Een belangrijke boodschap...

Hi allemaal!

Laatst kwam ik een filmpje tegen op Facebook dat me echt raakte, namelijk een filmpje van MyPaleSkin blog. Ik volgde haar al een tijdje en vond de manier waarop zij haar make-up doet geweldig! Ze heeft namelijk last van vrij heftige acne en weet dit prachtig te verdoezelen. Helaas zijn sommige mensen het daar niet mee eens, want de reacties die ze vaak krijg zijn heel heftig.

Ik weet persoonlijk niet hoe het voelt om acne te hebben, maar wat mij zo erg raakt is dat mensen via social media vanalles over elkaar roepen. Via internet kan alles, zo lijkt het, maar mensen realiseren het zich vaak blijkbaar niet. Achter dat account zit iemand van vlees en bloed, met of zonder acne, iemand die geraakt wordt door dat soort berichten. Ik vind het echt afschuwelijk.

Sowieso valt het me vaak op dat mensen op Instagram helemaal losgaan tegen bekende(re) vrouwen en meisjes. Ik ben bijvoorbeeld dol op tuulavintage, maar zij wordt vaak voor de vreselijkste dingen uitgemaakt. Jij hebt anorexia, je bent de dun, eet iets, blabla. Anderzijds kennen jullie vast wel Tess Munster, het plussize model. Wat zij allemaal naar haar hoofd geslingerd krijgt, ik vind het gewoon niet kunnen. Op dat soort momenten schaam ik me oprecht voor de medemens.

Ik hoop dat jullie net als ik even stil willen staan bij dit filmpje en dat je jezelf even realiseert wat het met een ander doet als je iemand zwartmaakt via social media. Ik geloof dat iedereen zich moet kunnen presenteren zoals hij of zij is, met overgewicht en ondergewicht, met acne of met een gladde huid. Let's face it, iedereen heeft wel iets, ook de mensen die achter hun schermpje andere mensen kapot willen maken. Spread some love!Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!