Je kledingstijl bepalen + 5 key pieces

Tot voor kort wist ik niet echt wat mijn stijl was. Ik houd namelijk van super uiteenlopende kledingstukken. Een jaartje terug kon je me uittekenen in een zwarte panty met een jurkje of rokje. Tegenwoordig draag ik vaker spijkerbroeken met simpele tops en grote kettingen. Ik heb denk ik nooit écht begrepen dat minder soms meer is. Ik heb een aantal tips voor jullie die ik graag wil delen! Deze tips hebben me echt geholpen om mijn eigen stijl te ontdekken (vooral doordat de key pieces zo simpel zijn).

1. Effen tops

Effen tops, dus zonder enige print, zijn voor mij echt dé uitvinding. Ik vond het altijd super saai om een simpel zwart t-shirt te dragen, maar het krachtige van een effen shirt is dat je er vrijwel álles mee kunt. Je kunt er een opvallende blazer bij dragen, een blazer in een contrasterende kleur (wit met zwart bijvoorbeeld, heel simpel maar erg chic!) of een grote ketting. Dat laatste doe ik zelf vaak. Ik heb een zwak voor grote kettingen en die komen geweldig uit op een effen t-shirt.2. Accessoires: houd het rustig

Wil je een super grote statement ketting dragen? Oke, maar houd de rest van je sieraden ingetogen. Je wordt al snel een kerstboom als je én armbanden én een grote ketting én grote oorbellen draagt. Ik kies er altijd voor om één groot sieraad te dragen (vaak een ketting) en één klein sieraad (vaak een ring). Kies vooral dingen die qua kleur redelijk bij elkaar passen. Een felblauwe ring en een oranje-roze ketting passen natuurlijk niet bepaald bij elkaar.

3. Een donkere en/of zwarte spijkerbroek

Wat elke vrouw móét hebben is een mooie spijkerbroek. Lichte spijkerbroeken zijn behoorlijk trendgevoelig, dus kies voor een mooi donker model. Persoonlijk vind ik een skinny model mooi, zolang deze niet te skinny is. De broek moet afslanken, maar als de broek té strak is, krijg je last van de welbekende 'muffin top' (vetrolletjes over je broek). Een donkere broek valt met bijna alles te combineren. Geloof je me niet? Beeld je dan een donkere jeans in (denk aan Levis of G-Star denim) en denk aan elke kleur die je je kunt bedenken. Zie je wel! Kan altijd.4. Een goed passende zwarte blazer

Een zwarte blazer staat iedereen goed, als je maar kijkt naar je eigen lengte. Ik ben bijvoorbeeld erg lang en wil dus absoluut geen te korte jasjes dragen. Voor zowel lange als kleinere mensen bestaan er talloze ontwerpen blazers van talloze verschillende stoffen. Het is belangrijk dat je een goede lengte draagt. Kies voor een mooi, goed passend model in een effen kleur. Ik ben groot fan van de zwarte blazer, ook omdat deze met alles gecombineerd kan worden en je lekker los kan gaan qua sieraden.

5. Zorg dat het past/koop groter

Een zeer belangrijke tip: kijk of iets écht goed past. Je kunt hét perfecte t-shirt hebben gevonden of de perfecte skinny jeans, maar als 'ie niet past, valt de hele look. Ik zie vrij vaak vrouwen de fout maken om een te kleine spijkerbroek te kopen. Just don't! Niemand wordt er beter op.  Met een maatje groter moet je misschien in de winkel even slikken, maar het staat soms zoveel beter. In je omgeving heb je het vast wel eens gezien: vrouwen met te strakke shirtjes en spijkerbroeken. Ik vind dat het echt tijd wordt dat dat uit het modebeeld verdwijnt... schaam je niet en koop lekker een maat groter! Je zult zien dat je je uiteindelijk alleen maar zelfverzekerder voelt.Wat is jouw stijl? Vond je het moeilijk om daar achter te komen?

*Bron foto 1: http://images.asos-media.com/inv/media/8/1/5/8/1658518/white/image1xl.jpg
Bron foto 2: http://www.girlsofto.com/wp-content/uploads/2012/11/Women-Legs-Style-Images-Landscape.jpg 
Bron foto 3: http://4.bp.blogspot.com/-CkiW3G0Oy9w/ThzJpsnLVzI/AAAAAAAAADY/cwZ5JefguZk/s1600/balmain+blazer.jpg 

3 opmerkingen

  1. Leuke artikel! Ik draag ook meest skinny jeans met een leuke bloes of shirtje of top voel me daar goed in! Jurkjes draag ik meestal als ik naar een feestje moet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super leuk artikel!! ik draag vaak skinny jeans.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!