HEMA shampoo bar review [volume & smooth]

 Hiii all, wist jij dat HEMA nu ook shampoo bars verkoopt? Dit is een duurzaam alternatief voor traditionele shampoo in een plastic verpakking, bij een bar heb je namelijk alleen een kartonnen doosje als verpakking. Ik heb deze budgettoppers geprobeerd en vertel je vandaag meer!

HEMA shampoo bar- 4.95 euro


HEMA shampoo bar review

Een shampoo bar is eigenlijk een vaste shampoo in de vorm van een schijf die een beetje gaat schuimen als 'ie in aanraking komt met water en jouw hoofdhuid. De ene bar schuimt beter dan de andere en mijn ervaring is dat deze van HEMA best goed schuimen. Dit betekent dat je niet super hard over je hoofdhuid hoeft te gaan, ook wel fijn. Je doet er dus ook lang mee. Het is gewoon fijn om iets meer bezig te zijn met duurzaamheid, ik ben zo'n grootverbruiker van plastic verpakkingen dat alles wat beter kan mooi meegenomen is.

HEMA shampoo bar review


Wat HEMA zegt over de smooth shampoo bar: Een shampoo bar met abrikoos en prebiulin, zonder SLS en sulfaat voor een milde reiniging van het haar. De ingrediënt prebiulin helpt tegen statisch haar en zorgt voor gevoed en glanzend haar.


Wat HEMA zegt over de volume shampoo bar: Een shampoo bar met kokosnootolie en rijstproteïne, zonder SLS en sulfaat voor een milde reiniging van het haar. De toegevoegde rijstproteïne geeft fijn en futloos haar zichtbaar meer volume en glans. Het helpt de flexibiliteit en sterkte van de haarconditie te verbeteren en hydrateert de hoofdhuid.


Algemene informatie shampoo bars: Deze shampoo heeft minder water nodig, gaat langer mee en geeft minder plastic afval dan bij vloeibare shampoo. De shampoo is voor 79% gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Gebruiksaanwijzing: Maak je haar nat. Wrijf de bar tussen je natte handen om deze te laten schuimen en masseer dit schuim vervolgens in het haar en op de hoofdhuid. Spoel het daarna uit. Berg je shampoo bar na iedere wasbeurt op in de houder.


HEMA shampoo bar review


HEMA shampoo bar review

De ingrediënten zijn best wel basic. Wat opvalt: er zit best wat parfum in. Heb je dus een hele gevoelige hoofdhuid, dan is dit misschien niet iets voor jou. Ik vind het persoonlijk fijn dat ze lekker ruiken maar een tandje minder was ook goed geweest. 

Ik heb beide bars getest. Qua geur vind ik dat ze op elkaar lijken, van allebei ben ik fan. Ook qua textuur en schuim zijn ze eigenlijk hetzelfde. Ik vind wel dat de smooth bar meer voedend is, goed dus voor droge punten. Helaas krijg ik zelf redelijk snel vet haar, probeer om de dag of langer te rekken met wassen, maar de smooth bar maakt mijn haar wel wat sneller vet dan de volume bar. Houd er dus even rekening mee als je er eentje wil kiezen! Voor vetter haar zou ik de volume aanraden, voor heel droog haar of bijvoorbeeld krullend haar is de smooth bar beter.

HEMA shampoo bar review

HEMA shampoo bar review

Kan ik de shampoo bar aanraden? Absoluut! Mijn favoriet is wel de volume, omdat ik het gevoel heb dat de andere mijn haar wat zwaarder maakt. Beide bars schuimen goed, daar heb ik geen voorkeur in. Mijn ervaring is dat de bar zeker een maand tot twee maanden mee gaat. Andere bars beloven 20-25 keer wassen maar ik denk dat je met deze langer kunt doen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je je haar wast, en of je het meerdere keren wast in één wasbeurt. 

Is dit wat voor jou? Let me know!

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!