Review: Chanel Lotion Pureté toner


Het is inmiddels alweer een paar weekjes terug dat ik naar Portugal vertrok. Daar kocht ik zo ontzettend veel dat ik nog steeds niet over al m'n producten heb geschreven, haha! Deze hadden jullie nog van me tegoed: de Lotion Pureté van Chanel. Normaal gesproken wacht ik braaf met het gebruiken van een product (foto's gaan voor!) maar dit keer kon ik me niet inhouden. Waarom? Dat lees je zometeen!

Chanel Lotion Pureté- 32,99 euroTen eerste: ik ben fan van toners die goed schoonmaken, don't get me wrong. Toch ben ik niet op zoek naar een agressief product tegen puistjes. Ik heb namelijk geen puistjes meer gehad sinds een maand of drie (geen idee wat er is gebeurd, maar ik ben blij). Agressieve producten reinigen goed, maar zorgen er wel voor dat er meer talg wordt aangemaakt.

In de Chanel Pureté zit een nieuwe combinatie van een plantaardig extract en een biotechnologische actieve werkstof die de huid zuivert zonder de essentiele huidfuncties aan te tasten.

Dat zijn:
- Geconcentreerd water van de tulpenboom dat zorgt voor een doeltreffende reinigende werking
- Bioglucane, een actieve werktstof die de huid helpt om op natuurlijke wijze het evenwicht van de huid te herstellen.

Een hoop blabla eigenlijk. Chanel belooft in elk geval een geweldig gereinigde, mooiere en matter ogende huid.


Het product heeft een draaidop. Ik ben daar persoonlijk geen fan van aangezien je vaak te veel op je wattenschijfje gooit, maar voor een toner begrijp ik het. Het product ruikt heel lekker fris! Het voelt ook gewoon heel schoon als je dit product op je gezicht aanbrengt. Make-up resten en viezigheid uit je poriën wordt heel goed weggehaald door de lotion. Het allerbelangrijkste vind ik dat mijn huid daarna niet trekkerig of droog aanvoelt (dat is een teken dat het product te uitdrogend is) maar gewoon lekker zacht en soepel. De halve fles is dus al op omdat ik na één keer gebruiken helemaal verliefd ben geworden.


Wat ik helemaal wonderbaarlijk vind (ik noemde het eerder al) is dat ik al heel lang geen puistjes heb gehad. Echt geen één. Mijn huid is heel erg verbeterd nadat ik met de Lotion Pureté ben begonnen in combinatie met de Guerlain Meteorites Perles primer. Ik kan echter niet 100% zekerheid geven dat het daardoor komt, maar ik weet het bijna zeker. Ik heb voor de rest niks veranderd in mijn routine. Ik ben super blij met hoe mijn huid er nu uitziet! Egaler, minder roodheid, geen puistjes, nauwere poriën... Even afkloppen, maar toch.

Ik vind de Lotion Pureté hééééél erg fijn. Het nadeel is -uiteraard- het prijskaartje van Chanel. Deze toner kost 33 euro en dat is echt veel voor een fles van 200ml. Ik ga hem wel opnieuw aanschaffen, maar dan met een fijne aanbieding.

7 opmerkingen

 1. Ai, hoge prijs, maar de kwaliteit klinkt wel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel erg fijn :)
  De verpakking is super mooi :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne review, hij lijkt me heerlijk en ook ziet hij er erg mooi uit maar ja, de prijs houdt me toch tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij klinkt super en het product ziet er super chique uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil deze graag aanschaffen, vandaar dat ik reviews op zocht en ik kwam terecht op je blog! Houdt 'ie je huid ook mat zoals hij doet geloven in de naam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi! Als je hem speciaal voor de matterende functie aan wil schaffen, zou ik het niet doen! Hij matteert redelijk, maar niet héél goed, zeker voor zo'n duur product niet. Wat ik er zo goed aan vind is dat 'ie mijn huidconditie enorm heeft verbeterd. Als je nog vragen hebt, stel gerust!

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!