Review: Etos Kerst 2017 (primer, oogschaduwpalette) + WINACTIE!



Zijn jullie al een beetje bekomen van de mooie make-up voor Kerst van HEMA? Goed, dan gaan we nu over naar de geweldige collectie van Etos! Ik laat je twee producten zien en het leuke van alles: jij kunt ook nog drie producten winnen. Wil je weten hoe? Lees dan zeker even verder!

Etos oogschaduwpalette- 5,99
Etos primer golden flakes- 6,99 euro


Hoera, hoera! Je kunt iets winnen, namelijk deze drie mooie producten. Voordat ik een pakketje kreeg van Etos, had ik al wat producten zelf gekocht. De primer en het face palette leken me super mooi. Gelukkig had ik het blush&highlight palette nog niet aangeraakt, want die kan ik dus aan één van jullie weggeven.

Je maakt dus kans op de primer golden flakes (die ik ook review hier beneden), de glitter hair&body spray én het mooie blush&highlight palette. Ga voor de winactie naar mijn Instagrampagina (@irispraatnl) en check de post met de foto van Etos. Als je geen Instagram hebt, mag je hier reageren en me volgen via Bloglovin. Wees snel, de winactie loopt tot en met donderdagavond!



Over naar het review gedeelte! Je moet uiteraard wel weten of je iets goeds ontvangt, haha. Ik begin met de primer golden flakes. De echte beautyliefhebber herkent dit product wel. Het lijkt behoorlijk op de Guerlain l'Or primer en de YSL blur primer. Heeft Etos slim afgekeken ;-) De Guerlain primer kost meer dan 66 euro dus in dat opzicht is een dupe wel prettig.

De primer is eigenlijk niet meer dan een glad siliconenmengsel. De basis bestaat uit cyclopentasiloxane, dimethicone/vinyl en dimethicone crosspolymer. Het laatste ingrediënt is goud. Wat Etos zegt: "De perfecte basis voor je make-up. Vermindert fijne lijntjes en poriën. Bevat kleine vlokjes goud (24 karaat) die de elasticiteit van de huid verbeteren. Geeft een levendig effect. Breng aan voor je foundation."

Ik gebruik de primer nu een weekje en ik betwijfel of mijn huid er op reageert of niet. De laatste paar dagen ontdek ik wel wat kleine pukkeltjes maar dat kan ook andere oorzaken hebben. De primer vult de poriën erg goed. Zelf zie ik de flakes niet terug op mijn gezicht (zeker niet als je er foundation overheen doet). Volgens mij is de werking van goud ook niet bewezen, check ook zeker even dit artikel van Jetske Ultee. Wel een leuke extra, maar vooral voor het oog ;-). Mijn foundation glijdt er mooi overheen en blijft niet veel langer zitten dan normaal.


Over naar iets moois! Toen ik dit oogschaduwpalette in de winkel zag, werd ik er al enthousiast van. Omdat ik die van HEMA al had gekocht besloot ik zelf voor andere producten te gaan. Toen kreeg ik 'm alsnog via de post! Ik kan je vertellen: ik ben er heel blij mee.


Er zitten drie matte kleuren in. De eerste kleur is voor mij hetzelfde als mijn huidskleur. De tweede kleur is lichtroze en matte. De derde kleur is wat feller roze en de vierde kleur is glanzend roze.

Van mij mocht er in deze rij wel ietsje meer variatie. Een matte donkerbruin (ik blijf er over doorgaan, worden jullie al moe?) zou top zijn.


Over naar de laatste kleuren. Kleur vijf (onderaan) is lichtbruin/koper. De kleur ernaast is wat donkerder bruin. Dan hebben we nog een koele highlightkleur, een gouden kleur en een bronzen kleur.

De swatches zijn niet per se heel indrukwekkend, maar in gebruik zijn de oogschaduws wel heel goed. Ze blenden fijn in elkaar over, ook de lichte kleuren. Mijn favorieten zijn kleur nummer 3,5 en 6.



Ik heb er een look mee gemaakt die ik zelf echt mooi vond (EGO MUTCHO). Nee maar serieus, vooraf dacht ik 'roze en paars staat me niet', maar ik vond het verrassend mooi. Mooier dan bruin zelfs. De kwaliteit is prima en zoals ik al zei, de kleuren blenden prima.

Ik kan de producten allebei aanraden. De primer zou ik alleen skippen als je niet tegen siliconen kunt en niet gelooft in de kracht van het goud. That shit's pretty thoooooo.

Vergeet je niet mee te doen aan mijn winactie?

10 opmerkingen

  1. Wat een prachtig oogschaduw palette! Helemaal mijn kleuren <3 Ik ga zeker de winactie effe checken hooorrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de kleuren je juist heel erg mooi staan! Looking pretty!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind vooral het oogschaduwpalette interessant

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het oogschaduwpalette ziet er prachtig uit & je hebt er een heel mooie look mee gemaakt!
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne winactie! Deze kleuren van de blush & highlight palette passen goed bij me. Doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie winactie! Ik wil graag meedingen naar dit mooie pakketje! Voor mijn dochter! Zij is dol op make-up! Mooi voor onder de kerstboom 😄

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er super mooi uit! En leuk die winactie! XX

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind etos het altijd zo goed doen met hun kerstcollectie, wat een pareltjes van producten! Ik ga zeker vanmiddag even langs kijken of ik nog wat producten kan scoren. Dit wil je niet mislopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie look heb je gemaakt met het oogschaduw palette mijt! Erg mooi. En die primer zou ik alleen al willen hebben om de glittersssss.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!