Opbiechten: welke blogs lees jij écht?

De laatste tijd zie ik het steeds vaker. Vooral op grote beautyblogs (denk Beautygloss, Misslipgloss en Beautylab) reageren meestal dezelfde meisjes. Deze meisjes hebben zelf ook een blog en reageren voornamelijk om gezien te worden. Ik kan me voorstellen dat je graag aandacht wil voor je eigen blog, maar lees je hun blog wel echt? Of vind je jezelf belangrijker? Dit is eigenlijk een van de redenen waarom ik niet echt van de blogwereld houd.


BRON: http://draudepsychopath.files.wordpress.com/2010/04/youre-just-jealous-cause-you-aint-been-colored.jpg

Ik reageer zelf regelmatig op posts, maar dat doe ik graag op onbekende blogs. Dit omdat ik iedereen wil aanmoedigen te blijven doen wat je leuk vindt: lekker bloggen dus. Ik herinner me een wanhopige post van een meisje waarin ze vroeg wat ze moest doen en zo'n beetje smeekte voor een reactie. Ik weet dat het soms rot is als je je best hebt gedaan iets leuks te bedenken voor eventuele lezers en dat mensen dan niet reageren. Dit gevoel ken ik zelf ook wel. Natuurlijk is het leuk als er veel mensen reageren op een post, maar wat is nou echt meer waard? Één iemand die jou vindt via Google omdat hij/zij écht geinteresseerd is in waar jij over schrijft, of iemand die jou volgt via Bloglovin'? Iemand die niet reageert maar wél met interesse leest, of iemand die overal overheen scrolt, een reactie achterlaat en hoopt dat je een reactie op zijn/haar eigen blog plaatst?


BRON: http://lamiki.com/wp-content/uploads/2012/08/Hey-Girl-Ryan-Gosling-Blogger.png

Persoonlijk vind ik heel leuk om reacties te krijgen. Het liefst van mensen die bij mij terechtkwamen via Google. Ik waardeer die mensen het meest omdat ze écht naar een specifiek onderwerp zochten. Ik zelf doe dit ook regelmatig. Als ik Google naar een product en op een blog een goede review lees, dan laat ik altijd een blijk van waardering achter. Zelfs al die blog al jaren oud is. Ik denk dat dit de meest waardevolle reacties zijn. Er zijn ook wel wat uitzonderingen, er zijn een aantal mensen die mijn blog lezen omdat ze echt nieuwsgierig zijn. Dit zijn ook mensen die zelf een blog hebben. Ik vind het echt super leuk om van hen een reactie of feedback te horen. Ook vriendinnen en vage bekenden van me komen terug op mijn blog. Dat maakt mijn dag echt.

Eerlijk is eerlijk: ook ik ben soms wel eens van het simpele reageren, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wil. Zo heb ik een tijdje gereageerd op iemands blog, omdat ik wist dat ik een reactie terug zou krijgen. Isn't that cheap? Erger nog, ik vind de blog in kwestie helemaal niet goed. Deze blogster zuigt alle aandacht naar zich op en kan geen enkel artikel schrijven zonder ontelbaar veel spelfouten. Dit bedoel ik niet onvriendelijk, maar zo bedenk je je maar hoe ver mensen gaan voor hun eigen hachje. Ik haat dat aspect van de blogwereld.


BRON: http://www.stacyspaulding.com/wp-content/uploads/2011/12/blogger.png

Een ander ding is het volgen om volgers te krijgen. Laatst kreeg ik ook simpel een comment: 'als ik je volg, volg je mij dan ook?' wat me deed denken aan Hyves vroeger. Je voegde iemand maar toe- al had je iemand één keer gezien, en je had er weer een vriend bij. Je vroeg elkaar om een respect en een reactie. Het ergste is dat ik haar ook echt ging volgen- haar blog was best oké. Een dag later volgde ze mij niet meer. Ik vond dit echt zo'n dieptepunt dat ik besloot er een blog over te schrijven.

Nu ben ik heel benieuwd, wie lees jij écht? Maak jij je schuldig aan één van bovenstaande dingen? En welke volger heb je liever, iemand die veel reageert of iemand die niet reageert en echt leest? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Ps. Denk nu niet dat ik reacties niet waardeer, ik waardeer ze juist heel erg. Ook ik reageer wel eens ´terug´, omdat een reactie zeker een fijne reminder is om jullie blogs te lezen!

7 opmerkingen

 1. Ik lees zowel grote blogs als kleine blogs, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik sommige blogs minder en minder aantrekkelijk begin te vinden omdat ze zó groot en onpersoonlijk zijn. Ik heb het gevoel dat ik daar als lezer niet echt tel, weet je wel, maar gewoon een zoveelste bezoeker ben. Aan de andere kant spreekt de kwaliteit van grote blogs me wel aan, vooral van de Amerikaanse of internationale blogs, want soms vind je echt kleine blogs die (sorry) waardeloos zijn qua inhoud en taal. Ook van het volg-ruilen ben ik niet zo'n fan. Ik ga iemand volgen omdat ik dat écht wil, niet omdat zij mij eerst heeft gevolgd of mij vraagt om te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp je verhaal heel goed. Ik heb zelfs een keer iemand ontvolgd omdat ik diegene erg irritant vond want die reageerde áltijd op de grote blogs en dan ook altijd bovenaan. Ik probeer zo veel mogelijk te reageren om te laten zien dat ik het waardeer, maar ik heb niet de drang om op élke blog te reageren en dan ook nog als eerste te zijn..Sommige artikelen vind ik leuker dan anderen, zo reageer ik bijvoorbeeld veel minder op artikelen over verzorgingsproducten dan over make-up. En volgen voor het volgen doe ik ook niet, ik volg alleen blogs die ik leuk vind want er zijn zóveel blogs dat je ze nooit allemaal kunt volgen! ik heb nu al moeite genoeg met het bijhouden van al die blogs :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oja en als ik een artikel vind via google reageer ik ook altijd net als jou haha :) kan me niet schelen dat het artikel van 2009 is :P

   Verwijderen
 3. Dit merk ik zelf ook super vaak bij mijn reacties. Mijn filmpje is dan 6 keer bekeken en ik heb vervolgens 10 reacties. Dat klopt toch gewoon niet. Ik lees de grote beautyblogs, maar laat daar nooit een reactie achter. Tenzij ik vind dat ik echt een reactie achter moet laten over het artikel. Ik kijk wel altijd op de blog van mijn bezoekers. Meestal plaats ik dan ook een reactie, maar dan heb ik het artikel ook echt gelezen. Sommige bezoekers hebben een blog die mij totaal niet interesseert. Ik vind het leuk dat ze mijn blog bezoeken, maar ik zal hun blog niet bezoeken. En spelfouten vind ik ook erg irritant. Ik heb er zelfs een artikel over gemaakt. En nog blijf ik dezelfde fout zien, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap helemaal wat je bedoelt! Ik lees altijd de blogs van de mensen die op mijn blog reageren en die ik volg en updates hebben van een nieuwe post. Ik lees, als ik het een interessant onderwerp vind, de post en reageer alleen als ik vind dat ik iets te zeggen heb of iemand wil aanmoedigen. Ik haat zelf van die reacties als: zullen we elkaar volgen? Ik volg iemand als ik zijn/haar blog leuk vind en anders gewoon niet. En het is leuk als iemand ook bij jou reageert, maar van mij hoeft dat ook niet per se :)

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees blogs puur omdat ik het leuk vind. Meestal liet ik geeneens een reactie achter, totdat ik me bedacht dat die eigenaressen het misschien wel heel leuk zouden vinden. Dus nu laat ik vaak een korte reactie achter. Nieteens zodat mensen mijn blog ook gaan volgen. Ik laat geen reacties achter op blogs die ik niet leuk vind. Ik kijk er nieteens op.

  Jou blog kwam ik gisteren tegen toen ik op google zocht naar een nieuwe le van Essence/Catrice geloof ik.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel zullen wij elkaar volgen? ik volg je al x

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!