Tag: Shoppen!

Ik houd enorm van winkelen (Logisch, anders had ik ook geen blog). Naast make-up koop ik ook graag kleding. Af en toe laat ik jullie wel eens wat zien, maar veel weten jullie op dat gebied nog niet over mij. Vandaar deze winkeltag! Ik zag hem bij Kelly Caresse. Neem hem gerust over en laat me weten dat je hem hebt ingevuld!

1. Waar koop je het liefst je kleding?
H&M (basics, denk aan zwarte en witte tops), Primark (tops en af en toe blazers) Asos (jurken, schoenen, tops, blazers), Promiss (Jackie broeken) en Bijenkorf (Karen Millen, Hugo Boss, Ted Baker, duurdere merken).
2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?

Je zag het hierboven al, ik koop inderdaad wel eens merkkleding. Ik heb een hekel aan dingen met opzichtige logo's, die koop ik dus niet. Je zult mij nooit met een Louis Vuitton mono tas rond zien lopen. Ik betaal wel graag meer voor kwaliteit. Kleding van Karen Millen, Ted Baker, Armani en ga zo maar door blijft gewoon langer mooi. Met schoenen precies hetzelfde.

3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
Spijkerbroek- Ik koop altijd hetzelfde model, best saai misschien, haha. De Jackie van Promiss vind ik mij het mooist staan, stukken beter dan al die goedkope broeken van H&M en Primark. De Jackie kost 49,95. Ik koop om de drie/vier maanden een nieuwe.
Blazer- Ik kan rustig 100 euro aan een mooi jasje uitgeven, zolang het maar tijdloos is. Ik draag namelijk bijna dagelijks een blazer. De meeste jasjes die ik heb waren tussen de dertig en vijftig euro.

Jurkje- Ik heb twee jurken van Karen Millen, dat zijn ook meteen uitschieters. De een was 210 euro en de ander 180. De rest is 'gewoon' normaal geprijsd, hooguit 50 euro, meestal minder.
Winterlaarzen- Hier geef ik veel geld aan uit. Ik vind goede schoenen heel belangrijk. Ik sta veel (werk) en ben ook veel onderweg als journalist. Ik heb een aantal paar Uggs voor de winter. Ook heb ik Timberlands en Nike Roshe Runs. Tussen de 90 en 230 euro dus. Best veel.

4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
Ja. Heel erg. Ik ben dol op kleding van Primark, maar de kwaliteit is gewoon ronduit kut. Ik kan het een paar keer aan en daarna is er iets kapot aan. De Karen Millen jurken die ik heb zijn na drie jaar nog steeds zo mooi! Asos kleding vind ik wel goede kwaliteit. Met schoenen ook, die van Primark zijn super leuk, maar Uggs/Nikes/whatever zijn zoveel beter!


5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
Moeilijk dit. Soms echt maar 25 euro (deze maand bijvoorbeeld, ik kocht maar één top bij H&M) en andere maanden gaat er makkelijk 300 euro uit. Het ligt er aan of ik tijd heb om naar de stad te gaan, veel heb gewerkt en iets kan vinden wat ik leuk vind.Dromen mag, toch? 


Dat was 'm alweer! Ik kom misschien verwend over, maar dat ben ik helemaal niet. Het ligt er heel erg aan hoeveel ik heb gewerkt. Af en toe gun ik het mezelf ook. Als ik een week of twee kei-en keihard heb gewerkt, dan koop ik gewoon wat ik wil. Ik vind wel dat het leven leuk moet blijven en ik beperk mezelf niet (te) veel. Daarnaast kan ik mezelf ook heel goed inhouden als ik het even niet zo breed heb.

3 opmerkingen

  1. Wat een leuke tag, ik ben het helemaal met je eens wat betreft Louis vuitton e.d. daar zul je mij dus ook nooit mee zien lopen, misschien als ze me er voor betalen om met zo'n tas te lopen dat ik het doe haha, het fijnste is gewoon om mooie merken met goedkope kleding te combineren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele leuke tag! Ik draag ook echt supervaak blazers! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!