Mijn no-buy lijst voor november (en mijn falen)

Als beautyverslaafde kun je soms doorslaan in je koopgedrag. Ik heb hier echt veel last van (schaam schaam) en heb voor mezelf dus een no-buy lijst met producten -voor op zijn minst november- opgesteld. Deze wil ik graag delen, omdat ik hoop dat ik me dan beter aan kan houden... Het is namelijk al mislukt. Ik hoop dat jullie mij in de comments wat tips kunnen geven, want het valt me zwaarder dan ik dacht!

Mijn no buy lijst voor november (hopelijk december):

1. Shampoo en conditioners (FAILED)

Ik heb een belachelijk grote voorraad van shampoo's en conditioner, maar ik wil altijd iets nieuws. Dit is een super irritante eigenschap waar ik gewoon niet van af kan komen. Ik ben al gefaald met deze no-buy, omdat ik vandaag twee producten van Aussie heb gekocht voor vijf euro. Omdat ik dit wel een dikke faal vind, heb ik mezelf beloofd dat ik tot eind december écht niks mag kopen.2. Make-up producten (FAILED)

Ook voor make-up producten heb ik al gefaald. Vandaag heb ik bij H&M een highlighter gekocht. Ik wilde er eigenlijk een uit de Mac Divine Night collectie, maar deze was op veel sites al uitverkocht. Deze van H&M was zo ontzettend mooi, zes euro en oooohh.. daar ging ik, richting de kassa. Ik heb een huisgenootje meegenomen dat me moest weerhouden van het kopen, maar ze stimuleerde me alleen maar ('want hij is zo mooi, die glans, die kleur... ooooooh!'). Voor de rest denk ik wel dat ik deze vol kan houden. Hoop ik.3. Producten van Action (GESLAAGD!!)

De Action zit heel dichtbij mij, en daardoor gaat het vaak mis. Ik kom meestal met het doel om wat huishoudelijke producten te kopen (nu ik een uitwonende student ben moet ik ineens denken aan vuilniszakken en afwasmiddel, heel raar!), maar ik loop al-tijd met andere dingen de winkel uit. Gisteren heb ik mezelf getest en ging ik met Ceciel mee naar de Action. Af en toe heb ik echt in mijn hand gestaan met dingen die ik graag wilde hebben (Gliss Kur shampoo, handcreme van Inecto en ga zo maar door) maar ik heb het laten liggen. Achteraf gezien was ik heel blij dat ik niks had gekocht! Ik moet mezelf gewoon vertellen dat het echt niet nodig is.4. Douchegel-zeep-deodorant-handproducten-maskers (GESLAAGD)

Ook dit is echt beschamend. Toen Therme douchegel vorige week maar 1,90 euro was bij Kruidvat heb ik er drie gekocht. DRIE!! Dat terwijl ik nog TWEE(!!) grote flessen van The Body Shop had staan. Ik snap dit gewoon niet van mezelf, ik kan me niet inhouden als ik een aanbieding zie. Ik ben afgelopen zaterdag begonnen met m'n no buy, dus deze heb ik tot nu toe op het nippertje gehaald. Deodorant heb ik ook een grote voorraad van. Gelukkig heb ik daar minder moeite mee om het niet te kopen (is er nog iets gemakkelijk, thank god).5. Parfum (GESLAAGD)

Ik heb al ontzettend lang Flowerbomb van Viktor&Rolf in mijn hoofd zitten, maar ik ben vastberaden deze pas te kopen als ik het me echt royaal kan veroorloven. Parfum is voor mij de makkelijkste no-buy, alleen bij Kruidvat kom ik regelmatig in de verleiding om goedkope geurtjes te kopen. Niet meer! Deze ga ik volhouden. Echt. Dan ben ik alleen nog maar blijer en trotser (is dat een woord?!) als ik hem ein-de-lijk ga kopen.


6. Victoria's Secret (GESLAAGD)

Nee. Om het kort te houden: nee. Het mag niet. Klaar ermee.7. Haarproducten (styling) (GESLAAGD)

Deze hele no-buy begon eigenlijk toen ik naar mijn haarproducten-voorraad keek. WAT VEEL!! Ik ga dit alles in een paar jaar nog niet eens opmaken. Jammer genoeg wil ik met haarproducten altijd iets beters vinden, omdat veel dingen me niet echt bevallen. Deze zijn dan wel prima, maar ik zet ze weg omdat ik weer wat nieuws heb gevonden. Ik ga een tijd geen nieuwe haarproducten kopen en tijd vrijmaken om alles op te maken. Dit wordt echt afkicken, want ik bezoek de pagina van John Beerens' webshop nog vaker dan Facebook en Twitter (en geloof me, dat is veel).Tijd om los te branden: heb jij de gouden tip voor mij? Heb jij ook moeite met het weerstaan van acties?

4 opmerkingen

 1. Haha heel leuk om te zien en te lezen! Ik ben zelf vooral verslaafd aan makeup kopen, verzorginsgproducten valt heel mee maar daar heb ik ook de ruimte niet echt voor :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik hou mezelf eigenlijk wel heel goed in met kopen de laatste tijd, gewoon geen pinpas meenemen en dan kán je niet eens dingen kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moet ook écht een keer zo'n lijst samen stellen!! Soms heb ik een beauty-no-buy-week en dat lukt me nog aardig. Gewoon een week lang het dorp niet in. Dat moet ik zeker 1 à 2 keer per maand doen eigenlijk....

  xxx Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha goed bezig Ier!
  Ik heb ook een no-buy-periode.. (Lees: geen-geld-en-wacht-op-stufi-periode).

  Succes!
  X Ier

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!