Nieuwe Essence en Catrice collectie: mijn favorieten!

Al een paar weken kunnen we lekker onze slag slaan in de sale van Catrice. Dit betekent helaas wel dat deze fijn geprijsde producten niet meer terugkomen in het assortiment. Gelukkig komen er een aantal nieuwe producten voor terug (en die zijn leuk!!). Vandaag laat ik je de producten zien waar ik het meest naar uit kijk. Alle afbeeldingen komen uit persberichten.Uit de collectie verdween een foundation voor de droge huid, namelijk de Ultimate Moisture. Daarvoor in de plaats komt een foundation speciaal voor de gemengde/vettere huid: All Matt Plus. De verpakkingen zien er super mooi uit, ze doen me zelf denken aan Nars (en dan heb je het ergens over). Wel is de kleurkeuze beperkt. Ik ben benieuwd! Deze foundation gaat 3,69 euro kosten.Een ander product -dat overigens al in de lijn zat, maar dan niet voor de ogen- is de highlighter pen. Deze is speciaal bedoeld voor op de (onderste) waterlijn. Ik ben dol op highlighters! Het zorgt voor een mooie finish onder de wenkbrauw, op het lid, op je wangen... waar niet eigenlijk? Nieuw zijn de twee onderste pennen. Ik denk dat ze heel fijn zijn om mee te werken en vooral de onderste kleur lijkt me mooi. Bovenste pen gaat 2,89 euro kosten, onderste twee 3,89 euro.
Het leukste product, misschien wel van de hele lijn, vind ik de pure shine lippenbalsems. Deze zijn hartstikke nagemaakt van Clinique's Chubby sticks, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Ik vind het fijn dat er eindelijk een betaalbare versie in het vaste assortiment komt. De stiftjes gaan 4,99 euro kosten.
Er komen ook een paar nieuwe nagellakjes bij. Tegenwoordig vind ik zoveel mogelijk naturel het mooist, dus ik kijk uit naar de Gel Like Topcoat. Maar... check dat middelste lakje. Die vind ik zo ontzettend gaaf! Hoewel de kwaliteit van de Catrice lakken echt naar beneden is gekelderd wil ik Kitsch Me If You Can (wat een leuke naam!) graag een kans geven. De lakken blijven 2,89 euro.

Over naar Essence. Ik vind de nieuwe Essence producten wat minder spannend, maar wat me meteen opviel waren de lipsticks. Wow! Eindelijk hebben ze een strak design gekregen. Aan het gekleurde draaigedeelte kun je zien welke kleur lipstick je koopt en de huls is matzwart. Voorheen waren de verpakkingen grijs en roze, maar dat werkte niet echt. Het oogde toch wat goedkoop. Ik vind het zeker een goede update! De prijs wordt een beetje opgehoogd naar 2,39 (voorheen 1,99 euro).Ik heb misschien al wel vier of vijf jaar dezelfde kabuki van Essence. Ik kocht hem destijds voor rond de twee euro en hij beviel zó goed! Helaas was het al snel te laat om een back-up aan te schaffen. EINDELIJK, na al die jaren wordt 'ie in het assortiment opgenomen. Ik ben blij! Voor 3,99 euro heb je een fantastische kwast die véél beter is dan al die dure merkkwasten en jaren meegaat.Essence is goed bezig met het oppakken van trends, want zij maakten een budgetversie van de bekende liquid sand/ textured lakken van onder andere OPI en Barry M. Waah! In plaats van tien euro uit te moeten geven aan OPI of webshops af moeten struinen naar Barry M. kun je binnenkort gewoon in je eigen drogist aan een effectlakje komen. Goed gedaan, Essence!

Welke producten er van Essence uit gaan is nog niet duidelijk, maar dat zal snel genoeg bekend worden. De nieuwe producten liggen namelijk vanaf september in de winkels. Zodra ik afgeprijsd-strips spot op het werk, plaats ik natuurlijk een update.

Waar kijk jij het meest naar uit?

7 opmerkingen

 1. In kruidvat zijn sommige catrice en essence aan 50% afgeprijsd dus deze gaan er uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Catrice wel, dat staat bovenaan :-) van Essence is 't nog niet bekend welke producten er uit gaan. (Als jij het toevallig wel hebt gevonden, laat het me weten!)

   Verwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd naar die lipbalms en kabuki brush! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat middelste Catrice lakje met glitters vind ik zoo mooi. :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die lipsticks zien er wel mooi uit! Leuk artikel! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe schattig is die kabuki?? :-) Want, want, want! Ben ook wel benieuwd naar de foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die 'chubbie sticks' lijken met leeuk, heb ze nog niet zien liggen

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!