Gat in de hand of lekker gierig?

Laatst zag ik bij Cynthia een artikel dat ik leuk vond, namelijk 'gierig of gat in de hand'. Dat artikel had zij weer gezien bij 2WMN. Beter goed gejat dan slecht bedacht heb ik vandaag mijn versie voor jullie! Benieuwd waar ik gierig over doe, en waar vooral niet over? Lees dan zeker even verder!



Gat in de hand

Horeca
Ik ben een echt terrasmens. Of het nu regent, onweert of de zon schijnt, ik ben het liefst op het terras te vinden met een bak koffie of een Liefmans in m'n hand. Als iemand me vraagt om iets te gaan drinken zeg ik nooit nee, haha! Ik weet dat sommige mensen er weer een hekel aan hebben om hun geld te verbrassen aan horeca, maar ik zou niet anders willen. De mooiste momenten en fijnste gesprekken ontstaan voor mij heel vaak op het terras met vrienden.


Uit eten
Als aanvulling daar op; uit eten gaan of lekker lunchen is iets waar ik ook zeker niet op bespaar. Ik waardeer een avondje uit eten meer dan een avond stappen. Ik word er gelukkig van en daar gaat dus ook best veel geld naartoe. Hoewel ik moet zeggen dat het nu best lang geleden is eigenlijk... tijd om te gaan! (edit: ik realiseer me net dat het pas twee weken geleden is en dat het als heel lang voelt. Kun je nagaan)



Schoenen
Lange tijd zijn schoenen echt mijn zwaktebod geweest. Sinds ik op mezelf woon ben ik ietsje kalmer aan gaan doen, maar ik hecht heel veel waarde aan een goede schoen. Ik word chagrijnig van schoenen die niet goed zitten of uit elkaar storten omdat ze van slechte kwaliteit zijn. Plastic gaat er bij mij niet in, tenzij het om hakken gaat. Inmiddels heb ik echt heel veel paar sneakers van Nike en recent is er een paar Timberlands bij gekomen.

Een paar dingen waar ik verder niet gierig over doe zijn bijvoorbeeld kwalitatief goede tassen, fruit van de markt (ik eis frambozen, al kosten ze 5 euro), A-merk drinken (Fanta bijvoorbeeld, ik vind namaak niet te doen), de kapper, mijn telefoon, eten onderweg en favoriete cosmeticaproducten. Hieronder lees je dat ik tegenwoordig niet veel meer hoef te kopen, maar áls ik producten opnieuw nodig heb boeit het me ook weinig als het niet in de aanbieding is. Batiste droogshampoo bijvoorbeeld. Ik ga niet drie weken met vies haar rondlopen omdat ik per se op korting wil wachten, haha.



Lekker gierig!

Kleding
Dit is misschien heel gek, maar qua kleding ben ik een echte gier, hahaha! Dat zou je niet verwachten na mijn schoenenverhaal misschien ;-). Over het algemeen geef ik liever geld uit aan accessoires omdat die echt lang mee moeten gaan. Kleding vind ik toch meestal maar één seizoen leuk/mooi, dus ik geef niet zomaar honderd euro aan een kledingstuk uit. Af en toe bestel ik bij Asos of Boohoo maar ik kom vrijwel nooit op meer dan 150 euro voor één bestelling met meerdere kledingstukken.

Cosmetica
Dit gaat klinken als de grootste leugen die ik in 2017 heb verteld, maar het is de waarheid: ik bespaar ontzettend op cosmetica. Vroeger wilde ik alles in twintigvoud. Dit resulteerde in een collectie die zo groot werd dat ik het nooit allemaal op kon maken. Momenteel ben ik in de luxe positie dat ik vrij veel producten ontvang voor mijn blog. In het begin dacht ik alsnog 'ach ja, heb net een shampoo gekregen, maar het is 1+1 bij Kruidvat- hoe kan ik dit laten gaan', maar nu ben ik niet meer zo. Ik waardeer wat ik heb en probeer dingen ook op te maken zonder er veel meer bij te kopen.

Apparatuur
Ja, ik ben journalist, ik heb goede apparatuur nodig om mee te werken. Toch ben ik echt gierig als het er op aankomt. Ik word altijd jaloers op mensen met een iMac of een Macbook, maar ik KAN dat geld er echt niet voor betalen. Voor zoveel geld koop je een auto! Daarnaast heb ik ook geen extreem dure camera. Ik denk dat het meer ligt aan je eigen skills en setting dan aan het lensje dat je er op draait.

Een paar dingen waar ik wel om gier: mijn Spotify abonnement, vlees (dan maar vegetarisch), bloemen en planten (die sterven toch bij mij) en benzine. Ik gooi zelden mijn tank helemaal vol, haha.

Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen! Waar bespaar jij op en waarop vooral niet?

12 opmerkingen

  1. Wat een leuk artikel! Ik bespaar graag op eten, en geef graag mijn geld uit aan lp's, kleding en make-up <3
    Dat moet het natuurlijk wel toelaten!

    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bespaar graag op bijna alles haha. Koopjes jager. Vind het echt heel chill als ik iets moois koop voor stuk minder dan de originele prijs. Ik let bij boodschappen wel altijd op of het in de aanbieding is of koop het huismerk. Ik houd ook van de Lidl en Aldi. Drogisterij spul koop ik niet als het niet 1+1 is, maar ik kijk dan wel op tijd of t weer in de aanbieding is voor mn voorraad op is. Mijn laatste aankoop was wel ff een rip uit mn lijf... een nieuwe iPhone 7, maar heb er wel ruim 100 euro op bespaard. Hij was tijdelijk in de aanbieding bij Trekpleister. Wel van plan er 4/5 jaar mee te doen. Mijn MacBook heb ik trouwens tweedehands. Model is ouder dan mijn windows laptop, maar hij werkt wel veel sneller! �� En mijn Canon spiegelreflexcamera heb ik ook tweedehands gekocht. Je moet er inderdaad ook oog voor hebben, helemaal mee eens! Maar een goede lens en camera helpen wel mee in de kwaliteit. Mijn mooiste foto is met een oude spiegelreflex gemaakt met maar 10MP. Die ik nu heb is 18MP, merk wel dat ik mn foto veel sneller scherp krijg. En ik had ook een slechtere lens tijdelijk in gebruik, kreeg daar echt geen mooie foto's mee. Ik heb nu ook 'slechts' een kitlens en een iets betere lens die mn vriend kon missen (dus ook niet zn beste).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook heel erg twee kanten hierin haha! Ik koop bijna geen dure kleding, eigenlijk alleen van de H&M en dat soort winkels, maar qua cosmetica kan ik juist wel veel geld uitgeven. Maar vooral aan dure merken, niet per se qua kwantiteit. En tja, uit eten gaan, dat is ook zeker een valkuil bij mij, maar ik ben er nu eenmaal dol op!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik herken je schoenen verhaal helemaal! Ik kan ook zo 200 euro uitgeven aan schoenen en tegelijkertijd vind ik 20 euro voor een shirtje eigenlijk al te veel. Zo stom eigenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig dat je dit herkent haha, ik dacht niet dat heel veel mensen dat ook hadden :')

      Verwijderen
  5. Als het ff kan bespaar ik overal op ;) Bijvoorbeeld weekendjes weg of uitjes doen we vaak met een actie, kost weinig moeite en scheelt vaak een aantal tientjes. Ik noem mezelf niet gierig, maar probeer al mijn uitgaven wel goed te overwegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met uitjes is het inderdaad heel slim! Mijn beste vriendin regelt alles met kortingsbonnen, dus ik hoef dat eigenlijk niet te doen. Maar dit bespaart inderdaad heel veel geld!

      Verwijderen
  6. Kleding koop ik ook altijd goedkoop, net wat jij zegt na een seizoen ben je er klaar mee en wil je wat nieuws :) schoenen (lees gympen) kan ik nu met fijne personeelskorting kopen dus ketsjing, huidverzorging geef ik nog graag geld aan uit (ook al ontvang ik ook best vaak wat) maar make-up is meestal van de drogisterijmerken, dat vind ik weer zonde om een hoop geld aan een lipstick uit te geven. Ik geef ook graag geld uit aan mijn vakantie, moet wel beter zijn als thuis anders kan ik wel thuis blijven hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vooral op beauty gerelateerde dingen bespaar ik. Altijd maak ik gebruik van 1+1 actie
    's bij het kruidvat. Maar bijvoorbeeld niet op make-up. Ik leg zo 36 euro neer voor een palette van Too Faced. Meestal koop ik zo iets op vakantie. Heeft het ook nog een speciale herinnering. Ook bespaar ik op mijn netflix en spotify abonnement (deel ik samen met vrienden en mijn broertje). Maar inderdaad op eten bespaar ik niet. Ik geniet dan liever van mijn eten dan dat ik honger moet lijden. Op kleding en schoenen bespaar ik de laatste tijd ook. Net zoals het openbaar vervoer. Nu rij ik nog met gratis week ov. Maar wanneer ik dat niet meer heb ga ik zeker van die goedkope treinkaartjes kopen bij de blokker, kruidvat of AH.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh dit is inderdaad heel erg leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat we best wel overeen komen. Zelf bespaar ik ook niet bepaald op gezelligheid en ga minstens 1 keer in de week lunchen. Neppe fanta vind ik ook niet bepaald lekker en YES voor fruit van de markt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat jij graag op terrasjes zit verbaasd mij dus niks. Doe ik zelf ook graag. Maar jij besparen op cosmetica? Die zag ik niet aankomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha lekker mens ben je ook, ik zie dat jij er ook wel wat van kunt ;-)

      Verwijderen

Thanks voor je reactie!