Tangle Teezer Compact styler

Zo lang als ik deze blog heb, wilde ik al een Tangle Teezer. Geen idee waarom, maar het kleine, plastic dingetje trok me altijd aan. Drie weken terug hadden ik en mijn huisgenootje Anne een afspraak bij Gina van Haircuts & Go in Tilburg. Ze borstelde Anne´s haar met een Tangle Teezer en wat bleek, ze had er nog twee liggen om te verkopen! Dat lieten we ons geen twee keer zeggen... We namen ze alletwee mee.

Tangle Teezer Compact Styler - prijzen tussen 7,49 en 12,49


Ik heb een compact model. Dit betekent dat je er een stuk op kunt klikken om hem mee te nemen. Ik vind het persoonlijk super handig!


Zo ziet het er uit als het los is...


En zo ziet 'ie er uit als je hem op elkaar klikt. Dat klikken gaat super makkelijk. Ik neem de Tangle Teezer graag mee in mijn tas, dus het is fijn dat de pinnetjes zo goed beschermd zijn. Normale modellen van de Tangle Teezer hebben dus geen bescherming.

Er is altijd al een hype geweest met betrekking tot de Tangle Teezer. Mede hierdoor was ik echt razend benieuwd: waarom is het nou zo'n bijzonder ding? Het is tenslotte een plastic borsteltje met plastic haartjes... Volgens onze kapster is het formaat handig, houdt 'ie prettig vast en ontklit het beter dan een gewone borstel zonder dat er haren afbreken. Nou, dat klonk goed!


De pinnetjes verschillen in lengte. Ik heb inmiddels alweer redelijk lang haar dat ook weer dik aan het worden is (het was flink uitgedund nadat ik het blondeerde). Ik ben wel gezegend met erg glad haar, dus ik heb niet heel vaak klitten. Wel heb ik veel last van haaruitval als ik gewone borstels gebruik. Ik gebruik normaal gesproken een fohnborstel van Kruidvat en daar blijven enorm veel haren in achter. Gelukkig groeit mijn haar redelijk snel, maar het is nooit leuk om zoveel afgebroken haren van jezelf te zien.


Ik vind de Tangle Teezer niet erg fijn in de hand liggen, als ik even klagerig mag zijn. Als je dan écht een keer een flinke klit hebt, slingert de Tangle Teezer al snel over de grond. Ik vind hem erg prettig werken op nat haar met fohnen. Zorg er trouwens wel voor dat je de fohn niet op warm zet, daar wordt de Tangle Teezer niet blij van! Op de Tangle Teezer kun je in principe je afgebroken haren tellen (je ziet ze beter zitten) en dat zijn er véél minder dan met mijn gebruikelijke fohnborstel. Heel fijn om te zien!! De Tangle Teezer is dus wat liever voor je haar en trekt de haren niet zo snel los uit je hoofd. Dat is fijn!

Toch vind ik de hype een beetje overdreven. Ja, de Tangle Teezer is fijn en ja, waarschijnlijk zou ik hem opnieuw kopen, maar het is niet zo dat ik nooit meer mijn haar met iets anders wil borstelen. Ik wacht tot nog op de dag dat ik een Mason Pearson tegenkom... zwijmel. De Tangle Teezer is online bij diverse webshops te koop.

Heb jij ervaringen met de Tangle Teezer? Vind jij de hype terecht?

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!