BACK TO SCHOOL TAG

Ik zit eigenlijk niet meer op school (sterker nog, ik hoef nog maar twee keer hopelijk), maar ik zag deze tag en vond hem echt leuk! Dit jaar studeer ik af, dus ik geef er een beetje een eigen draai aan... een back to school tag afstuderen stijl! Haha.

1 Naar welke klas ga je?
Ik studeer journalistiek aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg en dit is mijn vijfde jaar. De opleiding duurt vier jaar, ik heb wat vertraging. Hopelijk studeer ik in november af!

2 Wat is je favoriete en minst favoriete vak op school?
Ik weet wel wat ik echt heeeelemaal niet leuk vond op onze opleiding, dat was AhN (Achter Het Nieuws). We moesten dan veel politiek leren en geschiedenis. Ik heb er geen hekel aan, maar de manier van vertellen vond ik enorm saai. Het waren vaak ook dingen die ik al wist.

Wat ik wel leuk vond waren de gastdocenten die af en toe kwamen. Lessen van mensen uit de tijdschriftwereld bijvoorbeeld. Dat is toch wat interessanter dan een docent die iets vertelt.

Wanneer moet je weer naar school?
Als het goed is, over een week of drie. Ik heb dan een assessment waarmee ik mijn derde jaar afsluit (ja, ik weet het, een beetje raar twee jaar later). Daarna moet ik nog een keer om mijn vierde jaar af te sluiten en dus af te studeren.

Hoelaat word je wakker?
Ik heb nu best een mooi leven, al zeg ik het zelf. Ik werk al als journalist, maar ik kan in principe alles zelf plannen. Over het algemeen ben ik geen hele lange slaper. Half 9 ben ik sowieso altijd al wel wakker, dat vind ik de perfecte tijd. Af en toe sta ik eerder op als ik bij Kruidvat moet werken of als ik vroeg een interview heb.Hoelang doe je erover om klaar te maken voor school?
Het grappige is dat ik véél sneller ben met klaarmaken als ik weet dat ik ergens op tijd moet zijn. Als ik alle tijd heb, doe ik soms wel anderhalf uur over mijn make-up (dan ga ik tussendoor andere dingen doen en gebeurt alles om de tien minuten, haha). Als ik moet werken of naar school ging, deed ik er precies een halfuur over inclusief m'n haar. Valt best mee vind ik!

Waar heb je zin in dit jaar?
Afstuderen! Ik kan niet wachten tot het eindelijk klaar is!

Waar koop jij je schoolspullen?
Ik heb vorige week nog 24 pennen gekocht bij de Hema, gewoon simpele zwarte balpennen. Al mijn notitieboekjes zijn van Moleskine. Dat kost vrij veel geld, maar ik draag ze elke dag bij me in mijn tas. Goedkope schriftjes overleven dat niet.Vind je school leuk?
Leuk, leuk... nee. Ik ben niet echt het type dat graag naar school ging. Dat heeft er niet mee te maken dat ik geen vrienden heb of dat ik het niet kan, ik ben gewoon meer van het werken. Ik was wel altijd graag samen met studiegenootjes.

Rugzak of handtas?
Iedereen had altijd een rugzak, maar ik niet. Ik heb, zelfs al op de middelbare school, altijd een handtas gebruikt. Het is niet altijd even handig, want je kunt niet heel veel meenemen in een handtas. Soms nam ik er twee mee. Je hebt er eigenwijze mensen bij... haha.

Wat deed je als de lessen saai waren?
Mijn telefoon is altijd m'n beste vriend als het saai is, maar meestal probeerde ik altijd braaf op te letten. Of doen alsof ik iets deed.

Drie musthaves voor school (ik ga dus even uit van mijn journalistieke studie)
- Een goed notitieboek, het liefst van leer
- Een agenda! Ook al houd je het bij in je telefoon, zorg dat je het goed bijhoudt.
- Een heleboel pennen.
En vier, al mag het niet, een voicerecorder of iets waarmee je kunt opnemen.

Beste tip voor school?
Ga nooit boven je niveau werken. Als jou wordt geadviseerd om naar het HBO te gaan terwijl je denkt dat je dit niet aankunt, doe het dan niet. Het levert zo veel stress op! Je kunt dan beter gewoon naar het MBO gaan en dan verder opklimmen. Daarnaast zou ik zorgen voor veel vrije tijd. De hele tijd aan school denken is ongezond. Ook belangrijk: weet hoe je voor jezelf opkomt. Laat niet door vervelende mensen of pesters over je heenlopen.

Welke agenda heb je?
Een iPhone. Haha. Ik had altijd een papieren agenda, maar dat werkt niet voor me. Ik moet honderd meldingen krijgen, anders vergeet ik veel.

Hoe is/was jullie schooltijd?

2 opmerkingen

  1. Wat een leuke tag :)
    Ik ga al 5jaar niet meer naar school, soms mis ik die tijden wel hoor :)!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke tag, deze kende ik nog niet! heel leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!