LOVE: Aussie Miracle Moisture lightweight conditioning spray

Mijn haar wordt langzaamaan weer langer (YES!), dus ik moet ook weer wat andere producten voor mijn haar gaan gebruiken. Met kort haar is het wat minder noodzakelijk om een olie, serum of verzorgende spray te gebruiken. Het kan nu weer, dus ik ben blij! Ik was al maanden aan het wachten op de sprays van Aussie. Jaren geleden snuffelde ik al rond op Ebay en kwam ik de sprays van Aussie tegen. Het duurde ZO lang voordat ze in Nederland verkrijgbaar waren! Nu is het eindelijk zo ver. Ik laat je vandaag een spray uit mijn favoriete lijn van Aussie zien: de Miracle Moisture spray.

*De foto's in deze blogpost zijn van andere kwaliteit dan je gewend bent. Zoals je wellicht hebt gelezen ben ik helaas mijn camera vergeten en moet ik het even een weekje met mijn iPhone doen. Met dit artikel wilde ik niet wachten omdat er zo enthousiast over ben!

Aussie Miracle Moisture Spray via Etos- Prijs rond de 9 euro


Zoals je misschien wel weet, heeft Aussie een heel typische geur. Je moet er van houden. Het ruikt héél zoet, echt kauwgomballen-zoet. Ik houd er heel erg van, maar er zijn mensen die het helemaal niks vinden. Voordat je deze spray koopt, ruik even aan de shampoo.


Deze spray is een soort conditioner, maar toch ook weer niet. Het is een serum, conditioner en ontwarrende spray tegelijk. Heel multifunctioneel! Er zit macadamia olie in, dat goed moet zijn voor droge lokken. Sowieso is deze versie het meest geschikt voor vrouwen die last hebben van droog haar. Er zijn ook andere sprays, bijvoorbeeld voor volume. Ik koos voor deze omdat deze lijn mij het best bevalt.


Het is een beetje vervelend om zo te lezen, dus ik typ jullie er doorheen. In de ingrediënten zie je op de eerste plaats water (aqua) staan, wat gebruikelijk is in sprays en shampoo's. De tweede is wat minder gebruikelijk, namelijk alcohol. Aussie, WAAROM?! Ook parfum staat vrij hoog op de lijst. Dat is wel te begrijpen, omdat de geur vrij overheersend is. Ik vind het wel jammer dat alcohol hoger staat dan de verzorgende bestanddelen. 


Hoe je de spray moet gebruiken: schud de fles, spray op je natte of droge haar en kam het door. Belangrijk is om het product niet uit te spoelen, dan heeft de werking niet zoveel zin. Let ook vooral op de leuke teksten van de Aussie flessen. ('don't rinse out! Or we'll come after you). Ik gebruik de spray nu een week en ik ben er verslaafd aan. Echt verslaafd. Zodra ik opsta ruik ik de heerlijke geur van Aussie in mijn haar en ik word er meteen gelukkig van. De spray is prima te gebruiken op droog haar. Je kamt het door in je puntjes en je haar is meteen pluisvrij en glad, zonder een overdreven siliconengevoel. Het kan je haar wel wat verzwaren als je te veel gebruikt, dus wees niet te enthousiast met sprayen. A little goes a long way...

Concluderend: ik ben fan. Groot fan. Ik gebruik de spray 's avonds na het douchen op nat haar en 's ochtends op droog haar. Mijn haar ruikt de hele dag geweldig lekker en is glad en pluisvrij. Daarnaast heb je ook geen super zwaar siliconengevoel (tenzij je de halve fles in één keer gebruikt). Het enige nadeel vind ik de alcohol, maar daar merk ik niet veel van. Ja Aussie, you did it again!!

De spray is nog niet te koop bij Kruidvat. Je kunt terecht bij (de meeste) filialen van Etos.

4 opmerkingen

 1. Klinkt heel erg goed! Heb ook een verslaving aan haarproducten :-D X
  Je foto's zien er goed uit ook al is het met een iPhone!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg goed, alleen vaak werken haarproducten niet bij mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pluisvrij, nice! Ik denk dat ik deze een keer ga proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!