Review: Biodroga White Truffle & Blue Orchid vliesmaskers


Haaaallo allemaal! Vandaag een artikel over een merk dat in korte tijd toch best wel mijn hart heeft gestolen, namelijk Biodroga. Biodroga is een salonmerk dat eigenlijk bestaat uit twee 'delen', namelijk Biodroga Institut en Biodroga MD. MD richt zich op huidproblemen, terwijl Biodroga Institut zich richt op welness en lekker genieten tijdens een behandeling. Ik vertel je vandaag meer over het White Truffle en Blue Orchid vliesmasker.


Misschien vraag je je af: hé, Biodroga, hoe kom je daar bij? Nou, Biodroga is één van de merken waar ik voor werk onder Beautyservice, dus in korte tijd heb ik alle producten van binnen naar buiten leren kennen via interessante trainingen.

Voordat je valt over de best pittige prijs van deze maskers (ongeveer 62,50 euro per vijf stuks), wil ik je graag wat extra informatie geven. De maskers zijn anders dan de gezichtsmaskers die je bij Kruidvat koopt. Biodroga maskers worden namelijk gebruikt in een professionele en op maat gemaakte salonbehandeling. Het is de 'afsluiter' voordat de laatste verzorging wordt aangebracht. Het bevat hoge concentraties van actieve ingrediënten. Bij de maskers horen ook concentraten (ampullen van 7ml); deze kosten 32,95 euro voor zeven stuks. Met deze producten kun je het gevoel van de salon naar je eigen huis halen.Het ingrediënt waar het om draait bij het White Truffle masker is natuurlijk witte truffel. Hoe kan het ook anders ;-). Op de INCI vind je dit terug onder de naam 'tuber magnatum extract'. Dit is een anti-age ingrediënt. Het bijzondere van dit masker is dat je snel resultaat zou moeten zien. Ik vind dit persoonlijk lastig meetbaar omdat ik geen diepe rimpels heb. Misschien als je echt voor en na foto's zou maken dat je een verschil ziet. De geur is bloemig en het masker voelt heel fris aan op de huid.

Dit masker is overigens officieel nog niet in Nederland te koop, over een paar weekjes pas, maar ik wil je er alvast kennis mee laten maken!


Bij het Blue Orchid masker staat de blauwe orchidee centraal, terug te vinden onder de noemer 'vanda coerulea extract'. Dit extract staat er om bekend om je huid meer vocht te geven. Ik merk dit ook echt; mijn huid voelt zo lekker fris en gehydrateerd aan na gebruik.

De maskers zijn ingepakt met een plastic vorm zodat je het masker makkelijk uit elkaar kunt halen. Het voelt alsof overal over na werd gedacht: je kunt het masker makkelijk scheuren zodat het goed past bij jezelf of een klant. De geuren zijn heerlijk en geven je echt een gevoel van luxe. Ik wist eigenlijk vrij snel dat deze maskers wel anders zijn dan anders. Waarom? Omdat je meestal een sheet masker gebruikt en daarna nog een vrij plakkerig of nat gezicht hebt. Met deze maskers heb ik dat niet, omdat vrijwel alle vloeistof door mijn huid wordt opgenomen. Als er nog een klein beetje product op je gezicht zit, kun je dat fijn inmasseren en heb je in principe geen aanvullende creme nodig.

Mijn favoriet is het Blue Orchid masker. Ik vind deze geur het lekkerst en het past het beste bij mijn huidtype. Win-win. Ik begrijp dat een behandeling of een maskerset vrij prijzig kan zijn, maar het is maar net wat je er voor over hebt. Het gevoel van een salon bij jezelf in de badkamer is best betaalbaar voor 12,50 euro, toch? ;-)

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de vliesmaskers van Biodroga? Zou jij 12,50 euro betalen voor een masker?

3 opmerkingen

 1. Ik vind ze ook zalig maar wel erg aan de prijs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa lekker maskertje hoor. Heb hem vandaag ook geprobeerd, maar de rest van mijn mening lees je natuurlijk binnenkort in mijn review ;)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van maskers maar deze ken ik niet.
  Ben er heel benieuwd naar maar vindt het erg duur....

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!