Review: Kruidvat kwastenreiniger


Een product waar ik zeer benieuwd naar was toen ik hoorde dat 'ie in ons assortiment zou komen is de make-up kwastenreiniger van Kruidvat. Voor een mooie budgetprijs (2,99 euro) kunnen we nu onze schatjes schoonmaken in minder dan de helft van de tijd dan normaal. Ik moet zeggen, normaal gebruik ik babyshampoo en dat bevalt me eigenlijk prima. Het enige nadeel is dat je een nachtje moet wachten tot de kwasten droog zijn. Dat moet bij deze reiniger geen issue zijn, dus ik ben hem gaan testen!


De verpakking vind ik erg professioneel -net als de kwasten trouwens- en eerlijk is eerlijk, dat ben ik niet gewend van Kruidvat. Ik houd van de eigen merk producten, daar niet van, maar de verpakkingen ogen vaak erg goedkoop (de BB cream bijvoorbeeld). Dit is een groot pluspunt! Op de zijkant van de verpakking zie je wat er in zit. Dat is een vrij flinke fles van 200ml. Daar kan ik wel even mee vooruit...Hierboven wat informatie van de verpakking en de ingrediënten van de reiniger. Wat mij opvalt is dat er vrij veel alcohol in zit. Dat is wel logisch, alcohol bestrijdt bacteriën en is een krachtige reiniger. Verder staat parfum hoog bovenaan de lijst, dat kun je goed merken tijdens het gebruiken, maar daarover later meer.

In elk geval is de reiniger volgens de verpakking geschikt voor zowel natuurlijk als synthetisch haar en snel weer droog en klaar voor gebruik. Dat laatste trok me erg aan. Hoe werkt het precies? Nou, best simpel eigenlijk. Je doet wat van het spul op een watje (hetzelfde als een nagellakremover) en je beweegt je vieze kwast eroverheen. Daarna moet je de kwast aan de lucht laten drogen.Hierboven alle benodigdheden. Ik laat mijn blush en poederkwast zien omdat ik deze dagelijks gebruik en ze wel een beurtje kunnen gebruiken. Op de onderste foto zie je hoe het flesje er van bovenaf uit ziet. Ik vind het niet zo erg dat het een gat is. Oké, het doseren gaat wat lastiger, maar oefening baart kunst.Bovenstaand zie je het watje doordrenkt met de reiniger en op de onderste foto zie je het resultaat van watje nummer één. Wow, wat een kleur!Maar kijk hier eens... dit valt me best wel tegen eigenlijk. Dit is mijn meest gebruikte poederkwast van Essence. Ik heb hem zeker twee/drie weken niet schoongemaakt en er komt super weinig vanaf, hoe kan dat nou?


En hoe weinig er van mijn poederkwast af komt, hoe ontzettend veel vuil/poeder er van mijn blushkwast af komt. Na drie watjes komt er nog steeds kleur af! Ik ben alsnog wel een minuut of vijf bezig geweest met één kwast. Of dat heel tijdbesparend is... ik weet het niet. De geur van de reiniger is trouwens vrij overheersend. Ik vind het wel lekker ruiken, maar ik kan me voorstellen dat sommige dames het niks vinden. Bovendien blijf je die geur ook ruiken in je kwasten.


Ik ben toch best teleurgesteld in de kwastenreiniger. Er kwam wel veel kleur van mijn kwasten, maar echt schoon waren ze niet. Binnen in de kwast zie je nog veel make-upresten zitten. Ook vind ik het jammer dat de droogtijd niet zo snel is als op de verpakking staat. Ik dacht mijn kwasten even snel vóór gebruik schoon te maken, maar echt snel drogen doen ze niet. Het duurt zeker een uur voordat de kwast bruikbaar is. Dat is sneller dan wanneer je met shampoo schoonmaakt, dat wel, maar het maakt zijn belofte niet waar. Omdat ik in kwastennood zat heb ik mijn föhn er maar bijgepakt... tja. Voor foundation en concealerkwasten is het trouwens geen aanrader. Ik kan schoonmaken tot ik een ons weeg en dan zit er nog steeds véél concealer op mijn kwastje.

Al met al is de reiniger natuurlijk sneller dan shampoo, maar ik vind er wel een aantal nadelen aan zitten. De prijs is dan wel weer heel schappelijk. Je doet lang met een fles en het product werkt zuinig. Ik vind het een fijn product voor 'tussendoor'. Ik blijf mijn kwasten wel gewoon met shampoo wassen omdat dat echt beter werkt voor de binnenkant van de kwast, maar dat ga ik nu één keer per week doen in plaats van twee keer. Ik raad je wel aan, mocht je interesse hebben in de reiniger, toch op tijd te beginnen met schoonmaken en het niet te doen net voor je de kwasten moet gebruiken (zoals ik deed). Want meteen droog? Echt niet!Voordelen:
- Prijs
- Verkrijgbaarheid
- Mooi verpakt
- Grote fles waar je lang mee kunt doen
- Sneller dan shampoo en water
- Verwijdert pigment -vooral aan de buitenkant- goed

Nadelen:
- De droogtijd is langer dan wordt beloofd
- Er zit een vrij sterke geur aan (die overigens wel best lekker is)
- Maakt de kwast van binnen niet schoon
- Niet goed genoeg voor dikkere foundations en concealers

Eindoordeel:

7

1 opmerking

  1. Hmm jammer, ik heb zelf die van de hema gekocht ik vraag me af of die beter is! heb hem nog maar 1x snel getest

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!