Essence Epic Sunset, Crystal Power en meer! REVIEW nieuwe producten + looks!


Hooooi allemaal! Een tijdje geleden kreeg ik een fantastisch pakket van essence opgestuurd met de nieuwe producten voor het najaar. Als je mij ergens blij mee wil maken dan is het wel hiermee! Ik laat je vandaag alle nieuwe producten zien, geef je mijn mening en een boel looks! Lees je mee?


De producten die terugkomen in deze review:

Crystal Power eyeshadow palette- 5,99 euro
Crystal Power lipstick* - 2,99 euro
Crystal Power nagellak* - 1,99 euro
Crystal Power blush & highlighter palette - 5,99 euro
Epic Sunset eyeshadow palette- 9,99 euro
What The Fake mascara- 3,59 euro
Perfect Shine lipstick* - 2,99 euro
Hydrating + Perfecting primer* - 3,89 euro
Contouring duo palette - 3,59 euro
Highlighter - 2,59 euro
Blusher - 2,59 euro

Ik heb overigens al eventjes niet meer gepost waarvoor sorry, ik ben ziek geweest en het werd me iets te druk zowel in mijn werk- als privéleven, dus ik hoop het vandaag met je goed te maken door deze mega review ;-) De producten met een sterretje laat ik wel zien maar heb ik niet getest, ik doe dit omdat ik weet dat ik iemand anders er blijer mee kan maken. Ik test bijvoorbeeld geen nagellak meer sinds ik Shellac draag en ik gebruik geen primer meer.

Laten we beginnen met de oogschaduwpaletten want daaaang, die zijn GOED!


Wat essence zegt: 'Het Epic Sunset palette is geïnspireerd op de kleuren van een zonsondergang in de woestijn. Het palet bevat 14 tinten met matte, glanzende en metallic effecten in goud, roze en paars. De selectie wordt ondersteund door een lichte tint en een donkere matte tinten, die gebruikt kunnen worden om je look zachter of juist expressiever te maken. Dankzij de zachte textuur zijn alle kleuren makkelijk te blenden.'

Toen ik dit palette binnen kreeg kon ik bijna niet geloven dat het om essence ging! Helemaal te gek dit. Zie hieronder de swatches:


Kijk nou, soooo good!!! Ik heb er twee looks mee gemaakt, zie hieronder:
 

Dit palette is echt een droom voor een tientje! Super pigmentatie, het blendt goed en bevat precies de twee matte kleuren die je nodig hebt om eventueel een 'normale' look te maken voor elke dag. Van mij mocht er nog nét iets meer variatie in mat-glans als ik dan toch wat te zeiken mag hebben, maar verder echt geweldige kwaliteit.


 
Over naar het Crystal Power palette! Wat essence zegt: 'Dit oogschaduwpalet geeft je je dagelijkse portie positieve vibes en laat je ogen stralen als kristallen. Het palet bestaat uit acht hoog gepigmeteerde glanzende kleuren en één matte tint. De zachte textuur is moeiteloos aan te brengen met een penseel of je vingers en is eenvoudig te blenden. Of je nu kiest voor rosé goud, groen, blauw of iriserend wit- dit palet laat je ogen stralen'.

Zie hieronder de swatches: 
Erg mooi weer, hele zachte kleuren die me aan herfst doen denken. Ik heb er natuurlijk ook een look mee gemaakt:Dit palette is echt een topper! Leuke kleuren die je als accent in kunt zetten. Ik mis hier wel een matte kleur wit of crème, ik had sowieso het liefst drie matte kleuren gezien in plaats van één, maar wederom is dat een beetje zoeken naar dingen die beter kunnen. Het zijn net als Epic Sunset fijne, zachte oogschaduws die gemakkelijk blenden.

Over naar de gezichtsproducten en mascara! Ik moet ff een paar producten in één klap slaan jongens, zo ontzettend veel is het. Het grappige is dat ik het contour kitje zelf had gekocht de middag dat ik het pakketje had ontvangen van essence. Je kunt dus wel begrijpen dat ik daar veel vertrouwen in had ;-)


Wat essence zegt over de blush: 'Daaag matt touch blush', hallo THE BLUSH! Eerstgenoemde heeft plaats gemaakt voor een nieuwe generatie blushes met een nog zachtere, plezierige poedertextuur. De compacte mono blushes zijn verkrijgbaar in vijf matte tinten en één met parelmoerglans.' Ik heb kleur 010 gekregen en twijfel, maar denk dat dit niet de parelmoerglans is. Hij heeft van zichzelf wel een mooie, natuurlijke glow!


Over naar het contourpalette. Wat essence zegt: 'Dit vegan duo powder palette om het gezicht te contouren en te definiëren is verkrijgbaar in twee kleurvarianten waardoor het voor verschillende huidtinten geschikt is. De twee matte tinten in twee nuances zijn eenvoudig aan te brengen en blenden dankzij de zachte textuur goed met de huid.' Ik heb kleur 01 gekocht en gekregen ;-)


Dan nog de losse highlighter. Wat essence zegt: 'Highlighter on fleek? Geen probleem! Met de nieuwe superzachte highlighters krijg je gegarandeerd een adembenemende glow. De zachte, poederachtige textuur met fijne glasdeeltjes geeft de huid een stralende finish.' Ik heb kleur 020 ontvangen, er is ook nog een meer roze variant.

Op onderstaande foto draag ik alle bovengenoemde producten en dit is echt een gouden trio! Ik vind vooral het contourpalette PERFECT. Deze is niet te koel, niet te warm en voor het eerst hoef ik dus geen twee producten met elkaar te mengen. De blush is subtiel maar toch aanwezig en de highlighter is heel mooi zacht op de huid. Alle drie grote aanraders!

Contour is sterker aangezet voor de foto

Over naar het palette voor het gezicht en de mascara! Kunnen jullie nog? ;-)

 
Wat essence zegt: 'De 'I need a miracle volumizing & strengthening mascara' heeft al een naam voor zichzelf opgebouwd in de standaardcollectie en nu is er een nieuw lid in de familie. De 'what the fake! mascara' bereikt dankzij de ergonomische, amandelvormige borstel alle wimperhaartjes in slechtst twee streken en de speciale nylon vezels geven de wimpers adembenemende lengte en expressief volume'. Scroll naar beneden voor het resultaat!
 

Wat essence zegt: 'Shine bright like a crystal! Het vegan palet combineert blush met highlighter om sprankelende looks mee te creëren die qua glans niet onderdoen voor kristal. De twee glanzende poederblushes in bes en abrikoos geven het gezicht een frisse uitstraling, terwijl de poederige highlighter voor een zachte glow zorgt.'

Zie hieronder de swatches:


Contour is sterker aangezet voor de foto


Nou, je verwacht het niet, maar ik vond dit kitje niet heel fijn. Deze highlighters zijn best stroef waardoor je niet die perfecte glans krijgt, maar het een beetje ongelijk en poederig op het gezicht ligt. De witte highlighter heeft daarnaast een heel aparte, bijna waxerige structuur. Ondanks dat het palette er dus geweldig uit ziet, zou ik 100% gaan voor de losse highlighter van hierboven.

Dan nog de mascara! Ik draag 'm op bovenstaande foto en die vind ik dan wel weer te gek. Het borsteltje is heel dun wat 'm geschikt maakt om voor de onderste wimpers te gebruiken. Je hebt absoluut een paar lagen nodig maar hij werkt erg fijn en vlekt niet op een vette huid.

Oké, wat was dit een lange zit! Maar er is ook zoveel moois uitgekomen van essence, dat verdient een lange review. Je kunt al wel raden wat mijn favorieten zijn, maar als ik een top drie moest maken zijn dat 1) het Epic Sunset palette, 2) de contour kit en 3) de losse highlighter. Maar eigenlijk is alles mooi, essence is stepping up the game!

Welke producten wil jij echt hebben? Let me know!

2 opmerkingen

  1. het epic palette is echt top! sinds ik hem heb , gebruik ik het regelmatig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie producten weer hoor, doen ze goed bij Essence!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!