Review: Eau Roma Water via Lush


In de winter gaat mijn huid altijd lekker z'n eigen gangetje. Droog, vet... het gaat alle kanten op. Om mijn huid wat te kalmeren met het kouder wordende weer pas ik ook mijn gezichtsverzorging aan. Deze is nu een stuk uitgebreider. Normaal reinig ik en gebruik ik af en toe een dag of nachtcrème, nu gebruik ik standaard reinigingsgel, toner en een crème of moisturizer. Ik probeerde het rozenwater van Lush als een extra stap in de routine.

Lush Eau Roma Water- 5,50 euro 100ml // 11,65 euro 250ml


Wat raar is aan de ingrediënten is dat het voornamelijk lavendelwater bevat, terwijl het als rozenwater wordt verkocht. Daarnaast zit er parfum in, wat ik een beetje raar vind. Lush gebruikt veelal natuurlijke ingrediënten, dus waarom parfum? Parabenen zitten er in om het product langer goed te behouden. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen schimmelvorming ontstaat. Ik vind het positief dat er niet veel ingrediënten op de lijst staan. Het rozenwater van bijvoorbeeld Kruidvat bevat enorm veel kleurstoffen en alcohol- dingen waar ik niet op zit te wachten.Ik kan me voorstellen dat je niet echt weet waarvoor toner wordt gebruikt. Het is een soort extra reiniging en verfrissende spray. Als je je gezicht hebt schoongemaakt maar het idee hebt dat er nog restjes op je gezicht zitten, dan gebruik je toner. Deze verwijdert de laatste restjes van je gezicht en geeft een verfrissend gevoel. Rozenwater maakt je gezicht soepeler- in de winter kan de huid vaak trekkerig en droog aanvoelen.Dus, wat vind ik er van?

De toner is érg waterig, en de nevel is heel fijn. Het is heel verfrissend om de spray te gebruiken, maar ik merk weinig verschil. Ik heb eerder een rozenwater gebruikt van Abgur (voor review, klik HIER) en daarmee merkte ik echt verschil. Dat maakte mijn huid soepeler, rustiger en schoner. Deze toner werkt prettig, ruikt lekker en verwijdert de laatste sporen van make-up, maar verder gebeurt er weinig. Het is niet genoeg verzorging voor een droge huid, en werkt niet speciaal tegen onzuiverheden. 

Ik ben een beetje teleurgesteld in de toner! Ik blijf hem gebruiken tot 'ie op is, maar daarna ga ik een nieuwe van Abgur kopen. Ik vind de toner ook vrij duur voor hoeveel je krijgt. Voor 100ml betaal je 5,55 euro. De toner gaat best snel op, dus heel duurzaam is 'ie niet. Jammer!

3 opmerkingen

 1. Deze heb ik ook, zelf heb ik niet zooo veel gemerkt! Hij is wel lekker om je gezicht een frisse gevoel te geven en laatste restjes weg te halen maar qua verzorging vond ik niet echt veel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb deze niet maar de tea tree en die werkt echt goed tegen puistjes en een vette huid want ik heb er steeds minder last van! liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh ben ook echt benieuwd naar die! Denk dat ik die de volgende keer meeneem :-)

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!