Review: Bourjois Healthy Mix Foundation in Light VanillaEen foundation die ik al lange tijd in het vizier had is de Bourjois Healthy Mix foundation. Na super veel lovende reviews dacht ik dat dit misschien wel de perfecte foundation kon zijn. Ik kocht 'm bij Asos in de lichtste kleur voor een lagere prijs (de Nederlandse adviesprijs is 14,99 euro). Is de foundation een plek in mijn vaste routine waard?De Healthy Mix foundation belooft een gehydrateerde huid en een gezonde teint (healthy glow). Die glansbelofte beviel me eigenlijk niet zo. Natuurlijk wil ik hydratatie, maar niemand wil er uit zien als een glimmende discobal. Een lichte, natuurlijke glans kan nog net. De formule bevat veel fruitextracten. Er zit meloen in, appel en abrikoos. Deze bestanddelen zijn ondere andere goed voor anti-veroudering (appel), hydratatie (meloen). De geur van de foundation is hierdoor ook erg lekker! Het spul heeft een zoetige fruitgeur, maar niet overdreven. Eenmaal aangebracht ruik je het niet meer.De textuur van de foundation is héél erg dun. Als je een druppel op je gezicht aanbrengt, glijdt deze snel van je gezicht af. Ik vind het persoonlijk wel prettig. Je hoeft maar weinig product te gebruiken, het smelt makkelijker in de huid en is zo zuiniger in gebruik. Tot nu toe ben ik best enthousiast. Omdat mijn grootste huidprobleem mijn grove poriën zijn, laat ik je close-ups zien die met een macrofunctie zijn gemaakt (geloof me, mijn camera ziet alles!).

Een heel klein druppeltje Healthy Mix Light Vanilla
Light vanilla is een lichte kleur met een neutrale ondertoon. Dat wil zeggen, niet roze, niet geel. Het lijkt wat gelig maar eenmaal op je huid aangebracht is de ondertoon neutraal. Voor hele lichte huidjes is de foundation prima geschikt. Op onderstaande foto's heb ik géén poeder gebruikt.

Gereinigde huid zonder make-up met grove poriën

Één laag Bourjois Healthy Mix

Één laag Bourjois Healthy Mix na vier uur
Ik ben erg enthousiast over de Bourjois Healthy Mix! Hij dekt erg goed en mijn grove poriën vallen een stuk minder op. Op mijn huid gaat de foundation de hele dag mee, dat is best bijzonder. Ik moet héél vaak snel bijpoederen. Ook deze foundation gaat wat glimmen, maar lang niet zo erg als bij andere foundations. Alleen dames met een zeer vette en onrustige huid zou ik dit product niet aanraden, ik ben bang dat je huid dan wel erg kan gaan glimmen.

De dekking is niet heel extreem. Kleine plekjes en poriën kan 'ie nog wel verhullen, maar een grote puist/droge plekken/andere donkere oneffenheden gaat niet lukken. Ik heb daar zelf geen last van, maar als je een zware dekking zoekt is dit niet jouw ding (tenzij je er drie lagen overheen aan wil brengen).


Bourjois Healthy Mix is verkrijgbaar bij Etos voor 14,99 euro.
Via Asos.com kost 'ie 9,28 euro, de verzendkosten zijn gratis. Als je niet zeker bent over de kleur, raad ik aan om hem eerst te proberen voordat je 'm besteld.

3 opmerkingen

  1. ziet er goed uit! wat voor huidtype heb je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Francoise! Ik heb een gemengd tot vet huidtype. Mijn huid gaat vrij snel glimmen, ook met hele dure make/up. Hoop dat je zo voldoende antwoord hebt :-)

      Verwijderen

Thanks voor je reactie!