Olaz Essentials Complete Plus Touch Of Foundation in licht/clair

 
Soms kom je ineens weer producten tegen die je lange tijd niet hebt gezien en gebruikt. Dat had ik met deze Olaz Touch Of Foundation (kortweg Tof). Dit is een hydraterende dagcrème met een vleugje foundation. Eigenlijk is het dus weer een soort BB cream, maar met een nog lichtere dekking. Ik heb de lichte versie.
 
 
Aan de zijkant van het pompje kun je zien hoeveel er uit is. Dat vind ik zelf wel makkelijk. Ook is het fijn dat het product omhoog wordt geduwd, dan kom je niet met die irritante laatste restjes te zitten die je er slecht uit krijgt. In dit flesje zit 50ml en daar betaal je 11,99 voor. Olaz is regelmatig in de aanbieding, en voor zover ik me kan herinneren kocht ik hem voor acht euro.
 
 
De ToF zit in een flesje met pompverpakking. Makkelijk en hygienisch. Niks op aan te merken!
 
 
Mega pluspunt: Het product bevat MaxFactor foundation. Zoals ik al heel vaak heb gezegd is MaxFactor mijn favoriete foundation, dus ik ben hartstikke blij dat ze voor dit merk hebben gekozen. Olaz kende ik niet echt, maar mijn moeder gebruikt dit al jaren met volle tevredenheid. Er zit spf 15 in(!) en het spul belooft je poriën niet te verstoppen. Er zitten ook een aantal fijne vitamines in, waaronder B5, B3 en E. Klinkt allemaal prima!
 
 
 
 
Wow, zie dit dan! Het lijkt wel een dikke, compacte foundation. De kleur is prima, goed licht en geel van kleur. Ik schat dat het de kleur 'natural' is van de MaxFactor lijn.
 
 
Bij het uitsmeren zie je al dat het spul veel dunner is dan je denkt. Eigenlijk vind ik dat wel jammer.
 
 
 
En weg is 'ie! Je ziet er helemaal niks meer van. Het smeert goed uit en trekt ook snel in. Het is dus eigenlijk net een BB cream, maar dan met nog minder dekking. Het spul ruikt echt mega lekker, een soort heerlijk frisse crème/zonnebrandgeur. Ik kan het niet goed plaatsen, maar ik vind het heerlijk. Je ruikt het ook bijna de hele dag!
 
 
Hierboven zie je een aantal foto's van mijn gezicht. Ik heb op het moment een vrij onrustige huid, maar dan kan ik je de dekking wel beter laten zien. Linksboven draag ik niks op mijn gezicht. In de ochtend is mijn huid altijd vrij rood en ik heb wat onzuiverheden. Rechtsboven zie je de Olaz crème. Of beter gezegd, je ziet bijna hetzelfde als linksboven. Nee, van de dekking word je niet heel blij! Het bedekt een paar miniscule oneffenheden, maar een rood pukkeltje is echt te veel gevraagd. Rechts en linksonder draag ik er Essence soft touch mousse foundation overheen. Fiew.. Dat dekt al beter!
 

Kort gezegd is dit echt een fijne hydraterende laag voor onder je foundation, maar op zichzelf is het echt een hele lichte dekking. Voor dames met een huid close-to-perfection zou het een uitkomst zijn. Het voelt lekker aan, trekt snel in en laat een lekkere geur achter op je huid. Ik vind hem ook mooi op nek, hals en voor eventuele dekking op de rest van je lichaam. Voor mij is het dus niet echt een uitkomst, maar ik gebruik het heel graag onder mijn foundation! De rest van mijn make-up blijft opvallend langer zitten wanneer ik dit gebruik. Een soort verkapte primer?

Voordelen
- Ruikt heerlijk
- Olaz is bij elke drogisterij te koop
- MaxFactor foundation is mijn favoriete foundation
- Smeert fijn uit
- Trekt heel snel in
- Ideale basislaag onder je make-up
- Werkt voor mij beter dan primers vol met siliconen
- Prima kleur voor een hele lichte huid
Nadelen
- De dekking is héél licht
- Kan absoluut niet door als BB cream of als foundation
- 11,99 is niet super goedkoop

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!