La Roche Posay Hyalu B5 review


Hola! Sinds lange tijd weer een review van La Roche Posay: één van mijn favoriete merken op het gebied van huidverzorging. Een tijdje geleden zijn ze uitgekomen met een nieuw product, namelijk het Hyalu B5 Serum. De huid zou er direct voller uit moeten zien en rimpeltjes verminderen. Ik vertel je vandaag graag wat ik er van vind! Lees je mee?

La Roche Posay Hyalu B5 Serum: +- 28 euro via de apotheek


Het serum was helaas naar een verkeerd adres gestuurd waardoor ik wat later ben met de review. Bedankt Jelle en André dat jullie mijn verdwaalde pakketjes op willen halen ;-)

Wat het serum belooft: "De huid wordt elastischer, soepeler en heeft een gezonde uitstraling. Rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit. Een unieke huidherstellende formule met twee types Hyaluronzuur, vitamine B5 en Madeccassoside voor een voller uitziende huid. Het helpt de huidbarrière te herstellen en het natuurlijke huidvernieuwingsproces te bevorderen."


De ingrediënten uitgeschreven:
AQUA / WATER, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT., PROPYLENE GLYCOL, PANTHENOL, PENTYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PPG-6-DECYLTETRADECETH-30, GLYCERYL ISOSTEARATE, MADECASSOSIDE, SODIUM HYALURONATE, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, DISODIUM EDTA, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, XANTHAN GUM, BUTYLENE GLYCOL, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL, PARFUM /FRAGRANCE.

Wat ik een beetje gek vind is dat er een vrij hoge concentratie aan alcohol denat. in zit, dit is de meest uitdrogende vorm van alcohol. Sommige vormen van alcohol zorgen ervoor dat de andere ingrediënten beter in de huid kunnen trekken, maar deze vorm lijkt me niet helemaal passend bij een merk dat zich zo richt op een gevoelige huid.

De formule bevat verder dus twee soorten hyaluronzuur, namelijk hoogmoleculair hyaluronzuur en gefragmenteerd hyaluronzuur. Niet iedereen is even bekend met de term laag en hoog moleculair neem ik aan, dus hierbij een korte uitleg. Laag moleculair hyaluronzuur dringt diep in de huid door en sluit het vocht in. Hoog moleculair hyaluronzuur vormt een beschermend laagje op de huid en vult oppervlakkige, kleine rimpeltjes op. Dan heb je nog poeder en een vloeibare variant. In de drogisterij kun je meestal een flink verdunde versie vinden; vandaar dat de werkzaamheid minder is. Mijn favoriete product van Biodroga MD is het Hyaluron 10 serum. Hierin zit laagmoleculair hyaluronzuur in poedervorm en dat effect is heel bijzonder en rimpelvullend. De prijs daarvan is alleen behoorlijk heftig, ik was dus ook zeker benieuwd naar dit serum van La Roche Posay.


De textuur zit tussen gel en waterig in. Je haalt het product uit het flesje met een pipet. Voor doseren is dat handig, maar ik merk dat het met deze textuur ook een beetje een rommeltje kan worden. Het spul gaat snel over de rand van het flesje waardoor het wat gaat plakken. Misschien was een pompje toch beter geweest. Je hebt weinig product nodig voor je hele gezicht waardoor de prijs ook wat toegankelijker is.

Ik vind het een prettig product. Waarom? Het ruikt erg lekker, mijn huid plakt niet zo erg als andere producten met hyaluronzuur en het laat zich gemakkelijk verspreiden over de huid. Het is daarnaast een prima basis voor gezichtsmake-up. Ik zie geen extreem plumping of rimpelvullend effect maar de huid ziet er wel gezond en glad uit. Wel betwijfel ik door de ingrediënten of je dit product ook kunt gebruiken met een hele droge en gevoelige huid. Persoonlijk zou ik 'm wel opnieuw kopen en aanraden, hoewel je voor het maximale effect van hyaluronzuur misschien toch wat meer moet neerleggen.

Ken jij dit product al? Wat vind je er van?

2 opmerkingen

  1. Ik vind Alcohol Denat heel jammer in dit product, had er gelukkig geen last van. Vind hem fijn en ga hem zeker opmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind deze erg fijn ik heb hem ook. Ik gebruik vaak producten van La-Roche Posay.
    X Robin

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!