Review: Essence All About Nude eyeshadow + look


Hallo, spuit 11 hier! Haha. Zoals je weet is het Catrice en Essence schap een tijd geleden vernieuwd. Alles wat ik wilde kopen/testen heb ik kunnen bemachtigen, behaaaalve... het All About Nude palette. Om de paar dagen liep ik bij Kruidvat naar binnen (gelukkig woon ik er 20 meter vandaan) om te kijken of 'ie er al was, maar nee. Na al die weken heb ik 'm dan eindelijk! Was het het lange wachten waard?

Essence All About Nude palette- 3,59 euroIk had al aardig wat reviews gelezen die voornamelijk erg positief waren. Toch was ik nog een beetje verrast door het palette. De kleuren waren niet helemaal zoals ik had gedacht- bij nude denk je toch aan bruintinten. Dit palette bevat meer roze achtige tinten, op de bruine kleur onder in het midden na. Het lijkt me best tof om eens een keer wat anders te gebruiken, maar normaal gesproken heb ik helemaal niks met roze.
Het pigment lijkt op de foto niet super indrukwekkend, maar houd er rekening mee dat ik écht heel bleek ben, haha! Zeker de donkere kleuren bevatten super veel pigment. De lichtere kleuren vallen niet zo erg op, maar deze kun je sowieso het best gebruiken als highlighter, bijvoorbeeld onder het wenkbrauwbot. De kwaliteit van de oogschaduws is goed! Ze korrelen niet, tenzij je te veel oppakt.


Ik maakte een simpele look met het palette, die wel redelijk opvallend is door de eyeliner. Waar en welke kleuren ik gebruikte, kun je zien door de cijfertjes. Ik gebruikte 1 onder mijn wenkbrauwen om te highlighten, 3 op mijn ooglid, 5&6 in de buitenste crease en op het midden. Zoals je ziet heb ik de roze tinten niet gebruikt.

Voor de rest gebruikte ik:

- Catrice Eyebrow Set
- L'oréal Superliner eyeliner
- Clinique High Impact mascara
- Essence Smokey eye brush


Ik ben heel tevreden over het palette! De donkerste kleur is een mengeling van paars en bruin, wat ik persoonlijk heel mooi vind. Het is net wat minder standaard dan donkerbruin. De roze kleuren hadden van mij niet per se gehoeven. Ik vind roze oogschaduw gewoon niet zo mooi, het doet wat kinderlijk aan. Een lichte taupe kleur was naar mijn mening een betere keuze geweest. Ondanks dat vind ik het een fijn palette waar je veel kanten mee op kunt! Je kunt gaan voor een simpele look, maar ook voor een heftige smokey eye als je de donkere kleuren heftig aanzet. Zonder een primer blijft de oogschaduw toch zeker een uur of zeven mooi zitten, hij trekt niet in de lijntjes. Topppp!

6 opmerkingen

 1. Hele mooie ooglook! ik sla dit palette over want heb er al te veel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ooglook! Bij ons in het kruidvat was het Palette derect uitverkocht & ze vullen het niet aan echt somber want ik wil ook dit Palette proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik ook, heb er weken op moeten wachten :-( Is wel de moeite waard gelukkig!

   Verwijderen
 3. Mooie ooglook! Deze staat zeker hoog op mijn wish-list. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!