Gisou Honey Infused Hair Oil review

gisou honey infused hair oil

Hola! Na maanden, wat zeg ik, jáááren, ben ik eindelijk overstag gegaan om Negin Mirsalehi's Gisou Honey Infused Hair Oil te kopen. Waarom zo lang? De prijs hield me tegen aangezien er eerst alleen een 100ml fles te koop was- en zou het het geld waard zijn? Ik kan je er vandaag alles over vertellen, want ik heb het product uitgebreid getest. Lees mee!

Gisou Honey Infused Hair Oil- 50ml - 39 euro

Wat kun je met Gisou's olie?

"Gisou Honey Infused Hair Oil heeft verschillende toepassingen. Gebruik dagelijks als voorstyler en finisher, voeg een paar druppels toe aan je haarmasker of laat het binnen als een nachtbehandeling. Honing is het belangrijkste ingrediënt en een natuurlijke mix van mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten. Het staat ook bekend als de bevochtiger van de natuur, vanwege zijn vochthoudende eigenschappen. Met als resultaat diep geconditioneerd, sterker haar."

gisou honey infused hair oil

Ten eerste de verpakking. It's GOOORRRGINA. Het was een feest om foto's van dit mooie product te maken. De hele vibe hiervan is mooi en schreeuwt 'hebben, hebben'. Wel een klein nadeel dat ik vast kan noemen wat je misschien opvalt aan de foto's. Ik had het product nét en toen liet ik per ongeluk het pipetje uit mijn handen vallen. Dat betekent dat ik nu dus geen glazen pipetje meer heb, she broke. De verpakking is dus prachtig maar ook breekbaar.

Het verhaal van Gisou is ook erg interessant om te lezen, onderstaande screenshots komen van de website. De vader van Negin Mirsalehi, één van de grootste Nederlandse influencers, was bijenhouder. Haar moeder maakte verschillende haarproducten met als belangrijkste ingrediënt honing.



Wat er in zit: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Mirsalehi Honey, Prunus Amigdalus Dulcis (Sweet Almond Oil), Argania Spinosa (Kernel) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Passiflora Incarnata (Seed) Oil, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Parfum (Fragrance), Tocopheryl Acetate, CI 47000 (Yellow 11), Tocopherol, BHT, CI 26100 (Red 17), Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool.

Het serum is gebaseerd op siliconen. Dat is aan de ene kant toch jammer en aan de andere kant heel logisch. Siliconen maken het haar namelijk tijdelijk zacht. Ze leggen een laagje om de haar zodat deze gladder oogt en voelt. Siliconen repareren echter niks, maar de kokosolie bijvoorbeeld wel. Ik heb verder even gezocht naar wat honing precies kan betekenen voor je haar en daar vond ik het volgende over (bron: esthetichealth.nl)

'Honing wordt al voor veel toepassingen gebruikt, ook in de beauty industrie. Een fijne eigenschap van honing is dat het op een natuurlijke manier vocht aantrekt en vasthoudt. Dit kan met name goed zijn als je haar aangetast is door de zon of door een andere reden droog en dor is. Daarnaast heeft honing ook antibacteriële en antiseptische eigenschappen, zodat de hoofdhuid en haar vrij blijft van bacteriën. Dankzij de vitamines en mineralen wordt de natuurlijke haargroei ondersteund en kan het zelfs helpen om roos en een jeukende hoofdhuid te verminderen.'



gisou honey infused hair oil

Ik heb het product nu zo'n twee maanden in gebruik en ik ben overtuigd. Ik gebruik de olie na het wassen. Omdat ik er zuinig mee wil zijn en vettig haar aan de aanzet wil voorkomen, gebruik ik het alleen in de lengtes. Mijn haar is na het föhnen zachter dan ooit en glanst mooi. Het is net alsof je elke keer opnieuw naar de kapper bent geweest. De geur is zacht en blijft niet merkbaar aanwezig in het haar.

Wat ik jammer vind is dat de webshop verzendkosten hanteert. Dit klinkt echt heel verwend maar bij zo ongeveer alle andere online haar webshops komen er geen verzendkosten bij je bestelling. Ken je dat moment dat je je winkelmandje vol hebt gestopt en je wordt tegengehouden door die verzendkosten? Been there, done that. Gelukkig zijn er wel eens acties met gratis verzending en/of een kleine korting op de producten.

Sowieso is het natuurlijk een prijzig product. Ik kan me voorstellen dat het hele honingproces best tijdrovend is, maar het blijft een siliconenproduct waarvan je niet kunt aantonen hoeveel honing er in zit. Ik vind het product wel het geld waard, maar ik laat het aan jou over of jij dat ook vindt. Los van de wat hoge prijs ben ik wel erg fan van het resultaat. Verslaat het mijn favoriete Moroccanoil- ook een siliconenserum? Nee, maar een gedeelde eerste plaats samen met Olaplex 6 kan ik 'm zeker geven.

Overweeg jij dit product aan te schaffen of heb je 'm al in gebruik? Laat me dan zeker weten wat je er van vindt!

1 opmerking

  1. Op de een of andere manier zie ik overal producten met honing erin of alleen in de naam voorbij komen ;-) ik weet niet wat het is, maar je kunt er niet omheen. Ik vind dit een interessant product, ik had er eerder eerlijk gezegd nog niet van gehoord. Het is inderdaad wel prijzig. Dus fijn dat er inmiddels ook een een fles met 50 ml verkrijgbaar is. Nu nog 30 ml want mijn ervaring is dat ik met zo'n flesje jaren doe omdat ik wekelijks maar een beetje gebruik. Ik gebruik momenteel Essence Absolue van Shue Uemura na het wassen en ben daar heel tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!