Review: Catrice Absolute Matt oogschaduwpalette


Vandaag een review over een product waar ik aardig lang naar op zoek ben geweest... ik wist nog niet dat 'mijn' filiaal in Tilburg ook om zou gaan bouwen naar dubbele schappen Essence en Catrice, dus ik heb mijn collega wat dingetjes mee laten nemen uit Gouda. Ik wilde dit palette zo enorm graag! Hij doet me namelijk behoorlijk denken aan het Urban Decay Basics palette (dat ik overigens regelmatig leen van mijn huisgenootje Anne). Zou deze in de buurt komen?

Catrice Absolute Matt oogschaduwpalette - 4,99 euro via Kruidvat (alleen grote schappen en online verkrijgbaar)


Op de achterkant van het doosje staat er nog een uitleg over hoe je de ooglook kunt maken. Handig voor als je nog niet veel verstand hebt van oogschaduw.


Het palette heeft zes kleuren die ook echt mat zijn. Soms staat er op budget palettes wel eens 'mat', maar dan is het echt allesbehalve (denk maar aan het Essence All About Chocolates palette). Dit is nu, naast MUA, het enige merk dat écht een mat palette heeft.


Super mooi! Er zit ook een kwastje bij. Ik vind deze niet handig, maar als je niets anders hebt is het prima.


De linkerkleur is echt wit-wit. De tweede kleur is lichtroze. De derde kleur is taupe (prachtig!). Ik vind vooral de taupe kleur heel bijzonder, normaal gesproken slaan ze lichtbruin altijd over.


De vierde kleur lijkt op de foto jammer genoeg roze, maar is middenbruin. De vijfde kleur is donkerbruin en de meest rechtse kleur zit tussen bruin en grijs in. Ik vind het een mooie variatie! Als je meer van grijs houdt, kun je alleen de meest linkse en meest rechtse kleur gebruiken.Dit zijn de kleuren. Ik vind het pigment echt verbazingwekkend goed. Alleen de taupe is iets minder, maar volgens mij is dat überhaupt geen makkelijke kleur om te maken. In het Primark palette dat ik laatst reviewde was dat ook de slechtste kleur.

De lichtste kleur is een beetje poederig, net als 2 en 4. Ik vind het verder niet echt storend. Ik tik gewoon een keertje extra af met mijn kwast.


Mijn mascara is niet echt een prettige factor op de foto, let er niet op (het is een nieuwe van Essence waar ik geen fan van ben, daar lees je later nog over). Je kunt wel goed zien dat je met deze oogschaduw heel mooi schaduwen kunt maken. Als je wil kun je er zelfs een flinke 'cut crease' mee creëren. Ik heb voordat ik de oogschaduw gebruikte wel een primer aangebracht (ook van Catrice). De eyeliner is ook van Catrice (Don't Leave Me).

Ik ben héél erg enthousiast over dit palette. Zo enthousiast dat ik niet meer van plan ben om het Urban Decay palette aan te schaffen. Deze oogschaduws zijn iets stroever (die van UD zijn echt boterzacht) maar werken prima. Hij verschuift ook niet en blijft prachtig mat, de hele dag.Voor vijf euro is het echt een koopje. Ook in vergelijking met het vorige palette van Catrice (Absolute Nude heet 'ie volgens mij, ik weet het niet zeker) vind ik deze veel mooier.

3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!