Kruidvat Brow Tattoo (taupe & dark brown) review

kruidvatbrowtattoo

De Kruidvat Brown Tattoo is echt weer zo'n product waar een hele hype omheen is ontstaan. Wimperserum 2.0 ;-) Dit product zou je wenkbrauwen meerdere dagen een mooie vorm geven. Ik heb het product in twee kleuren voor je getest, namelijk Taupe en Dark Brown. Is het ook wat of ben ik al mijn wenkbrauwhaar kwijt? Lees even verder!

Kruidvat Brow Tattoo Taupe & Dark Brown- 5,99 per stuk
Wat Kruidvat zelf zegt over de Brow Tattoo:
"Kruidvat Taupe Brow Tattoo zorgt voor perfect ingekleurde en precies gevormde, volle wenkbrauwen. Het effect blijft drie tot vijf dagen zichtbaar. Hoe gebruik je Kruidvat Taupe Brow Tattoo? Breng Brow Tattoo aan op je wenkbrauw. Laat de gel goed drogen en trek deze voorzichtig van je wenkbrauw. Et voila!"kruidvatbrowtattoo


Wat me opvalt: het product is niet duur! Als je nieuwsgierig bent is de drempel niet zo groot om het gewoon eens te proberen. Ik ben persoonlijk begonnen met de Dark Brown. Dit omdat ik best wat negatieve dingen heb gelezen over de kleur taupe. Dit leek me dus een veilige optie, zeker omdat ik er mee naar mijn werk moet. Even for your information: ik verf mijn wenkbrauwhaar normaal gesproken met Refectofil lichtbruin. Mijn haartjes zijn dus wat koeler en bruiner dan dat ze van zichzelf zijn.


Mijn wenkbrauw 'met niks', twee weken geleden voor het laatst geverfd (ik moet nog knippen en epileren).


Zo ziet het er uit als de Brow Tattoo net wordt aangebracht. Eigenlijk alsof je je wenkbrauwen veel te heftig hebt getekend, haha. Het aanbrengen gaat goed. Het product is licht stroperig maar het kwastje werkt nauwkeurig. Ik heb het product bijna een uur laten zitten. Kruidvat geeft een ruime richtlijn, van 20 minuten tot 2 uur(!), waar ik maar tussen ben gaan zitten.Zo ziet het er uit als je het er af hebt gehaald. Ik ben niet ontevreden over de kleur Dark Brown eigenlijk! De kleur mocht van mij iets koeler maar het kan er mee door. Ik vind de shape persoonlijk mooi gelukt, ik zie geen gaten. Wat ik wel jammer vind is dat er wat wenkbrauwhaar verloren is gegaan in het proces, terwijl ik wel naar buiten heb zitten pulken (dus met de haarrichting mee). Het ging slechts om een paar haartjes maar toch kan ik me voorstellen dat je hier, zeker met wenkbrauwen die van nature dunner zijn, niet echt op zit te wachten.Dit was na één dag met een beetje wenkbrauwgel (sorry collega's als jullie lezen, ik werk ook wel eens hoor ;-)). Zoals je kunt zien is het bij mijn haarkleur (mede omdat het vorige week is geblondeerd) best donker. Het is een persoonlijke voorkeur maar ik vind dat ik het allebei wel kan hebben.

Goed, over naar de kleur taupe! Vooral door de review van suszie was ik echt bang voor dit product: het was bij haar zo oranje uitgeslagen dat ik het helemaal mis zag gaan.De close-up met mijn camera geeft het beste de kleur weer!

Dit is het resultaat van de taupe kleur met verder niks in mijn wenkbrauwen. Wat kan ik er van zeggen? Het is minder dramatisch dan ik had verwacht, dat sowieso, maar persoonlijk vind ik de kleur niet bij mij passen en ik vraag me sterk af bij wie het wel goed gaat passen.. iemand met natuurlijk roodblond haar?

Ik kwam er ook al vrij snel achter dat de Brow Tattoo bij mij dus never nooit vijf dagen zou blijven zitten. Waarom? Ik reinig mijn huid twee keer per dag en ik heb een vrij uitgebreide verzorgingsroutine. Ik heb een vette huid, dat speelt ook nog eens mee.. De wenkbrauw was er na een keer douchen en het aanbrengen van mijn crème al voor een groot deel af. Ik verwachtte geen dagenlang resultaat maar ik was ergens wel teleurgesteld.

Er zijn een aantal redenen waarom ik het product niet direct zou aanraden, namelijk:

- Het is best tijdrovend: je moet wel minimaal twintig minuten tot twee uur rondlopen met je tattoo brow
- Het blijft bij mij niet mega lang zitten. Dit maakt dat ik liever één keer mijn wenkbrauwen verf met bijvoorbeeld Refectocil. Hier heb ik super lang profijt van!
- De kleur is vrij warm, zeker taupe.

Het voordeel ten opzichte van verf is dan wel weer dat het je huid ook een beetje meekleurt. Als je een droge en makkelijke huid hebt én niet zo vaak reinigt/doucht, dan heb je goed kans dat je er een paar dagen mee vooruit kunt. Ik zou er persoonlijk voor kiezen om je wenkbrauwen te verven of te laten verven bij de schoonheidssalon. Daar heb je écht lang profijt van.

Ga jij dit product proberen? Laat het me weten!

*Ik heb de producten van Kruidvat gekregen.

5 opmerkingen

 1. Jammer dat het resultaat maar zo kort bleef. Ik hoef die van mij gelukkig niet te kleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn wenkies zijn na 3 dagen ook geblondeerder... Nu verf ik ze vaak mee met de haarverf. En dat blijf ik ook doen, was teleurgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, het resultaat is wel echt prachtig. Staat je heel mooi. Wel jammer dat het niet lang blijft zitten, zeker omdat je er zoveel tijd insteekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig slaat het bij jou niet zo rood uit :'-) Ik blijf voorlopig ook Refectocil gebruiken om mijn wenkbrauwen mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!