Redenen om te beginnen met bloggen

Regelmatig krijg ik opmerkingen over mijn blog. Waarom een blog heb bijvoorbeeld, wat ik er mee wil en of zij zelf moeten beginnen met een blog. Hoewel ik er in het begin anders over dacht, heb ik nooit spijt gehad dat ik ben begonnen! Vandaag vertel ik je een paar redenen om te beginnen met bloggen.

Hieronder heb ik een paar van de belangrijkste redenen neergezet. Voor mij was het ideaal dat ik tijdens mijn studie een blog begonnen ben. Als journalist moet je goed Nederlands kunnen en het is perfect als je elke dag schrijft. Mijn taal kenmerkt mij en onderscheidt mij als blogger. Je leert ook vanzelf dat schrijven een vak is. Je verbetert jezelf soms zonder dat je het merkt!

Daarnaast zijn de reacties natuurlijk fantastisch! De interactie met lezers is heel leuk. De meeste mensen laten geen reactie achter, maar ook die mensen nemen de moeite om op jouw blog te kijken. Het verbaast mij nog altijd dat er dagelijks mensen op mijn site komen. Soms heel bewust, soms via Google. Het is elke dag weer gaaf om te zien dat wat jij schrijft gelezen wordt.

Als je gaat bloggen, kun je je creativiteit kwijt. Je kunt het helemaal naar jouw eigen smaak vormgeven en je plaatst foto's die jij mooi vindt. Het draait allemaal om jou! Het leuke is natuurlijk ook dat bedrijven jou gaan opmerken. Als je uniek bent, krijg je aanbiedingen om samen te werken met bedrijven. Vergeet alleen niet dat je hier hard voor moet werken, je zult niet na drie weken al pakketjes en aanbiedingen ontvangen. Doe het dus zeker niet voor de gratis producten en de verdiende advertorials. Ik heb soms drukkere maanden, maar soms is het ook heel rustig. Je moet alles rustig op je af laten komen en iedere (mogelijke) samenwerking waarderen!

Er zijn altijd mensen die zeggen dat het zwaar is om te bloggen. Geloof mij, dat zijn de mensen die er hun werk van maken/hebben gemaakt. Jouw blog is jouw eigen stukje internet waar jij iets op plaatst als JIJ daar zin en tijd voor hebt. Je bent niemand iets verplicht! Ook hoef je je niet aan één onderwerp te houden. Als je bijvoorbeeld kiest voor lifestyle, kun je zo'n beetje schrijven over alles wat je dagelijks meemaakt.

Natuurlijk moet je wel met enkele regelmaat bloggen. Elke dag is voor veel mensen niet haalbaar en dat is écht niet erg, je moet het alleen niet té erg laten verslonzen. Ik heb zelf wel eens een maand geen blog geplaatst, maar dat werkt echt niet. Je volgers weten niet waar ze aan toe zijn en bedrijven verliezen hun interesse in jou. Als je écht geen tijd hebt (denk aan fulltime werken en hobby's ernaast), zou ik toch goed nadenken of je wil beginnen met bloggen. Je moet jezelf geen druk opleggen, bloggen is ontspannend. That's it! Misschien heb ik je nu wel overtuigd om zelf een blog te beginnen.

Waarom blog JIJ?

3 opmerkingen

  1. Leuk artikel! Ik blog eigenlijk vooral omdat het echt een heerlijke uitlaatklep is en ik er een hoop voldoening uit haal. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke redenen om een blog te starten inderdaad! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit zijn eigenlijk ook zo wat mijn redenen. Het is fijn dat je je passie kunt delen en er zo achterkomt dat vele andere ook deze passie hebben. En mijn Nederlands schrijven is inderdaad heel erg verbeterd! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!