Review: Abgur cosmetische arganolie via gezonder.nu


Toen ik de kans kreeg om nogmaals een flesje arganolie te mogen reviewen, was ik een beetje sceptisch. Ik heb eerder arganolie van de Tuinen gekocht en hem leeggegoten in de vuilnisbak. Dit omdat het spul voor mij gewoon niks leek te doen: het was te vet voor mijn haar, trok niet echt in mijn huid en maakte me gewoon niet blij. Ik heb de argan olie van Abgur een kans gegeven. Was ik tevreden, of nog steeds niet?

Abgur cosmetische arganolie via Gezonder.nu


Ik ga meteen over naar de ingrediënten, omdat dit het belangrijkste is van dit product. Het is namelijk 100% natuurlijk. Als je arganolie wil kopen in de drogisterij, krijg je vaak een goedje dat is gemengd met alcohol en allerlei andere troep die de hele werking verpest. Deze arganolie is dus precies wat het moet zijn: natuurlijk en puur. Geen bijgevoegde troep. Zo zie ik het graag!


Hierboven zie je wat je met de arganolie kunt doen. Je kunt het voor je nagels gebruiken om ze sterker te maken, je kunt het voor je haar gebruiken en ook voor je huid. Ik zag het echt niet zitten om dit op mijn gezicht te smeren. Het voelt voor mij gewoon heel raar om iets vettigs op mijn vette huid te smeren. Dubbel vet? Nee dankje... ik werd aangenaam verrast in dat opzicht, maar daarover later meer. Ook over de olie als haarverzorging was ik vooraf niet enthousiast. Mijn haar kan niet heel veel hebben, en de vorige arganolie die ik gebruikte maakte mijn haar super vet. Het leek gewoon niet in te trekken. Tot dusver mijn slechte ervaringen (dit gaat trouwens om arganolie van De Tuinen).


Deze arganolie komt gelukkig met een spraykopje. Heel fijn, omdat uit het flesje vaak misgaat.
De arganolie is erg vloeibaar en ruikt nootachtig. Ik ben geen fan van de geur, maar als het product goed is, laat ik me daardoor niet beïnvloeden. Ik heb de olie voor verschillende doeleinden gebruikt, en mijn ervaringen zie je hieronder.

Nagels: Voor mijn nagels vond ik het super fijn om de olie te gebruiken. Het is heel rijk en ik merkte dat mijn nagels meer natuurlijke glans kregen, net alsof ik een laagje nagellak op had. Mooi! Om echt indrukwekkend resultaat te zien, moet ik dit product nog wel een paar maanden trouw blijven gebruiken. De eerste resultaten zijn in elk geval veelbelovend.
Gezicht: Het gevoel was echt heel gek. Ik smeer olie op mijn vettige huid... huh? Ik besloot toch gewoon door te gaan met smeren, want de belofte dat er geen allergische reacties bestaan maakte me wel blij. Ik moet zeggen dat de olie heel fijn is voor mijn winterhuid. Ik heb af en toe puistjes, maar ook super droge plekken. Heel irritant en lastig te verzorgen. De olie zorgde er niet voor dat ik pukkeltjes kreeg, wat ik heel bijzonder vond! Mijn huid zag er gezonder en gladder uit.
Haar: Jammer genoeg was ook deze olie veel te vet voor mijn haar. Hoe weinig ik ook gebruik, het werkt niet. Ik heb de olie gemengd met de extraordinary droge olie spray van L'oréal. Dit zorgde wel voor een fijn resultaat. De olie an sich deed nooit heel veel bijzonders, maar nu ik hem heb gemengd met de pure arganolie glanst mijn haar meer en is het véél minder droog. Als ik een dag na het wassen met mijn borstel door mijn haar ga, is het niet te geloven hoe snel het weer zacht is. Heerlijk!


Concluderend zou ik iedereen die arganolie wil proberen in elk geval de puurste vorm aanraden: deze dus. Voor mijn haar is het gewoon geen topproduct, maar dunner en gemengd zie ik wel beter resultaat. Dat vind ik jammer, maar ik had het verwacht. Bij heel dik haar gaat het wel beter. Voor een vette huid is dit product heel goed te gebruiken. Je krijgt er geen puistjes van, maar juist een gladde huid. Dit vind ik heel bijzonder, want olie op een vette huid klinkt als een dramatische combinatie. Ik vind het fijn dat dit product een alleskunner is: het is mengbaar met alles. Heel fijn!

De Abgur arganolie is te koop in de webshop van www.gezonder.nu en kost 29,75 euro voor een grote fles.

Dit artikel bevat een product dat ik van een bedrijf heb ontvangen. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

1 opmerking

Thanks voor je reactie!