Review: essence not your princess & too glam to give a damn palette


Hola! Het is alweer eventjes geleden dat er een artikel verscheen- please bare with me terwijl ik mijn heftige werkschema vol probeer te houden ;-) Vandaag heb ik een review over de nieuwste essence oogschaduwpaletten voor je, namelijk de 'not your princess' en het 'too glam to give a damn' palette. Benieuwd naar de kwaliteit en de looks die ik ermee maakte? Lees dan zeker even verder!

essence not your princess & too glam to give a damn palette- 6,99 euro via Kruidvat

Ik begin met het too glam too give a damn palette. Wat mij betreft een super interessante kleurcombinatie! Ik moet eigenlijk nog best lang denken welke kleuren ik kon gebruiken, terwijl er meestal wel direct iets in me opkomt. Dat wil zeggen: mooi palette voor een echte creatieveling! Het palette bevat in de basis 8 oogschaduws en één highlighter die je natuurlijk ook op het oog kunt gebruiken.

Wat Kruidvat zegt:

"De vrolijke bloemenprint van dit blush- en oogschaduwpalet is een echte blikvanger in je make-uptas! De Essence Too Glam To Give A Damn Eye & Face Palette bevat verschillende kleuren oogschaduw in krachtige glamourtinten. De oogschaduw heeft zowel matte en metallic effecten. Ook vind je in het palet een goudkleurige highlighter."
Heel eerlijk: de swatches van deze oogschaduwpaletten zijn niet zo geweldig. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet fijn werken op het oog. Ik kon met dit palette namelijk prima uit de voeten. Laat je dus niet teveel beïnvloeden door swatches op de arm.

Ik maakte er de volgende look mee:Deze ooglook maakte ik me de volgende kleuren:


Nu zie je misschien in de ooglook een kleur terug die je niet in het palette ziet. Dat klopt: de basis is namelijk de kleur 'Peach Please' uit het W7 Life's a Peach palette. Ik vind deze kleur mooi om wat meer diepte aan te brengen, aangezien er niet echt een transitiekleur in dit palette zit. Verder heb ik een groot deel van de kleuren gebruikt! 

De matte huidskleur heb ik over het gehele ooglid als basis gebruikt en de highlighter in de binnenste ooghoek. Goud en paars op het bewegend ooglid en de groene kleur onder het oog. Een erg interessant palette dat echt mijn creativiteit heeft geprikkeld. Like!

Over naar het 'not your princess' palette!


Wat Kruidvat/essence zegt over het 'not your princess' palette:

"Dit palet zorgt voor een fantastische glamoureuze stijl dankzij de krachtige tinten met metallic en matte resultaten en een bijpassende gouden highlighter."

In dit palette zitten ook 8 oogschaduws en een highlighter. Het zijn vrij koele, ijzige tinten. Wel een mooie tegenhanger van de miljoenen warme en bronzy palettes waar we mee gebombardeerd worden tegenwoordig.Over dit palette ben ik nog wel, maar ietsje minder, enthousiast. Ik vind het geweldig dat er een roze kleur in zit om een kleurrijke look te kunnen maken, maar de lichte kleuren vind ik niet zo spannend.


De meest opvallende kleur is natuurlijk roze, maar... Omdat ik de laatste tijd vrij veel kleurrijke looks heb gemaakt, wilde ik juist voor iets 'simpels' gaan. Ook hier heb ik een extra kleur toegevoegd, namelijk een simpele bronzer om het grijs en zwart wat meer leven te geven. Uiteindelijk vind ik de donkergrijze kleur met shimmer wel een super gaaf effect geven! Wederom werkt het mooier uit op het oog dan ik hoopte.


.

Uit het palette heb ik de volgende kleuren gebruikt: taupe en bronzer als basis voor iets meer kleur, de highlight bij de binnenste ooghoek, de grijze tinten over het hele oog en de zwarte kleur vooral om iets meer diepte aan te brengen. Een leuk palette, maar dit gaat denk ik niet een favoriet worden. Ik vind de grijze tinten mooi, maar de rest (behalve roze!) bestaat uit vrij standaard lichte kleuren die in vrijwel elk palette zitten. Dat voegt voor mij niet iets speciaals toe, maar als je nog weinig in je stash hebt is het een fijn palette voor een koele make-up look.

Al met al vind ik dat de palettes hartstikke prima werken op het oog. De swatches zijn niet zo fantastisch maar dat wil in dit geval gelukkig niks zeggen. Voor een prijs van 7 euro kan ik ze allebei van harte aanbevelen. Persoonlijk vind ik 'too glam to give a damn' net iets leuker en spannender.

Wil jij een palette aanschaffen?

3 opmerkingen

 1. Ik houd het meestal bij de lakjes van Essence en de wenkbrauwgel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik klik even op beantwoorden bij Annette, want ik zie het kadertje niet voor een reactie...Of ik kijk niet goed, dat kan natuurlijk ook.
   De paletten van Catrice vind ik altijd iets beter, maar wow, Iris, wat heb je een mooie look gemaakt! Zo zie je maar weer, het kan dus wel.
   Als je ooit een post maakt hoe je dit soort prachtige foto's maakt, let me know! Bij mij ziet alles er altijd nogal vaag uit. Bij jou? Geweldig!

   Verwijderen
 2. Wauw ik ben echt heel erg onder de indruk van de ooglooks die je met deze palettes hebt gemaakt. Ik sta er oprecht versteld van hoe mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!