken?!)


Het pigment van dit duo is verruit het beste van al deze poeders. De gele kleur is een mooie highlighter, ook zonder de bronzer. Deze doet me zelfs een beetje denken aan Nars Albatros, maar dan in een versie met veel meer pigment (en een beetje meer kleur). Ook dit poeder is heel mooi, zowel nat en droog, en blijft goed zitten gedurende dag. Vergeet al die dure make-up, bij de Hema moet je zijn!

Voordeel: - De kleurencombinatie past heel goed bij elkaar
- Zowel nat als droog te gebruiken
- Pigmentatie zeer goed
- De prijs
- Tja... eigenlijk alles.
Nadeel: - Niks.

2 opmerkingen

  1. die met de roosjes heb ik in een peachy tint, love die blush!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een vraagje, welke nummer is de Wet & Dry blush van Hema? Ik zag laatst 2 verschillende Wet & Dry blush en weet nou niet welke het is.
    De kleur is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!