Mijn veranderingen in make-upgedrag

De laatste tijd besef ik me steeds vaker hoeveel ik de laatste jaren veranderd ben als het gaat om gebruik van make-up. Samen met jullie als lezer heb ik een positieve groei meegemaakt (hoop dat ik dat van mezelf mag zeggen, haha) die ik zeker terugzie vanaf het begin van mijn blog. Een voorbeeldje: vroeger klooide ik echt maar wat aan met mijn nagellak en maakte het me niet uit als er slordigheden op de foto voor mijn blog stonden. Het leek me leuk om terug te blikken op mijn make-upgedrag. Wie weet herken je jezelf wel in een van de punten... (maar ik hoop stiekem van niet)

1. Ik droeg veel te veel blush en foundation

Vroeger kon het me echt niet genoeg zijn. Ik droeg twee lagen foundation en een vette laag poeder. Daarnaast ging ik los met blush. Geen dag was compleet zonder overdreven roze wangen. I loved it. Ik ben nog steeds niet vies van een kleurtje, maar ik heb zeker gehalveerd. Ook gebruik ik geen mousse-foundation meer. Eerst gebruikte ik dat nog over een laag vloeibare foundation (hoe cakey wil je het hebben). Tegenwoordig gebruik ik één dunne laag MaxFactor 3-in-1 met daaroverheen een dun laagje Sephora poeder tegen de glans. Daarover spray ik Lush toner om te voorkomen dat het cakey wordt. Mijn huid is daar zichtbaar op vooruitgegaan.Maar ook weer niet zoooooooveel!


2. Ik had altijd een make-up tasje bij me

Toen ik nog op de middelbare school zat, had ik al-tijd een tasje met make-up bij. Ik werd helemaal zenuwachtig als ik zag dat ik het niet bij me had. Ik kan me nog herinneren dat ik een keer terug naar huis ben gereden om het tasje op te halen. Tegenwoordig kan ik veel beter zonder make-up.

3. Ik werkte mijn make-up minstens twee keer per dag bij

Past goed bij het make-uptasje: ik werkte minstens twee keer per dag mijn make-up bij. Dan gaat het niet om een lipglossje, maar over mijn hele gezicht. Een nieuwe laag foundation, een nieuwe laag mascara en een nieuwe kleur op mijn wangen. Belachelijk eigenlijk! Dit zorgde er wel voor dat ik er altijd uitzag alsof ik net mijn make-up had aangebracht (want dat was vaak ook zo). Voor mij voelde dat toen veel beter.4. Ik kleurde mijn wenkbrauwen niet in

Geen idee waarom, maar ik ben pas laat begonnen met het vormen van mijn wenkbrauwen. Ik had niet echt zin om er iets te doen, ik vond alles wel prima. Tegenwoordig loop ik liever niet de deur uit 'zonder wenkbrauwen'. Het geeft je gezicht een heel andere uitstraling. Veel mensen zeggen dat het 'harder' kan maken, maar ik vind het vooral mooier staan.

5. Ik was zeer slordig met nagellak

Hoe mijn nagels er uit zagen, boeide me niet zoveel. Tot voor kort ben ik pas gaan oefenen met het netjes aanbrengen van nagellak voor fatsoenlijke foto's. Sommige posts vind ik ook echt beschamend, ik had gewild dat ik die niet had geschreven, haha! Natuurlijk moet ik nog steeds aan mijn 'skills' werken. Ik heb nou eenmaal super bibberende handen, maar ik ga in elk geval vooruit. Dat is het belangrijkste, toch?

Te ver doorgelakt

Niet te ver doorlakken- check!

Dit waren de belangrijkste veranderingen in mijn make-up gedrag. Gelukkig is het meeste positief veranderd. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen: herken je iets van jezelf of juist totaal niet?

1 opmerking

  1. leuk om te zien! dat makeuptasje verhaal is herkenbaar, ik had vroeger een vol makeuptasje bij me en ook nog eens 5 lipglossen in mijn etui.. tegenwoodig neem ik alleen éen lippenstift mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!