Nieuwe reiniging: Lush Ocean Salt en Cup O'Coffee


Ik en mijn reinigingsproducten... ik heb er extreem veel, maar het kan me nooit genoeg zijn. Bij Lush word ik altijd verleid als mijn oog valt op producten die ik nog niet ken. Twee producten heb ik aan mijn reinigings-stash toegevoegd, namelijk de Ocean Salt scrub en het Cup O'Coffee masker.

Lush Ocean Salt- 12,95 euro voor 100 gram
Lush Cup O'Coffee- 9,95 euro voor 100 gram

Verpakking, prijs, verkrijgbaarheid

De verpakking vind ik zoals altijd onpraktisch bij Lush. Deze tonnetjes zorgen er voor dat de boel snel viezig wordt én je moet er met je handen in. Blijf ik jammer vinden, maar er zal vast een reden voor zijn. Je koopt de producten bij Lush filialen of online. Helaas zijn de prijzen best hoog, maar ik koop liever producten van Lush waar ik lang mee doe dan een badbruisbal die binnen 5 minuten in rook opgaat.
Textuur, geur, kleur

De Ocean Salt scrub is een wit-achtige scrub die zowel voor het gezicht als het lichaam gebruikt kan worden. De korrels zijn daarom wel grof. De scrub ruikt heel lekker naar citrus, mmm. Cup O'Coffee is donkerbruin en heeft kleine, scrubbende deeltjes koffie in zich. Hij ruikt vanzelfsprekend naar koffie. Wel vrij sterk, als je daar niet van houdt kun je hem beter laten liggen.Ingrediënten en werking

Het eerste ingrediënt van de Ocean Salt scrub is zeezout. Je kunt je dus voorstellen dat de scrub grof is. Daarnaast zitten er veel verzorgende oliën en andere fijne ingrediënten in. Kokosolie, bijvoorbeeld! En zeewier. In de Cup O'Coffee zit koffie -verrassend- en veel andere zachte ingrediënten waaronder glycerine.

De Ocean Salt scrub is absoluut niet geschikt voor een gevoelige huid. De scrub is enorm grof en ik denk dat 'ie je huid makkelijk beschadigt. Ik gebruik hem daarom maar één keer per week en verzorg daarna goed. Wel héél lekker, de scrub laat een olie-laagje achter. Heerlijk verzorgend. De Cup O'Coffee is ook redelijk grof- als je hem er af haalt, moet je best aardig scrubben. Voor mij is dat fijn, maar wederom niet heel geschikt voor een echt gevoelige huid. Na gebruik is mijn huid extreem zacht, wauw. Echt een babyhuidje.Conclusie

Cup O'Coffee: wauw. Deze koop ik zeker opnieuw. Niet geschikt voor een zeer gevoelige huid én als je koffie vies vindt. Ocean Salt: ik weet het niet zo goed. Erg heftig, maar werkt wel. Ik denk dat een mildere scrub voor mijn gezicht fijner is. Deze is dan weer erg fijn voor je rug.

3 opmerkingen

 1. Cup O'Coffee klinkt erg goed. Ik houd wel van de geur van koffie. Ik ben zaterdag toevallig in Amsterdam dus dat wordt een bezoekje aan Lush :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijken me allebei twee hele fijne producten! Ik ga toevallig vandaag shoppen, dus ik ga er zeker even naar kijken vandaag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als fijne producten, Lush blijf ik een fijn merk vinden :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!