Waarom maak ik geen filmpjes/Youtube kanaal?

Hoi allemaal!

Als je een blog hebt zoals ik, maar geen filmpjes maakt of Youtube kanaal hebt, krijg je vaak de vraag waarom. Toen ik een paar maanden geleden een interview deed met het A.S Watson magazine, kreeg ik deze vraag ook. Ik heb meerdere redenen waarom ik (nog) geen filmpjes wil maken en geen Youtube kanaal heb. En ja, daar verklapte ik al iets, ik wil het niet.

Ten eerste, ik heb een vrij simpele Canon camera. Prima voor foto's in een artikeltje, maar niet om kwalitatief goede filmpjes mee te maken. Verder maak ik ook regelmatig foto's met mijn iPhone omdat de kleuren daar realistischer op overkomen. Ik heb ook niet veel verstand van het bewerken van video's en zou daar veel tijd in moeten steken (tijd die ik meestal niet heb, want ik werk veel). Ik vind dat je, als je begint met filmpjes maken, daar goede apparatuur voor moet hebben. Jammer genoeg heb ik dat niet, met de simpele reden dat ik geen geld (over) heb voor een fantastische spiegelreflex en een hele lichtinstallatie.

Maar, de belangrijkste redenen...

Als ik kijk op het Youtube kanaal van bijvoorbeeld Misslipgloss, zie ik daar vaak heel smerige comments staan. Iedereen heeft iets aan te merken op de manier waarop zij haar filmpjes maakt, dit terwijl ze het al super lang doet en dus ook echt wel weet wat ze doet. Kijk bijvoorbeeld eens naar haar laatste unboxing. Ik voel altijd een soort plaatsvervangende schaamte, waarom doen meisjes zo belachelijk? Zelf zijn er ook wel een meisjes geweest die over blogs van mij hebben gepraat op een forum, ik vind dat zó nep en achterbaks. Als iets je niet aanstaat, stuur mij een mailtje en ga niet publiekelijk iemand belachelijk maken.

Kan ik dan niet tegen kritiek? Ik vind van wel, maar ik houd van recht voor zijn raap. Als ik zie dat mensen achter iemands rug om kritiek leveren ZONDER dat recht op de man af te zeggen, word ik daar heel chagrijnig en zelfs een beetje verdrietig van. Op Youtube kan iedereen reageren en dat betekent ook dat mensen felle kritiek gaan leveren waar vaak niet over nagedacht is. Ik durf voor mezelf toe te geven dat dit voor mij heel moeilijk zou zijn: ik zou me niet in kunnen houden en op iedereen willen reageren om mezelf te verdedigen. Dat kost veel energie en daar heb ik absoluut geen zin in. Ik heb heel veel respect voor de grote bloggers en het feit dat zij hier zo goed mee om (lijken te) gaan. Zelf zal ik nooit een haatdragende reactie plaatsen, zelfs een kritische reactie doe ik meestal niet. Ik kan me heel goed indenken hoe vervelend het is om zulke reacties te ontvangen, die vaak ook nog eens van anonieme meisjes afkomen.

Om terug te komen op de vraag die zo vaak gesteld wordt: misschien ga ik de toekomst wel filmpjes maken, maar nu in elk geval nog niet. Als ik een miljoen win met een kraslot schaf ik een fijne camera en lichtinstallatie aan, maar tot nu toe kan en wil ik het niet. Tot dan wil ik lekker blijven posten wat ik wil, al staat het sommige mensen niet aan.


Dus ook foto's zoals deze. Hoera voor post-vrijheid!

Goed, wat denken jullie? Maak jij filmpjes, ja of nee?

3 opmerkingen

 1. Haha leuk geschreven! ik heb zelf slechts een paar filmpjes gemaakt maar doe het bijna nooit want het is zoveel werk! en zoveel reacties kreeg ik er niet op :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven, nee ik maak geen filmpjes terwijl ik wel een spiegelreflex Camara heb,maar heb er gewoon nog geen behoefte aan :)
  X schrijf liever artikels!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik snap je volkomen ik maak video's en krijg vaak commentaar van kinderen die net 10/14 zijn.. die niet eens weten hoe liefde in elkaar zit laat staan blush op MIJN wangen, dan heb ik weer teveel make-up op dan zie ik er weer anders uit omdat ik minder make-up op heb ik krijg ook vaak rare comments maar het gaat mij om de leukste en liefste volgers die mij echt volgen! iedere video laten zij weer leuke reactie's achter door hun blijf ik dit ook doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!