Review: Catrice Satin Blush LE Hip Trip


Eigenlijk ben ik maar ouderwets. Ik gebruik mijn blush gewoon uit een doosje, met een kwast. Iets vloeibaars op mijn gezicht smeren? Ja, foundation misschien, maar blush? Ik weet het niet. Toch is er voor alles een eerste keer, dus ook voor een smeerbare blushkleur. Ik laat je vandaag de Satin Blush (3,99 euro) zien uit de limited edition lijn Hip Trip van Catrice. Pipo de clown of een mooie gezonde blos?Van de verpakking ben ik in elk geval niet echt onder de indruk. Roze is natuurlijk leuk, maar grijs? Voor een blush?! Niet echt mijn eerste keus. Het hele flesje voelt wat goedkoop aan. Dit is wat er op de achterkant staat:

Engels: 'The blush with its sensual texture smoothes itself onto the skin in weightless perfection and ensures a lucid yet satin finish'

Nederlands: 'De blush met de sensuele textuur smelt in de huid en heeft een gewichtloze perfectie. De blush geeft een satijnachtige en heldere finish'

Dat klinkt wel goed! Ik had alleen geen idee wat voor kleur het was, het flesje zat dichtgeplakt en op de verpakking kon ik niet echt iets ontdekken. Nou, proberen dan maar!
Ehhhh ja. Wow. Meer kan ik er niet van zeggen. Hij is veel feller dan ik dacht en ik ben dan ook bang dat dit hem echt niet gaat worden. Het product is trouwens heel lastig te doseren. De verpakking gaat niet zo soepel, je moet er vrij hard in knijpen, en er komt dan snel te veel product uit. Zeker bij zo'n felle kleur is dat niet echt handig. Ik ben gelukkig nog niet helemaal afgeschrikt, dus daar gaat 'ie dan!


Niet uitgesmeerd... (oh god, dit wordt niks!)


En uitgesmeerd. Dit valt me eigenlijk alles mee! Je moet alleen echt mega goed -en weinig- doseren om een mooi resultaat te krijgen. Het spul trekt wel een beetje mee in je foundation (en poriën als je geen make-up draagt), dus een primer vooraf is geen overbodige luxe. De blush smeert erg mooi uit, maar is wel opvallend. Als je liever een blush met weinig pigment hebt, is het niet echt een aanrader. Verder is het niet zo top dat je het met je vingers aan moet brengen. Je pakt heel snel te veel, dus het komt ook overal terecht.

De houdbaarheid van veel blushes valt me vaak tegen. Ik gebruik nu een felle, roze blush van Hema, maar die lijkt na een uur of vier wel van mijn gezicht af gevlogen. Deze blush blijft veel langer op mijn gezicht zitten, zelfs na intensieve beweging (een half uur spinning). Dat kan goed komen doordat het wat meer in je huid trekt in plaats van er op blijft liggen. Ik ben in elk geval erg blij met de blush! Ook nog een leuk detail, hij past qua kleur precies bij de lipbalm uit de Hip Trip collectie.


Voordelen:

- Goedkoop
- Verkrijgbaarheid van Catrice
- Zeer zuinig in het gebruik
- Smeert makkelijk uit
- Buildable, zowel licht als extreem aan te brengen
- Ook als lipkleur of oogkleur te gebruiken

Nadelen:

- Het is een limited edition, dus hij komt niet meer terug
- Voor veel mensen te opvallend
- Onhandige verpakking
- Je moet het met je handen aanbrengen

6 opmerkingen

  1. Hmm ik vind het wel een heftige kleur maar ook wel mooi, en fijn dat hij zo lang blijft zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vindt hem wel erg fel, staat je wel erg leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!