Make up Factory Bronzing Look collectie review


Hola! Make up Factory heeft recentelijk een nieuwe collectie gelanceerd die geïnspireerd werd door een mooie, gezonde(!), gebruinde huid. Ik als insider wil je natuurlijk meer laten zien: vandaag dan ook een eerlijke review over deze producten!

Summer Glow Bronzing Powder - 24,50 euro
Summer Glow Bronze Luminizer- 28,95 euro
Summer Glow High Shine Lipgloss - 12,95 euro
Summer Glow Metallic Eyeshadow - 13,95 euro
Over Make up Factory
Make up Factory is van oorsprong een Duits merk. Je koopt het dus in de Duitse drogisterij, maar ook in Nederland wordt het steeds groter. Het wordt verkocht bij de schoonheidsspecialist, DIO, DA en Etos filialen. De prijzen zitten ongeveer in hetzelfde segment als een l'Óréal, maar de poeders en foundations zijn wat duurder. Mocht je het nog niet weten: ik werk voor de distributeur van Make up Factory. Dit betekent niet dat ik alle producten compleet de hemel in ga prijzen, maar wel dat ik al veel producten van dit merk heb geprobeerd.

 
De Touch of Tan bronzer is momenteel verkrijgbaar in drie kleuren waarvan 05 de lichtste is en 15 de donkerste. Ik moet helaas dus wel zeggen dat er geen écht donkere kleur te koop is, maar wellicht komt dat nog. Verder is er nog een Bronze Luminizer. Deze lijkt erg op de MAC Soft & Gentle highlighter. Dankzij de glans kan het als lichte bronzer maar ook highlighter worden gebruikt. De bronzers kosten 24,50 euro en de Bronze Luminizer kosten 28.95 euro. Deze collectie is overigens geen limited edition.

Ik heb zelf de bronzer in kleur nummer 15. Dit is een prima bronzer voor een lichte tot medium huidskleur. Wat ik jammer vind is dat er dus geen donkerdere opties zijn. Het poeder is gebakken en werkt het meest fijn met een grote maar stevige kwast. De kleur is oké voor mij, ik vind het wel het mooist om te combineren met een koele contourkleur. Persoonlijk was ik al fan van de Make up Factory bronzer in 'Aztec Vibes' en ik vind het heel jammer dat ze daarmee gestopt zijn. Deze was ook een stukje donkerder.


Hier draag ik de Touch of Tan Bronzer én de Bronze Luminizer uit het vaste assortiment. Ik heb 'm sterk aangezet zodat je de kleur goed kunt zien. Het is absoluut meer een bronzer dan een contour.


Er zijn vier nieuwe kleuren High Shine Lipgloss toegevoegd aan het assortiment, namelijk 10, 14, 17 en 20. Deze High Shine Lipgloss kleuren zijn super metallic! De High Shine Lipgloss gaat 12,95 euro kosten.

Ik schrok een beetje van het effect want aan de naam is écht niks gelogen: het is een super metallic lipgloss haha! Op zichzelf staand vind ik het effect een beetje te heftig, maar dit is wel heel tof over een andere lipkleur heen, bijvoorbeeld over een matte lipstick. Niet echt iets voor mij, maar hieronder zie je wat je er mee kunt:

Iets wat helemaal nieuw is zijn de Metallic Eyeshadows. Deze oogschaduws bevatten een hoog percentage aan parelpigmenten en geven de ogen een metallic glans. De oogschaduw kan mooi gecombineerd worden met matte of andere oogschaduwtexturen. De oogschaduw is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en kost 13,95 euro.

Ik heb zelf drie kleuren gekocht: 15, 21 en 28. Mijn favoriete kleuren zijn 21 en 28. Persoonlijk zie ik nummer 15 meer als een glitter dan als echt een oogschaduw.
Ik heb voor deze look alledrie de kleuren gebruikt. Omdat ik een leuke accentkleur wilde maken heb ik een paarse oogschaduw uit het essence 'Hello New York' palette gebruikt voor onder het oog. Ik vind dat de kleuren een mooie pigmentatie hebben, vooral dus 21 en 28.

Mijn favoriete product zijn toch de Bronze Luminizer en Touch of Tan bronzer, al vind ik dat er van die laatste nog veel meer kleuren bij mogen.moeten. De Metallic High Shine Lipgloss is voor mij een beetje te heftig en de oogschaduws vind ik mooi.

Ken jij Make up Factory al? Hoe is je ervaring met het merk?

3 opmerkingen

  1. Prachtige pigmentatie hebben de oogschaduws. Ik vind je look ook weer erg geslaagd. Leuk gedaan ook met de paarse accentkleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw Iris, wat een mooie foto's! En mooie make-up skills heb je, ik krijg mijn oog make-up echt niet zo strak hoor haha. Is 15 trouwens echt zo glitterig of kun je hem ook gewoon aanbrengen? Ik vind hem namelijk wel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!