Mijn favoriete herfstgeuren

Helaas is de herfst weer in aantocht, dit hebben we de afgelopen dagen heel goed gemerkt. Met het weer verandert mijn stemming en daarmee mijn smaak in eten en geuren. Ik heb opeens totaal geen zin meer in frisse luchtjes. Ik ben weer toe aan parfum dat me doet denken aan warmte, kaarsjes en cozy binnen chillen met een lekker dekentje. Ik laat je vandaag vier (vijf) van mijn favoriete geuren voor de herfst zien.


Dit zijn eigenlijk twee producten, maar het is dezelfde geur: The One van Dolce&Gabbana. Deze geur gebruik ik al een jaar of 6/7 en hij verveelt me nooit. Ik voel me met deze geur meteen een 'million dollar girl', alsof ik een rijke en sexy zakenvrouw ben, haha! Grappig hoe een geur je zo'n gevoel kan geven. Omdat deze geur vrij aanwezig en zwaar is, vind ik het een echte najaarsgeur.

"De topnoten zijn opwindend fris met een zonnige citrusmix van bergamot en mandarijn. Warme fruitnoten van lychee en perzik. Een onstuimig hart met een zee van bloemen als witte lelie, lelietjes-van-dalen en jasmijn. De basisnoot met het luxueuze karakter van vetiver geaccentueerd door de langblijvende warmte van vanille, weelderige lichtzoete amber en muskus." - Ici Paris XL


Zara Chypre Floral heb ik ook al een tijdje in m'n bezit. Het is een geur die ik er niet heel vaak bij pak, want hij is behoorlijk heftig. Lijkt heel erg op Narciso Rodriguez For Her (maar dan goedkoop). Een hele tijd geleden schreef ik er deze blogpost over. Ik kan nog altijd geen geurnoten vinden, maar hij is zwaar en dus vrijwel identiek aan For Her.


Nina Ricci 'Ricci Ricci', jaaaa! Kleine tip: deze is vandaag en morgen (als je dit leest is het vrijdag 17 september) nog afgeprijsd bij Kruidvat. Je betaalt dan voor 80ml 35 euro. Goede deal! Ik vind dit zo'n lekkere, zoete, opvallende geur. Hmm. Sensueel en supervrouwelijk. Blijft héél lang hangen en is dus echt z'n geld waard. Een van mijn lievelingsgeuren als het kouder wordt.

"Ricci Ricci is een dagparfum dat de zintuigen doet ontwaken en dat opbeurt. Een basisingrediënt is de Nachtschone, ook wel “vieruurbloem” genoemd, een bloem met een opwekkend, positief parfum en unieke kenmerken. Ricci Ricci is een parfum dat samen met u evolueert naarmate de dag vordert: verkwikkend met de frisse geuren van bergamot en rabarberschil, charmerend met de mooie florale ingrediënten, roos en tuberoos; zelfverzekerd met de diepe noten van sandelhout en patchoeli; en altijd aangevuld door de verbluffende noot van de Nachtschone." - Douglas


Als laatst een geur waar ik heel veel herinneringen aan heb. namelijk Red Musk van The Body Shop. Eind vorig jaar mocht ik namens Eenkadovoor.nl naar het event van The Body Shop en daar werd ik zo verwend, niet normaal! We kregen allemaal heerlijke producten en maakten kennis met deze geur. Altijd als ik hem ruik denk ik terug aan kerst, december en de natte sneeuw die viel in Amsterdam. Los daarvan is het absoluut geen zomergeur, vandaar dat ik hem nu laat zien. Deze geur is zwaar, sensueel, rokerig, kruidig en spannend. Dit is een geur die je in de drogisterij niet snel zal vinden, ik ben er dol op.

"Deze warme, kruidige geur is onze meest onconventionele geur tot nu toe! Ontdek de nieuwe Hot Red Musk collectie, een heel andere vrouwelijke geur die de gevestigde parfumwereld opschudt met zijn warme melange van gekruide muskus, een accent van peper, kaneel en tabak. Een parfum zonder bloemen!" - The Body Shop

Wat is jouw lievelingsparfum in de herfst?

1 opmerking

Thanks voor je reactie!