Nieuw van Catrice: Prime and Fine anti-red base


Het is even een paar dagen stil geweest op Irispraat, maar dat was met een reden! Ik was namelijk aan het wachten op de nieuwe producten van Essence en Catrice... ik heb een paar producten aangeschaft en ik kan niet wachten om deze met jullie te delen! Aankomende paar dagen kun je een aantal reviews vinden over de nieuwe producten, en ik trap af met de anti-red base van Catrice. Dit is een groenachtige primer die roodheid laat verdwijnen.

Catrice Anti-red base- 4,49 euroDe basis zorgt voor een langdurig glad effect, laat poriën en lijntjes kleiner lijken en kan met of zonder foundation worden gebruikt. Fijn voor iedereen met een vette huid, want de Prime And Fine is niet op basis van olie gemaakt. Daarnaast zitten er geen parabenen en parfum in. Voor het gemak noem ik het een primer, want dat is het eigenlijk ook.


Wat er allemaal in zit? Nou, een heleboel. Een greep uit de ingrediëntenlijst:
Je ziet onder andere érg veel siliconen (dimethicone, hydrogen dimethicone etcetera). Dit is best logisch, want siliconen maken de huid glad en dat is wat je wil voordat je foundation aanbrengt. Talc zorgt voor een matterend effect, glycerine werkt hydraterend en verzachtend en exhylhexyl methoxy cinnamate zorgt er voor dat littekentjes minder opvallen.

Zoals je hierboven al op de verpakking kon zien, kan de primer zonder foundation eroverheen worden gebruikt. Ik wil je dit niet aanraden, kijk maar naar de swatches:Blijft gek om iets groens op je gezicht te smeren, maar als je een beetje verstand hebt van het kleurenpalet weet je dat groen en rood elkaar corrigeren, waardoor rood minder opvalt. Ideaal voor als je een oneven huidskleur hebt met rode plekjes. Ik heb zelf niet echt last van puistjes, maar wel van roodheid.


Je kunt het hierboven goed zien, er zitten glitters in de primer! Ik vond dit heel grappig, ik had het totaal niet verwacht. Het is ook best opvallend, ik raad wel aan om er een foundation overheen te dragen. Ook met foundation blijven de 'glitters' zichtbaar. Ze zijn groen-blauwig van kleur. Na het aanbrengen van m'n foundation kon ik het effect goed zien, maar ik vond het persoonlijk niet storend. In het licht is het effect eigenlijk best mooi! Ik zie inderdaad dat mijn huidskleur egaler wordt. Ik heb de basis geprobeerd nadat ik poriënstrips gebruikte (mijn huid was knal- en knalrood) en de Prime And Fine verminderde de roodheid een stuk.

De primer is olievrij en dat merk je ook echt. Ik heb voorheen een primer gebruikt die erg vettig aanvoelde op m'n huid. Bij deze is het meer alsof je een verzorgende crème op je gezicht aanbrengt. Ik krijg er geen 'zwaar' gevoel van (wat je soms hebt als je een dikke laag foundation op hebt) en mijn huid wordt niet sneller vettig. Ik ben enthousiast!


De primer kost 4,49 euro, een prima prijs voor een goed product. Je kunt hem kopen bij Kruidvat. Niet alle filialen hebben al nieuwe producten in de schappen liggen, houd daar rekening mee.

6 opmerkingen

 1. goed om te weten! leuk
  groetjes http://www.we-heart-fashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha wat grappig dat er glitters in zitten! Ps ik volg je nu op bloglovin, volg je terug? Dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie niet dat je me volgt, haha! Maar ik volg terug x

   Verwijderen
 3. Ziet er goe uit! Maar bij ons is de nieuwe collectie nog niet in de kruidvat filialen dus zal nog effkes moeten geduld hebben :D

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!