Vijf droomberoepen

Ik ben journalist/blogger geworden en heb daarvoor gestudeerd, maar er zijn eigenlijk veel meer beroepen die mij leuk leken op de middelbare school en daarna. Die liggen toevallig allemaal best dicht bij elkaar. Ik laat je vandaag zien wat mijn vijf droomberoepen zijn!

1. Kunstenaar/schilder

Het had niet veel gescheeld, of ik was een creatieve opleiding gaan doen. Ik heb zelfs gekeken bij open dagen van kunstacademies. Ik heb altijd veel getekend en geschilderd en het zou gaaf zijn om daar mijn geld mee te verdienen. Helaas wist ik dat de toekomst alleen iets zou worden als ik écht heel goed zou zijn, en dit durfde ik niet helemaal aan.



2. Schrijver

Je denkt nu misschien 'huh, maar je bent toch schrijver?', nou, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook weer niet. Met schrijver bedoel ik meer dichten en boeken schrijven. Op dit moment ben ik er nog niet mee bezig, maar het uitbrengen van een boek lijkt me gaaf. Ik heb alleen geen idee waarover, maar sowieso geen fictie denk ik. Meer een handleiding zoals de SEO gids voor dummy's of een lifestyleboek vol mooie foto's.



3. Schoonheidsspecialiste/huidtherapeut

Een goede kennis van mij is huidtherapeut en schoonheidsspecialiste en dat lijkt me ook nog steeds erg leuk. Ik zou dan niet een salon hebben met nagels zetten en dergelijken, ik zou me dan focussen op huidproblemen zoals ernstige acne. Het lijkt me zo gaaf om mensen te kunnen helpen aan een betere huid! Helaas ook hier weer: de toekomstperspectieven zijn niet zo geweldig, tenzij je een ton op de bank hebt staan en al een salon kunt opstarten.

4. Visagist

Uiteraard... ik heb wel eens naar vacatures gekeken bij Chanel/MAC, maar ik heb geen visagistenopleiding gedaan. Ik vind nou eenmaal beroepen leuk waar niet zoveel geld in te verdienen valt, tenzij je écht heel goed bent. Ik heb een aantal keren mensen opgemaakt, wat ik super leuk vond. Mijn geld zal/wil ik er niet mee verdienen, maar af en toe lijkt me leuk om te doen. Mensen mooier maken is sowieso altijd mijn ding geweest.



5. Professioneel blogger

Dit is meer iets van de laatste tijd, jullie als mede-bloggers zullen dit wel begrijpen :-) Als ik écht goed zou zijn, een prachtige camera kon betalen inclusief hele lichtstudio, zou ik graag van m'n hobby mijn beroep willen maken. Ik verdien nu af en toe wat geld en ik krijg wat producten, maar ik kan hier zeker niet van leven. In de aankomende jaren wil ik beter worden, méér bloggen, continuïteit laten zien én een betere camera en laptop aanschaffen. Zo kom ik toch babystapjes vooruit!



Zo, wat is jouw droombaan?

1 opmerking

  1. met alle punten ben ik het met je eens! ik teken ook heel graag maar make-up bloggen en schrijven is nu echt mijn passie geworden!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!