Tag: FOOD LOVE

Ik ga sinds kort naar de sportschool om wat gezonder te worden. Toch vind ik het ook leuk om een keer lekker over eten te praten. Dit zijn dingen die je waarschijnlijk nog niet van me wist! Oh en, kwijl gerust mee met alle lekkere foto's die ik in deze blog heb gestopt :-)
Wat vind jij lekker, wat iedereen vies vindt en andersom?
Kaas. Heel simpel. Altijd als ik met andere mensen ga lunchen, zijn er broodjes kaas bij. Ik kan het gewoon niet eten, geen idee hoe dat ooit is begonnen. Daarnaast eet ik geen varkensvlees (of in elk geval, ik probeer het zo goed als nooit te eten) en houd ik niet van pesto, dat is blijkbaar ook raar. Ik houd verder té veel van kip en in het bijzonder gerookte kip. Daar houden veel mensen niet van. 

Wat bak je of kook je het liefst, maar veelste vaak?
Haha, burritos! Sowieso alles wat op wraps lijkt (fajita's, wraps, burrito, taco). Het is niet moeilijk, je kunt er in stoppen wat je zelf wil en het is super lekker. Ik houd van wraps met gerookte kip en avocado, maar ook van wat ongezondere Mexicaanse wraps (denk aan gehakt, mais, champignons en véél saus). Ook houd ik van pasta met tomaat, sperziebonen en kip. Hmm!

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Odyssey II in Geldermalsen! Dat is naar mijn mening de beste Griek van Nederland. Je kunt daar zooooo lekker eten, ik kijk er altijd naar uit als ik daar naar toe ga. Ik eet ook graag bij een andere Griek, maar ben altijd teleurgesteld omdat geen één Griek Odyssey kan verslaan.. haha. Jammer genoeg is het vrij duur daar. 
Daarnaast zijn het niet echt restaurants, maar ik vind het ook super relaxt om te eten bij Starbucks of Bagels&Beans. 

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan opzitten en hoe zou het heten?
Hahaha, jeetje. Ik heb pas een heel lekker broodje ontdekt bij Valentino's in Tilburg. Dat is een donker stokbroodje met gegrilde kip, ananas, ijsbergsla en een beetje chilisaus. Zó lekker. Als ik het een naam moest geven noemde ik het naar een tropisch eiland.

Deel een handige kooktip!
Als je denkt dat een bepaald ingrediënt super goed bij je eten past maar het niet in het recept staat, probeer het gewoon. Zo gebruik ik regelmatig kipkruiden op groenten en gehakt en gooi ik bijna overal champignons en Italiaanse kruiden bij. Experimenteer! Daarnaast zou ik zeggen, gebruik zo min mogelijk zout. Het verandert de smaak van je eten nogal en het is erg slecht voor je.


Wat staat er nog op je food bucket list?
Ik wil heel graag zelf een keer blondies en cheesecake met frambozen en witte chocolade maken. Taart bakken vind ik helemaal te gek (ik klink nu als zo'n degelijke huismoeder) en ik zou het liefst alles kunnen maken. Cheesecake lijkt me een uitdaging, ik denk niet dat 'ie ooit zo lekker wordt als die van Starbucks (daar droom ik van, echt).

Zelf koken/buiten de deur eten/bestellen?


Buiten de deur eten vind ik het leukst, maar niet alleen. Ik ga regelmatig met twee van mijn huisgenootjes uit eten in Tilburg. Zo ontdekken we verschillende plaatsjes om te eten en daarnaast is het gewoon heel gezellig met wat wijntjes erbij. Zelf koken vind ik ook prima, alleen vind ik de afwas vreselijk. We hebben namelijk geen afwasmachine in ons huisje. Eten bestellen doen we wel eens (vaak nadat we hebben gedronken, laat in de avond, haha).


Foto 1 Foto 2 Foto 4 Foto Foto 3

Ben je ergens allergisch voor?
Ik kan niet tegen kersen. Super jammer, want ik vind ze heel lekker. Als ik kersen eet zwelt de binnenkant van mijn mond helemaal op en krijg ik blaasjes. Ik eet ze soms wel eens, maar heb daarna wel meteen spijt.

Wat is je food obsessie van de laatste tijd?
Taart! Vooral worteltjestaart, appel-kruimel en frambozen cheesecake. Zo slecht! Dit terwijl ik helemaal niks moet hebben van super zoete dingen en snoep. Qua drinken ben ik gelukkig gezonder, ik drink heel veel water. Nu nog van m'n taartobsessie af. Haha.

Wat is je favoriete toetje?
Speciaal voor jullie heb ik iets anders bedacht dan cheesecake (best raar dat ik geen kaas eet maar wel verslaafd ben aan cheesecake). Ik at namelijk laatst bij Studio in Tilburg en daar bestelde ik warme brownies met room. Ik heb nog nooit zulke kleine brownies gezien (ik wilde bijna om een vergrootglas vragen), maar ze waren zó ontzettend lekker. Ik snap nu ook waarom ze zo klein waren, ze waren heel vullend. Heerlijk!


Dit was hem alweer. Houden jullie ook zo van lekker eten? :-)

2 opmerkingen

  1. wat heb je hem leuk ingevuld! Leuke tag! krijg er spontaan trek van ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees net je tag door en zie Geldermalsen staan (mijn tante woont in Tricht en ik heb zelf jarenlang in Tiel gewoond), wat leuk om iets te herkennen! x

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!