Neutrogena Hydro Boost review [crème gel, reinigingsgel, micellair water]


Hola! Tot paar weken geleden kende ik Neutrogena alleen van de veelal Amerikaanse YouTube video's die ik kijk. Bij Kruidvat zag ik ineens de Hydro Boost lijn staan, mét een flinke korting. Ik kon het niet láááten gaaaaan *insert Marco Borsato*, dus ik kocht drie producten. Ze bevallen mij zo goed dat ik inmiddels zelfs back-ups heb. Lees je mee?

Neutrogena Hydro Boost crème gel 14,99 euro (alle prijzen verschillen per winkel/website dus wees even alert waar je koopt!)
Neutrogena Hydro Boost  aqua reinigingsgel 6,99 euro
Neutrogena Hydro Boost 3-in-1 micellair water 6,99 euro
Wat Neutrogena zegt over de crème gel:
"Hydratatie is de basis van een gezonde huid. Factoren zoals stress en externe invloeden kunnen de huid echter uitdrogen en de huidbarrière aantasten. De huid wordt dan ruw en ziet er beschadigd uit. De parfumvrije formule met het innovatieve Hyaluron Gel Complex slaat intensief vocht op in de huid en geeft dit overdag geleidelijk aan de huid af. Zo blijft de huid glad, soepel en fris."


Ingredienten:
Aqua, Dimethicone, Glycerin, Cetearyl Olivate,
Sodium Hyaluronate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Dimethiconol, Synthetic Beeswax, Sorbitan Olivate, Laureth-7, C12-14 Pareth-12, Polyacrylamide, Dimethicone Crosspolymer, Carbomer, C13-14 Isoparaffin, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Methylparaben, Benzoic Acid

Ik ben een tijd lang erg gehecht geweest aan crèmes die lekker roken. Ik dacht er niet echt over na, totdat ik steeds meer lees en hoor over parfum en geurstoffen en hun negatieve effect op de huid. Ik werd dus erg blij van een crème zonder parfum! Deze gel heeft een hele fijne structuur die snel intrekt en de huid lekker glad maakt (dimethicone is een siliconenvorm).

Het allerliefst had ik deze crème zonder dimethicone gezien omdat het soms puistjes veroorzaakt, maar gelukkig heb ik daar nu geen last van. Ik vind het een hele mooie voedende basis crème die ik van harte kan aanbevelen als je een normaal tot vette huid heeft. Hij geeft je dan precies wat je nodig hebt. Voor een droge huid is hij denk ik niet voedend genoeg. De ingrediënten zijn eigenlijk heel simpel, hyaluronzuur en glycerine- meer is het niet eigenlijk, maar dat is misschien wel de kracht van dit product.
Wat Neutrogena zegt over de reinigingsgel:
"De doeltreffende en lichte gelformule met hyaluronzuur en glycerine ontdoet de huid van vuil, talg en make-up voor een perfect gereinigde huid. De unieke formule bevat BarrierCare-technologie, waarvoor een patent is aangevraagd, en hyaluronzuur (een natuurlijk bestanddeel van de huid)."

Ingrediënten:
Aqua, Glycerin, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Hydrolyzed Potato Starch Dodecenylsuccinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Ethylhexylglycerin, Linoleamidopropyl PG-dimonium Chloride Phosphate, Polyquaternium-10, Polysorbate 20, Sodium Isethionate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium C14-12 Olefin Sulfonate, Potassium Acrylates Copolymer, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Hydroxyacetophenone, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Parfum

Mijn favoriete product op aarde moet wel reinigingsgel zijn. Ik ben gewoon erg fan van reinigen met water omdat ik best wat gezichtsmake-up draag en dit er anders gewoon niet goed genoeg af komt. Deze reiniger is fantastisch. Hij maakt goed schoon en laat het gezicht niet trekkerig achter. De formule bevat een heel klein beetje parfum, maar met reinigen maakt dit voor mij minder uit. Het trekt dan toch niet in de huid.

Ik vind deze reinigingsgel echt heel fijn, ik heb er meteen meer van ingeslagen zodat ik nog wat achter de hand heb.


Wat Neutrogena zegt over het 3-in-1 micellair water:
"Het Micellair Water verwijdert doeltreffend onzuiverheden en make-up, zelfs lippenstift. Tegelijkertijd hydrateert het Micellair Water ook. De speciale formule met een combinatie van de Neutrogena®-reinigingstechnologie en hyaluronzuur (een natuurlijk bestanddeel van de huid), helpt de huid tijdens de reiniging te hydrateren en het vocht ook vast te houden."

Ingrediënten:
Aqua, Glycerin, Glycereth-22, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Olea Europaea Leaf Extract, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Copper Gluconate, Polysorbate 20, Citric Acid, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Parfum

Als laatste stap in mijn reinigingsritueel gebruik ik micellair water. Ik kan je ook van harte aanraden om dit als LAATSTE stap te gebruiken en niet als primaire/enige stap. Nadat je hebt gereinigd met je reinigingsgel moet je eens goed met een wattenschijfje langs bijvoorbeeld je haargrens gaan. Je zult schrikken hoeveel troep er anders op de resten van je gezicht bleef zitten.

Ook hier zit weer een kleine hoeveelheid parfum in wat mij niet stoort. Dit product werkt als een raket. Je hoeft niet te boenen, je make-up laat als een pleister los van je gezicht en laat de boel niet trekkerig achter. Een ideale laatste stap om bijvoorbeeld rond je neusvleugels te reinigen. Het haalt ook mascararestjes goed weg.

Je raadt het al, ik ben fan van deze fijne producten. Ik vind het jammer dat Neutrogena in het buitenland zo groot is en dus ook veeeel meer producten in het assortiment heeft. IK WIL MEER!!

Ben jij bekend met Neutrogena? Heb je nog aanraders voor mij? Let me know!

6 opmerkingen

 1. Ik heb net het hydrogel masker van deze lijn getest. Heel tevreden over. Ben benieuwd naar de rest van deze lijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet bekend met neutrogena maar vroeger (jaaaa vroeger) toen de schlecker nog in Nederland zat had ik een merk van hun wat hierop leek. Parfumvrij (almost) en ik had er de hele lijn van mijn huid was zo zuiver! En nu .. telkens weer iets uitproberen wat parfumvrij is. Deze lijkt er superveel op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven! Ik heb nog niks van dit merk gebruikt, maar nu ben ik toch wel een beetje benieuwd! Vooral de reinigingsgel lijkt me wat, ben toch al op zoek naar een nieuwe. Weet je ook of dit merk cruelty free is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toevallig had ik de reinigingsgel laatst gekocht en nu in gebruik, ik vind hem erg fijn! Ooit had ik ook de nachtcreme gekocht, die was wel oke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey, ik heb nog geen enkel product van Neutrogena geprobeerd, maar deze lijken me heel fijn. Een vraagje waar heb je dat gouden palmblad gehaald die je in de achtergrond ziet staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Gretll, volgens mij komt deze van de Action! Het is alleen al wel een tijdje geleden dat ik 'm heb gekregen :-)

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!