Review: Nivea Sensitive aftershave balm als primer?


Nikkietutorials, als zij zegt dat je iets moet kopen, dan koop je het. Zo had ik dat ook bij de Nivea aftershave balsem. Bij de Albert Heijn bevond ik me bij het mannenschap- alles voor een schitterende huid, toch? Dit schijnt een heel goede primer te zijn. Ik heb het getest!

Nivea aftershave balsem - 7,49 euro
Ingrediënten en werking

Wat dit product zo interessant maakt, is het tweede ingrediënt. Glycerine zorgt er voor dat de make-up beter hecht. Er zit geen alcohol in dit product (vandaar dat het zo geschikt is om na het scheren te gebruiken) en parfum staat helemaal onderaan.


Verpakking

De verpakking is zwaar onpraktisch, ook voor mannen. De fles is van glas waardoor 'ie best zwaar is en de opening is een gat. Er zit niet eens een plastic 'stopper' in om beter te doseren. Ik gebruik het product op een wattenschijfje, dan gaat het doseren wel aardig en gebruik ik het product hygiënisch.Structuur, geur, kleur

Het product is heel erg dun, maar dat is wel fijn. Het smeert heel makkelijk uit en trekt ook snel in de huid. Een pluspunt voor mij, want ik ben erg ongeduldig. Het product is wit en een beetje doorzichtig. Het ruikt wel mannelijk, maar zeker niet zo erg als de Original aftershave balm van Nivea (deze heb ik ter vergelijking even geroken). De geur verdwijnt snel.Werking (mijn voor foto ben ik helaas kwijt omdat ik bijna geen bestanden meer op m'n laptop heb, ik koop binnenkort een nieuwe)

Ik vind het altijd moeilijk om primers op de foto over te brengen (zonder en met zie je meestal geen verschil), maar ik ben even aan het zoomen geslagen en je kunt wel degelijk zien wat voor effect deze primer heeft. Mijn poriën zijn helemaal gladgestreken! Ik gebruik hierbij de L'oréal Paris Infallible matte foundation en ik bewerk mijn foto's niet. Dit is een killer combi!

Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik toch ga glimmen. Ik heb blijkbaar een stralende persoonlijkheid die ik aan iedereen wil laten zien, haha! Of dat eerder of later is dan met een andere primer, kan ik niet goed zeggen. Over het algemeen ga ik na een paar uur wel shinen. Dat is hiermee ook zo. Het effect is dus heel mooi, maar het houdt mijn gezicht niet per se glansvrij.Conclusie

Ondanks dat ik niet glansvrij blijf, is de werking van het product wel heel fijn. Het is dun, trekt snel in, ruikt niet erg mannelijk, vermindert roodheid en maakt mijn grove poriën zo fijn dat de camera ze niet eens meer ziet. Ik ben fan! Dan maar een keertje extra poederen :-)

2 opmerkingen

  1. Ahh, de geweldige Nikkietutorials. Ik heb haar ook vaker horen praten over de aftershave balsem. Klinkt alsnog wel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed, maar heb snel last van een glanzende t-zone dus ga ik deze niet uitproberen :)
    Fijne review!
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!