Gliss Kur Treatment Shots/Intensive kuur: Ultimate Repair & Total Repair reviewToen ik in München bij de Müller kwam, zag ik ze al. Ik heb het over deze kleine schatjes van Gliss Kur. Het werd, de week dat ik daar was, mijn holy grail. Wat een geweldig spul! Helaas kon ik ze in Nederland nergens vinden, behalve in een pakje van 3, een soort oliekuurtje. Van Kruidvat heb je tegenwoordig gelukkig ook tubetjes (0,99 euro per stuk). Toevallig kwam ik bij de Op=Op voordeelwinkel mijn favoriete Gliss Kur tubetjes wel tegen. Ik was zo blij dat ik mijn Duitse vriendjes weer vond dat ik meteen een grote lading mee heb genomen. Voor één tubetje betaal je 0,99 euro, voor drie 2,49 euro.
In totaal nam ik twee soorten mee: de Ultimate Repair (zwarte verpakking) en Total Repair. De eerstgenoemde is in Nederland nu ongeveer een jaartje verkrijgbaar in shampoo, conditioner en maskervorm. De Total Repair bestaat al veel langer. Ik vind het jammer dat deze tubetjes het nooit 'gemaakt' hebben op de Nederlandse markt. Ze zijn namelijk super handig en makkelijk in gebruik, goed betaalbaar én ze werken! Deze maskertjes zijn bedoeld om één, hooguit twee keer te gebruiken en daarna weg te gooien. De maskertjes hoeven maar een minuutje in te werken.Hierbij wat details van de verpakking. Er zitten wat dingen in waar ik niet heel blij van word, maar het is niet voor hoofdhuid, dus minder erg. Er zitten twee vormen van Keratine in (een bouwstof) en panthenol (vitamine B, goed voor huid, haar en nagels). Parfum staat niet heel hoog op de ingrediëntenlijst, ook een voordeel. Ik vind de geur van dit maskertje niet heel prettig. Dat is jammer, want alle andere shampoo's zijn erg lekker qua geur.

De werking van dit maskertje is echt buitengewoon. Mijn haar voelt na gebruik (ik gebruik de hele tube in één keer zodat ik lekker royaal kan aanbrengen) su-per zacht. Het is echt net iets anders dan de conditioners: dikker en voller. Het haar wordt lekker gevoed en zit de volgende dag ook echt mooier. Wat moet je nog met een Duitse Heinrich als je een Duitse Gliss Kur hebt?


Last maar zeker niet least is de Total Repair kuur. Deze kuur is ietwat dikker dan de andere en heeft een andere geur. Ik vind deze geur persoonlijk lekkerder. Het ruikt vrij romig met een subtiel parfum.


En hierbij ook de ingrediënten. Ook hier zitten twee soorten keratine in, maar ook arginine en Ginseng Root. Qua ingrediënten is dit dus mijn favoriet. Er zitten wel parabenen in, maar dat staat vrij laag in de lijst. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze maskertjes echt een van de betere op de markt zijn. Jammer dat ik elke week op en neer naar Duitsland kan, maar goed! Ik heb weer een kleine voorraad.

Voordelen:

- Klein, handig formaat
- Makkelijk in gebruik
- Niet erg duur
- Eventueel twee keer te gebruiken
- Zorgt voor mega glad haar
- Ruiken lekker, vooral de Total Repair

Nadelen:

- Bevat sulfaten en parabenen
- Slecht verkrijgbaar in Nederland

1 opmerking

Thanks voor je reactie!