Review: Kruidvat Skin Science Beautifying elixer


Nog maar 20 jaar en nu al aan de anti-rimpel? Oh yeah! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen toch? Dit product is misschien niet helemaal geschikt voor mijn jonge, gemengde huidtype, maar ik kon het niet laten om te testen. Af en toe heb ik last van droge plekjes en dit elixer belooft te perfectioneren én onzuiverheden te kalmeren. Misschien toch wél geschikt voor mij...

Dit product is vanaf deze week verkrijgbaar bij Kruidvat, maar bij sommige filialen duurt het wat langer!

Kruidvat Skin Science Beautifying Elixer- 4,99 euroDe beloften vind ik heel mooi. Er zit een speciaal ingrediënt in, Mimox X. Het hele verhaal klinkt best ingewikkeld. Oxidatieve stress? Hmm... Het totaalplaatje doet me in elk geval erg denken aan de Skin Perfection lijn van L'oréal. Daar was ik best tevreden over, maar het kan altijd beter! Sowieso vind ik de prijs van dit product heel redelijk, zeker als het kwalitatief een goed product is.De fles is van glas en de verpakking oogt erg chique. Je moet doseren met een pipetje. Ook dit is een verwijzing naar de serums van L'oréal.


De dosering is precies goed! Met één keer knijpen stroomt het buisje vol en daar heb je precies genoeg aan om je hele gezicht royaal te bedekken. Handig! Ik breng het aan met een wattenschijfje. Je kunt ook je handen gebruiken, wat je fijner vindt. Ik doe dat niet, om bacteriënverspreiding tegen te gaan.Het elixer is heel erg vloeibaar, maar niet té dun. Het is een soort waterige gelformule. Wat ik prettig vind is dat het elixer heel snel in de huid trekt en heel soepel verdeelt. Ik zit niet nog een hele tijd met een plakkerig gezicht. De geur is oké- ook een beetje hetzelfde als L'oréal. Geen overdreven parfumgeur, gewoon een subtiele geur.


Ik heb het elixer nu een week gebruikt en ik kan zeggen dat ik er dol op ben! Mijn huid reageert meestal heel snel op nieuwe huidverzorging (vaak negatief, pukkeltjes). Bij dit serum blijft mijn huid rustig. In de ochtend word ik wakker met een gezond uitziend en vooral egaal gezicht. Droge plekjes worden gevoed terwijl mijn huid voor de rest niet vet wordt van het elixer. Ook glanst mijn gezicht wat minder snel gedurende de dag.

Jammer genoeg kan ik over rimpels niet veel zeggen, want die heb ik (nog) niet. Ik geloof wel dat bijna elk huidtype baat kan hebben bij dit elixer. En ach, je leeftijd maakt ook niet zóveel uit... gewoon smeren! Dit is een aanrader als je op zoek bent naar een fijn(e), voedende dag/nachtcrème/elixer en zelf een droge tot gemengde huid hebt. Alleen als je een hele vette huid hebt, zou ik hem niet aanraden. Verder helemaal prima, deze valt wat mij betreft onder budgettoppers!

10 opmerkingen

 1. Klinkt heel goed, en gelukkig maar dat je nog geen rimpels hebt haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel goed! voor mij (ik heb nog geen rimpels maar ben wel al op de leeftijd dat je schijnbaar je huid al elastischer moet maken) zou het heel goed kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de dagcrème van deze lijn, deze is helaas best agressief, vooral rondom de ogen brand het zeer fel. Dit product klinkt een stuk beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt? ik gebruik deze juist voor rondom mijn ogen, vind hem heel fijn! maar heb niet een super gevoelige huid, wie weet ligt het daar aan :-)

   Verwijderen
 4. Smeer je dit als een soort dagcreme op? Of voor onder de dagcreme?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi! Ik gebruik hem zelf voordat ik ga slapen, maar omdat het zo snel intrekt kun je het ook in de ochtend (voor je je opmaakt) gebruiken. Ik zou het als dag/nachtcreme gebruiken, niet voor daaronder.

   Verwijderen
 5. Ik ben héél benieuwd naar dit product! De kleur is lichtelijk apart, maar dat heeft wel iets 'spannends' haha Ik ga morgen eens kijken in de winkel! Thanks voor deze review!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed, maar ik hou mijn hart vast voor de ingredienten. Sinds ik 100% natuurlijke creme gebruik wil ik niet anders meer. Ik gebruik de dag-nachtcreme van Ringana en ben er zo blij mee dat ik die ontdekt heb! Ik raad het anderen ook aan te proberen...echt topspul! http://naturesbestcosmetics.nl/de-ringana-gezichtslotion/

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!