Review: Abgur Rozenwater via Gezonder.nu


Rozenwater, ik was er altijd al nieuwsgierig naar. Ik zag het al vaker in de winkel staan en vroeg me altijd af wat het eigenlijk zou doen en waarvoor het gebruikt werd. Toen ik de mogelijkheid kreeg om het eindelijk te testen, was ik dan ook erg blij. Op mijn Instagram kreeg ik direct positieve berichten. Rozenwater zou een geweldig reinigingsmiddel zijn en ook nog eens goed zijn voor je haar. Van dat laatste had ik nooit eerder gehoord, maar ik werd direct enthousiast. Ik heb het getest!

Abgur Rozenwater, 8,95 euro via gezonder.nu


Maargoed, rozenwater, waar is dat nou goed voor? Rozenwater is een natuurlijke toner. Het balanceert en herstelt de PH-waarde (zuurtegraad) van je huid. Daarnaast verfijnt het de poriën en toon van je huid. Je kunt begrijpen dat dat laatste mij als muziek in de oren klonk. Ik heb nooit extreem veel last van onzuiverheden, maar ik heb wel zichtbare poriën en een vettige glans die ik graag liever niet zou zien. Een schone, goed gereinigde huid is voor mij dan ook een must.


Wat ik enorm fijn vind aan dit product, is de ingrediëntenlijst. Deze is namelijk heel kort. Een korte lijst bekent dat het product zo goed als puur is. Als je kijkt naar het rozenwater van bijvoorbeeld Kruidvat, zie je een enorm lange lijst van toegevoegde stoffen (enorm veel water en een klein beetje werkzame stoffen). Deze lijst is klein maar fijn. Ik kan niet wachten!


Ik kreeg de volledige tekst van het flesje niet helemaal op de foto, dus hieronder:

'Rose water is obtained from the distillation of rose petals (Rosa samascena). It is known for centuries as a tonic for the cleaning of the face. It refreshes the skin and gives it a delicate fragrance.'

Ik heb dit product niet alleen bij mezelf gebruikt. Vaak laat ik nog iemand het product gebruiken, zodat ik zeker weet of het werkt voor verschillende huidtypes. Ik heb mijn huisgenootje Esmee gevraagd om het product een week te testen. Zij had dat het moment wat meer onzuiverheden dan ik, en was benieuwd wat het voor haar zou betekenen.

De bevindingen van Esmee: 'Ik merkte dat mijn huid qua onzuiverheden een stuk rustiger werd na een paar dagen. Dit had ook een andere oorzaak kunnen hebben, dus ik ben het product blijven gebruiken en het werd steeds beter. Het product trekt snel in de huid, dus het voelt niet vettig aan op het gezicht. Ik vind het heel fijn spul waar mijn huid een stuk van is opgeknapt!'

Persoonlijk houd ik totaal niet van rozengeur, maar je leert het te waarderen. Na een paar dagen betrapte ik mezelf er op dat ik af en toe stiekem ging snuffelen omdat ik het toch wel lekker vond. Ik vind de tonic echt de kers op de taart als het om reinigen gaat. Ik reinig mijn gezicht eerst met een reinigingsgel. Deze krijgt veel verwijderd, maar niet alles. Het rozenwater maakt mijn huid super zacht en egaal, zonder enige make-uprestjes. Het maakt je huid niet trekkerig zoals veel agressieve producten (met veel salicylzuur of alcohol) dat wel doen. Je blijft nog een tijdje licht naar rozen ruiken, erg lekker! Verder merkte ik dat mijn gezicht overdag minder snel ging glimmen. Ik denk dat dit komt doordat ik altijd zoveel agressieve producten achter elkaar en over elkaar gebruikte. Met dit natuurlijke product is mijn huid een stuk rustiger geworden.
Concluderend ben ik erg blij met het rozenwater. Ik heb mijn andere (agressieve) toner aan de kant gezet en gebruik deze nu met veel plezier. Mijn huid kan er prima tegen en wordt er enorm zacht van, wat wil ik nog meer?! Daarnaast blijkt het ook nog een welkome verrassing tegen onzuiverheden. Ik ben heel tevreden.

Het Abgur Rozenwater is verkrijgbaar via www.gezonder.nu.

In dit artikel staat een product dat mij door een bedrijf is aangeboden. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

1 opmerking

Thanks voor je reactie!