Review: Catrice Astrology palette/collectie

catrice astrology palette

Hola allemaal! Een tijdje terug kreeg ik van Catrice het Astrology oogschaduwpalette opgestuurd: een limited edition palette met voornamelijk neutrale bruintinten. Ik heb een beetje met het palette kunnen spelen en wil je vandaag vertellen wat er van vind! Is deze limited edition het waard om voor naar de winkel te gaan? Lees snel meer!

Catrice Astrology Eye Palette- 12,99 euroCATRICE ASTROLOGY EYE PALETTE


"Voor speciale momenten: het palette met twaalf hooggepigmenteerde poederoogschaduwen in bruin- en goudtinten accentueert de ogen vakkundig. De oogschaduwen kunnen zowel alleen als gecombineerd worden aangebracht om matte, glinsterende of sprankelende effecten te creëren voor oogverblindende looks. De verpakking met magnetische sluiting bevat twee spiegeltjes – ideaal voor een snelle touch-up on te go."

Het is niet alleen een oogschaduwpalette, maar een kleine collectie:Ten eerste: de verpakkingen zijn wel even next level hoor! Ziet er heel mooi en luxe uit. Er zit ook een kabuki kast en een palette voor het gezicht in de collectie. Die zijn er allebei wel goed uit eigenlijk! Alleen de contourkleur oogt me nu vrij donker. Het valt me overigens wel op dat deze limited edition redelijk aan de prijs is voor de standaard van Catrice. Dit komt denk ik mede door de mooie verpakkingen en luxere uitstraling.


Het oogschaduwpalette heeft twee magneetjes. Je kunt 'm open klappen: aan twee kanten zitten spiegels. Nogmaals, de verpakking is heel gaaf!


Laten we over gaan naar de swatches!


Deze rij lijkt ontzettend op mijn huidskleur en is ook niet zo gepigmenteerd helaas.


Kijk, dat wordt al beter! Alleen de glitterige kleur is wel erg korrelig.


Nogmaals: de glitterige kleur is mega korrelig.


Op de bovenstaande foto heb ik het palette gebruikt. Ziet er natuurlijk best goed uit, maar het lijkt wel alsof ik maar 2 kleuren heb gebruikt voor de look. Dat is niet zo: ik heb van blenden bijna een Olympische sport gemaakt. Helaas zijn de meeste kleuren niet meer zichtbaar. Vooral de donkere kleuren blenden volledig weg. Ik wilde de buitenste ooghoek (dus waar de eyeliner eindigt) een stuk donkerder maken, maar dat ging eigenlijk niet.

Ik vind het geen heel slecht palette, je kunt namelijk zien dat je er een prima look mee kunt maken, maar ik zou hem niet aanraden. Het is een plaatje om te zien maar de kwaliteit is niet mega goed. Teveel kleuren bevatten te weinig pigment en blenden weg. Ook vind ik de shimmer kleuren erg poederig en kruimelig. Als ik moest kiezen zou ik dan toch voor een ander palette gaan. Budgetmerken weten steeds beter hoe ze mooie palettes kunnen maken, dus ik zou voor een ander palette gaan. Voor mij geen aanrader!

De collectie verschijnt in december in de winkel. Ga jij het palette scoren of sla je 'm over?

3 opmerkingen

  1. Dit palette heb ik zaterdag nog in mijn handen gehad, vind het design namelijk wel tof alleen de kwaliteit valt dan toch wel een beetje tegen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh prachtig palette is dit zeg! Jammer dat de glitterige (is dat een woord?) kleuren korrelig zijn. Ik vind die bruine matte kleur echt supermooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is inderdaad een prachtig vormgegeven palette, maar het gaat uiteindelijk om de inhoud.. Ik zou ém ook niet snel aanschaffen, vind de pigmentatie ook niet om over naar huis te schrijven.. zo jammer!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!