De beste producten voor een lichte huid (+ licht haar)

Als je een lichte huid hebt, kan het soms moeilijk zijn om geschikte make-up producten te kopen. Ik heb er nog steeds vaak moeite mee om een goed wenkbrauwpoeder of een fijne foundation in een goede kleur te kopen. Vandaag laat ik een paar producten zijn die je niet kunt missen als je een lichte huid (met een lichte haarkleur) hebt! 


Een translucent powder is ideaal met een lichte huid. Omdat het poeder wit is en geen kleur bevat, kan het ook niet oxideren (oranje worden/donkerder uitvallen). Je foundation wordt mooi mat, terwijl de kleur niet verandert. Ideaal!
* Dit is een oude verpakking, tegenwoordig wordt 'ie ook als pressed powder (vaste vorm) verkocht


Als je een te donkere foundation hebt gekocht, is Barry M's Foundation Creme in 1 White je reddende engel. Deze spierwitte foundation is er voor gemaakt om te mengen met andere foundations. Na je vakantie een beetje kleur verloren? Geen probleem, je kunt gewoon dezelfde foundation blijven gebruiken, maar dan met een klein drupje Barry M. Ook leuk als je een keer iemand wil laten schrikken, want de foundation maakt een spookje van je als je hem niet mengt.


Weinig budgetmerken hebben écht lichte poeders en foundations. Deze van Catrice is wel heel fijn voor lichte huidjes. Dit is kleur 010 welke overeenkomt met Mac 15/20. Niet voor sneeuwwitjes, maar wel voor bijna-sneeuwwitjes. Als het om drogisterijmerken gaat, vind ik dit het beste (lichte) poeder dat je kunt krijgen samen met Maybelline FitMe in 115 (niet op de foto, heb deze helaas kapot laten vallen).


Een tijdje geleden veranderde het assortiment van Essence. Er kwam toen een nieuw wenkbrauwsetje bij: de 02 natural blonde style. Deze lijkt bijzonder veel op 'taupe' van Anastasia Beverly Hills, alleen dan véél goedkoper. Hij is wel een stukje minder gepigmenteerd, maar het verschil in prijs is dan ook bijna 25 euro.


Deze foundation is in Nederland wel te verkrijgen, maar de kleur die ik heb helaas niet. Ik kocht de kleur Light Vanilla via Asos. In Nederland wordt de kleur Vanilla als lichtste kleur verkocht, die ook heel geschikt is voor een blanke huid. De foundation heeft een gelige ondertoon en véél voedende ingrediënten.


De allerbeste, allerlichtste en allerfijnste 'drug store' foundation is sowieso de MaxFactor Facefinity 3-in-1 foundation in Light Ivory 40. Deze foundation is écht licht. Héél licht. Als je een Mac 10/15 bent, zit je goed. Deze foundation is op zonnige dagen te licht voor me (en geloof me, dat gebeurt niet snel). Daarnaast dekt 'ie geweldig. I love it.


Met een lichte huid komt vaak licht haar (én lichte wenkbrauwen). Als je het moeilijk vind om bij een lichte huidskleur een fijn wenkbrauwpoeder uit te kiezen, kijk dan eens verder dan de producten die je bij Etos en Kruidvat kunt vinden. Duurdere merken hebben een breder assortiment met meer kleuren. Ik kocht recentelijk Anastasia Brow Powder in Taupe. Belachelijk duur naar mijn mening (27,95 euro), maar de kleur is perfect voor mensen met (licht)blond haar. De enige die enigszins in de buurt komt, is de nieuwe van Essence die ik hierboven noemde. De rest is véél te hard voor blondines.


Last but zeker not least, de producten van Skin79. Ik heb er hier eentje als voorbeeld genomen, de Shining Pearl BB Cream Plus. Alle producten van Skin79 zijn gemaakt voor Aziatische vrouwen. Deze hebben vaak een lichte en grauwe huid. Daar hoort een aangepaste foundation bij. De foundations van Skin79 zijn perfect als je rond de Mac 10 ziet. Ben je meer dan 20? Laat deze producten dan gaan. Ik vind Skin79 te gek. De producten hebben soms een blekende functie, maar daar merk ik niks van. Ik ben allang blij dat er foundations worden gemaakt die geschikt zijn voor een écht lichte huid. Jammer genoeg is Skin79 in Nederland alleen online verkrijgbaar. Ik bestel de producten zelf het liefst via Ebay.

Heb jij een lichte huid of moeite met het vinden van goede kleuren voor jouw gezicht/haarkleur?

7 opmerkingen

  1. Handig artikel. Zonde van je poeder,je weet toch dat je die kunt pressen? Ik heb er onlangs nog een artikel over geschreven hoe dag moet.
    Leuke producten gebruik je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is een loose powder haha, dat hoort zo.. Ik probeerde te zeggen dat 'ie tegenwoordig ook in vaste vorm te koop is!

      Verwijderen
  2. Hele fijne tips!

    Liefs,

    Svenja
    www.lovinglifeiseasy.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!