Dilemma: tablet of laptop?

Hi allemaal!

Net op het moment dat je zegt dat je weer gaat bloggen gaat het helemaal verkeerd, haha! Bij mij gaan er helaas altijd veel dingen mis, dus nu ook. Ik heb vorige week mijn laptop laten vallen (ZO klunzig) waardoor het beeldscherm een flinke klap heeft gehad. Hij gaat nog wel aan, maar de letters die ik nu typ zijn gifgroen met roze in plaats van zwart, haha! Bloggen wordt hierdoor ook een beetje lastig, maar ik ben op zoek naar een goede oplossing.

Ik zit nogal met een dilemma, misschien kunnen jullie mij een goed advies geven... ik zit er namelijk heel hard aan te denken om geen nieuwe laptop meer te kopen, maar een tablet. Ik moet altijd veel typen voor mijn werk als freelance redacteur en ben bang dat ik wel echt een laptop nodig heb. Werken met een tablet lijkt me minder prettig omdat je dan geen toetsenbord hebt en, stel dat ik een iPad koop, ik heb geen word meer. Ik zie dus nog best wat nadelen aan het kopen van een tablet in plaats van een laptop.

Toch zitten er ook veel voordelen aan een tablet: hij is licht, handig, kan overal mee naartoe en belangrijk: een tablet is veel beter betaalbaar dan een laptop (de iPad Air kost bijvoorbeeld 349 euro terwijl je voor een laptop zeker 600 euro neer moet leggen wil je iets fatsoenlijks hebben). Daarnaast gaat een tablet langer mee zonder stroom. Een tablet met een toetsenbord is ook nog een optie, maar ik zit er toch een beetje mee dat je geen Word hebt.

Goed... ik vind het echt super moeilijk. Ik ben daarom benieuwd of jullie een tablet hebben en wat jullie ervaringen zijn. Kun je een laptop vervangen door een tablet of juist niet? Wat zijn volgens jullie de voor- en nadelen?

Help!

x

1 opmerking

  1. Vorig jaar heb ik een windows surface gekocht. Een tablet werkend op windows, met microsoft office en toetsenbord. Echte aanrader! Ik heb dat 'touch' toetsenbord, vond ik er cool uitzien maar zwaar onhandig haha normale toetsenbord is beter.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!