Fijne producten voor droog haar (update 22-3-2015)

Ik vind het super grappig om te zien dat jullie allemaal massaal op mijn website te komen door te zoeken naar producten voor droog haar en tips voor droog haar. Het is lang geleden dat ik daar iets over schreef en mijn voorkeuren zijn dus ook veranderd. Ik laat je zien wat ik nu gebruik om mijn droge haar mee te verzorgen! Voor alle duidelijkheid, vooral mijn onderste helft is droog (midden en puntjes).


Natuurlijk, ik heb het al zo ontzettend vaak genoemd, maar er bestaat écht niks beters dan Moroccanoil! Ik durf hier bijna een wedje om te maken. Dit is mijn derde fles en ik ben toe aan een nieuwe. Jammer is dat het behoorlijk duur is (ongeveer 42 euro per fles), maar dit werkt zo goed bij droge punten. Je merkt het verschil op lange termijn pas echt goed. Je ziet dan dat je haar steeds gezonder wordt.


Ook fijn: Biosilk! Ik heb dit flesje een paar weken in gebruik en het bevalt goed. Is het net zo goed als Moroccanoil? Nee, dat niet. Ik zou Moroccanoil een 10 geven (eigenlijk een 9 omdat het zo duur is) en dit een 8.5. Toch een goede score! Het serum werkt fijn, maakt goed glad, houdt je haar mooi stijl en voedt het fijn tijdens het föhnen. Ik kocht deze bij de Op=Op shop waardoor de prijs ook nog eens heel prettig was: 8 euro maar!


Fijn als extraatje na het gebruik van serum is deze spray van Aussie. Geen wonderspul, maar wel prettig om extra te gebruiken voor het föhnen. Het werkt best goed als anti-klitspray. Maakt de punten minder droog en laat je haar ook nog eens super lekker ruiken naar zoete snoepjes, hmm! Deze spray kost 9 euro.


Voorheen Organix, nu OGX! Deze kokosnotenshampoo is zoooo lekker en fijn. Je krijgt er prachtig gevoed haar door, dat zie je extra goed door de flinke glans die je haar krijgt. Deze ruikt heel lekker naar kokos en hydrateert goed. Ik vind het alleen jammer dat je bepaalde stylingproducten (volumepoeder bijvoorbeeld) niet goed uitgewassen krijgt met OGX omdat er geen SLS in zit, verder is het geweldig!


Goedkoop maar doeltreffend: de maskers van Andrélon! Ik ben vooral fan van de 1-minuut tubes en dus ook de intensieve maskers (die nu overigens een luxe make-over hebben gekregen). Het werkt niet op lange termijn, maar als je het elke dag gebruikt heb je keer op keer heel glad en zacht haar. Het verzwaart niet en is bovendien heel fijn voor je portemonnee! Ik kocht dit masker een tijd geleden voor maar 2,50 euro, helaas is hij nu uit het assortiment.


Deze spray kan ik eigenlijk niet meer noemen omdat hij uit het assortiment is sinds een tijdje, maar toch noem ik hem. Er zijn genoeg vergelijkbare producten te vinden! Full Repair herstelt het haar voor het föhnen en is daardoor een soort bodyguard voor droge en gespleten haarpunten. Ik vind dit toch wel onmisbaar: hittebescherming is super belangrijk als je droog haar hebt! Zeker als je regelmatig stylingtools gebruikt of de föhn erop zet.

Wat zijn jouw favoriete producten?

1 opmerking

Thanks voor je reactie!