Dupe? L'oréal Collection Privee JLo en Essence Nude lipstick

Sinds dat de Collection Privee van L'oréal uitkwam, was de lipstick 'JLo' mijn favoriet. Het geeft mijn lippen het 'eigen kleurtje maar beter'-gevoel en ik krijg geen lelijke randen als de lipstick slijt. Jammer genoeg is deze lipstick uit het assortiment gegaan (WHY, L'oréal, WHY?!) dus ik ging op zoek naar een dupe. Ik hoopte die te hebben gevonden tussen de nieuwe Essence nude lipsticks.
Zoals je kunt zien heeft JLo's Nude het niet zo leuk gehad in mijn handtas, want de hele verpakking is versleten! Haha. Toen ik in de winkel stond (de winkel is natuurlijk mijn eigen Kruidvat) spotte ik de nieuwe Porcelain Doll lipstick tussen alle producten. Ik dacht meteen, 'hey, die komt me bekend voor!' Ik was benieuwd of hij mijn lieveling helemaal kon vervangen, en dan voor een minder hoge prijs. De L'oréal lipstick kost namelijk 14,99, tegenover 2,39 euro van Essence.


Toen ik hem opende (wederom let niet op hoe naar de L'oréal eruitziet) vond ik het toch een beetje jammer, dit is namelijk echt geen dupe. Jammer hoe je, zonder je lipstick mee te nemen naar de winkel, je toch behoorlijk kunt vergissen, haha. Toch had ik nog hoop, want je weet het nooit!


Helaas, dit is niet wat ik had gehoopt. Links Essence, rechts L'oréal. Het klinkt een beetje raar misschien maar ik vond dat de Essence lipstick zelfs iets weghad van een concealer... ik vind het een hele lelijke, tikje oranje-achtige kleur die helemaal niets goed doet voor lichte huidjes. Vreemd eigenlijk, want dan moet het er bij een donkerdere huid alleen nóg maar slechter uit zien. Een misser voor iedereen dus, jammer!
Inmiddels heb ik gelukkig wel een lipstick gevonden waar ik heel blij mee ben, namelijk Delicate Rosewood van Catrice uit de Nude Purism lijn. Deze geeft me een beetje hetzelfde nude-effect doordat hij zo sheer is. Heel erg mooi! Ik zou zeggen, skip die van Essence en haast jezelf om deze lipstick te kopen (het is een limited edition).

Hebben jullie een favoriete nude lipstick?

3 opmerkingen

 1. Bummer dat het geen dupe is. Hij ziet er inderdaad vrij oranje-achtig uit :/ jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het geen dupe is!
  Ik twijfel al een heletijd of ik een lipstick uit de Nude collectie van Essence zou aanschaffen, maar nu ik dit zie nee dankje!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jammer dat het geen dupe is, ben gek op velvet teddy van MAC

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!