Heel veel goedkope producten óf één heel goed product: wat vind jij?

Man oh man, ik heb lang getwijfeld of ik deze blog echt de wereld in zou slingeren, haha. Ik wil mezelf namelijk een belofte maken en deze ook daadwerkelijk nakomen, dus jullie zijn als een soort controlepost voor me. Ik heb namelijk een probleem dat ik met jullie wil delen.

Het gaat erom dat ik veel te veel goedkope dingetjes koop die ik niet nodig heb. Oh, sale bij Catrice? Sale bij Essence? Ik sta vaak als eerste voor het schap en ik gooi dingen in mijn mandje die ik totáál niet nodig heb en vaak zelfs weggeef omdat ik er niks aan vind/heb. Ik wil écht af van deze eigenschap en een gesprek met Astrid van Gool (PIMP Amsterdam) bevestigde eigenlijk dat het dom is waar ik mee bezig ben. Zij heeft mij een aantal tips gegeven die ik graag met jullie wil delen. Ik denk dat iedereen er iets aan zal hebben namelijk.

Het was goedkoop (en is goed), maar had ik dit écht nodig? Ik heb toch al vijf serums staan?


1. Als je gaat winkelen voor kleding, vraag je telkens af of het kledingstuk dat je wil kopen leuker is dan het leukste kledingstuk dat je hebt.
2. Ga na hoeveel producten je in de badkamer hebt staan die je met moeite op kunt maken, maar die je hebt gekocht omdat ze goedkoop waren. Bij mij zijn dit er belachelijk veel. Bedenk daarna welk product je echt gebruikt. Rekenen maar (hieronder mijn voorbeeld van haarproducten)

L'oréal Extraordinary Oil 2 flessen: 19,99 euro
Redken serum - 21,99
Andrélon crème: 3,39 euro
Redken crème: ongeveer 20 euro
Pantene crème: 1,89 euro
Andere merken (haarlak, crémeproducten, styling): 39,95 euro

Totaal: meer dan 100 euro. Dit is echt een me-ga hoog bedrag aan producten die ik niet echt veel gebruik. Heel af en toe pak ik er een product bij, maar dit is dan omdat ik het op moet maken. Ik blijf dit soort producten maar kopen en kopen terwijl ik het eigenlijk allemaal laat staan.

Goed product, maar komt nooooooooit op


Een product dat ik wél elke dag gebruik is Moroccanoil. Één fles kost 40,99 euro. Dat is natuurlijk ook niet goedkoop, maar een stuk goedkoper dan al die onzinnige producten bij elkaar. Ik wil proberen om telkens één product te kopen dat ik écht goed vind en helemaal opmaak. Dit is voor mij heel moeilijk omdat ik super gevoelig ben voor leuke koopjes (en deze blog helpt ook niet echt mee, haha!). Als ik een beetje kan besparen op goedkope producten, houd ik veel meer over voor wat duurdere producten die ik echt helemaal opmaak.

LOVE IT!


Ook qua kleding merk ik dat de tip werkt: Als ik denk aan mijn favoriete kledingstukken, zijn dat geen dingen van Primark. Toch is een heel groot deel van mijn kledingcollectie van Primark, omdat het daar zo lekker goedkoop is. Vaak koop ik die dingen die ergens ver achteraan in de kast belanden. Slecht! Ik denk dat het zeker kan werken om telkens je favoriete kledingstuk in gedachten te hebben. Als iets niet leuker is dan je favoriete kledingstuk, ga je het waarschijnlijk toch niet echt dragen.

De aankomende tijd ga ik proberen om me hier streng aan te houden. Mijn uitgavenpatroon moet gewoon anders. Het is niet dat ik dingen niet kan betalen, maar het is zo ontzettend zonde om zoveel geld te vergooien en dingen te laten staan. Zucht.... ik negeer de sale bij Sephora vanaf nu maar even heel hard.

Wat is jouw ideale tip om beter met geld om te gaan? Houd jij geld apart voor beautyproducten?

5 opmerkingen

 1. Ik let er wel op wanneer iets duur koop of ik het echt nodig heb en of het echt goed is. Met kleding idem, want ik hou van shoppen! Ik hou niet speciaal geld apart voor shoppen, daarom stel ik soms voor mij zelf een non buy periode in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook van plan wat meer duurdere producten te kopen want vaak ben ik daar een stuk blijer mee en gebruik ik ze ook veel vaker omdat het anders zo zonde is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zelf zou gaan voor één duurder product, vaak ben je hier veel blijer mee. :)

  PS: Doe jij al mee aan mijn winactie?
  http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2x-new-black-original-ombre.html
  http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2-ce-musthaves-spikes.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super goed artikel! Goed om hierbij stil te staan. Ik heb zelf ook enorm veel producten, vooral veel bodybutters en -lotions, dit komt ook doordat je dit telkens met feestdagen krijgt. Eigenlijk maak ik het helemaal niet op, maar ik heb dan liever wel een duur, maar goed product. x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi My Dear ! :* Your blog is so cool ! I want to invite you to mine , and check the shop witch the banner is on the right side of my blog ! You will get 10% discount! I think that u will find in this shop something special for u ;* If u wanna we can follow each other , just follow me and let me know ! I will follow u back as soon as it possible.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!